09-02-2012، 22:00
یکی از مشکلات شایع به خصوص در فصل پاییز و زمستان، خشک شدن مداوم لبها و ترک خوردگی آنهاست. زیرا لبها فاقد غدد چربی هستند و به خشکی محیط خارج بسیار حساسند و به آسانی ترک میخورند. لبهای ترک خورده علل مختلفی دارد و میتواند در هر فصلی اتفاق بیفتد. از دست رفتن رطوبت و خشکی سبب ترک لبها میشود. اما لبها چگونه رطوبت خود را از دست میدهند؟ اگر شما هم عادت شایع زبان زدن به لبها را دارید، شرایط مناسب برای ترک خوردن لبها را فراهم کرده اید.
در هوای خشک، مثل اتاق دارای دستگاه حرارت مرکزی، رطوبت لبها تبخیر میشود و شما به طور ناخودآگاه خشکی لبها را احساس کرده و با زبان آنها را مرطوب میکنید. وقتی این رطوبت هم تبخیر شود، باز هم رطوبت بیشتری از لبها خارج میشود. آفتاب سوختگی لبها نیز شما را وادار به مرطوب کردن آنها میکند و بالاخره ترک خوردن آنها را به دنبال دارد. از علل شایع دیگر واکنش آلرژیایی به رنگ رژلب هاست.
برخی افراد عمدتا در گوشه های لب دچار ترک خوردگی میشوند که احتمالا به خاطر شکل لب هایشان است. اگر در حالت استراحت صورت، گوشههای لب پایین میافتد، بزاق دهان در آنجا جمع شده و باعث ترک خوردن آنها میگردد.
راههای درمان ترک خوردن لب ها
۱)آب نمک بزنید:
درمان نهایی ترک خوردن لب، کمپرس کردن روزانه آنها با آب نمک سرد است. یک قاشق مرباخوری نمک را در نیم لیتر آب حل کنید. حوله ای را در آن خیسانده و چند دقیقه روی لبها بگذارید. این کار را به مدت یک هفته هنگام رفتن به رختخواب انجام دهید.
۲) رطوبت را حس کنید:
بلافاصله بعد از کمپرس کردن لبها، لایهای ضخیم از نرمکنندههای لب مثل وازلین یا لانولین روی لبها بزنید تا رطوبت آنها حفظ شود. میتوانید از ویتامین AD نیز استفاده کنید.
۳) زبان نزنید:
خیس کردن لبها با زبان کاری غیر ارادی مثل پلک زدن است، اما خودداری از آن اولین قدم در درمان ترک لب است.
۴) از پمادهای لب دارای ضدآفتاب استفاده کنید
چون آفتاب میتواند سبب تحریک ترکهای لب شود.
۵) ویتامین E را فراموش نکنید
یک کپسول ویتامین E را باز کنید و آن را روی لبهایتان بمالید و اضافی آن را با انگشتان پاک کنید.
۶) استرس را کنار بگذارید
یکی از علل خشکی لبها، استرس و خستگی است که میتوان با استراحت کافی و استفاده از ویتامینهای B، E و C کمی از مشکلات لبها را رفع کرد.