نکاتی دربارهی نوشتن بخش دوم
- داستان کوتاه / داستان بلند و رمان
برای #مبتدیها
1- بنا کردن داستان
داستان برای ایجاد شدن و کامل شدن نیاز به زمانی دارد و نویسندهی داستان، در نوشتن نباید عجله کند. زیرا فکری که به ذهن نویسنده میرسد باید در ذهن باقی بماند تا در مورد آن مطالعه کند.
2- موضوع یابی
یک نویسنده قبل از هر چیزی باید بداند قصد دارد درمورد چه موضوعی داستان بنویسد.
3- طراحی داستان
یک نویسنده برای نوشتن داستانش باید از قبل نقشه داستان را داشته باشد. پس از طراحی داستان، نویسنده باید سراغ نوشتن خود داستان برود.
4- طرح داستان باید کاملا واضح باشد.
یعنی کاملا مشخص باشد از چه نقطهای شروع شده چه راهی را طی میکند و چطور به پایان میرسد، به طوری که خود داستاننویس درک کند داستان دربارهی چه کسی و یا چه چیزی بوده چگونه شروع شده ، چطور ادامه پیدا کرده و به چه صورت به پایان میرسد.
5- شخصیت پردازی
خصوصیات اصلی، معمولا در داستانهایی شکل میگیرند که شخصیتهای بسیار زیادی دارند و نویسنده در طول داستان، وقت پیدا کردن شخصت های اصلی را ندارد به همین دلیل خصوصیات شخصیتها در یک یا دو جمله از زبان خود نویسنده یا یکی از شخصیتهای داستان بیان میشود.
6- اسم داستان.
اسم داستان باید جذاب و روشن باشد. اسم داستان نباید محتوای داستان را آشکار نماید همچنین باید ارتباط مستقیمی با چهارچوب داستان داشته باشد.
نکات اضافه در مورد رمان:
نحوه نوشتن رمان:
1- اهمیت طراحی.
یک داستان خوب به صورت اتفاقی ایجاد نمیشود. بلکه یک داستان خوب طراحی میگردد. کار طراحی داستان میتواند قبل از شروع یا در هنگام نوشتن داستان انجام شود. بنابراین یاد گرفتن اصول کار را باید بدانید و بر اساس آن دستورالعملهایی را زیر نظر داشته باشید.
2- پرسش اساسی.
یک پرسش که همیشه در ذهن یک نویسنده باید باشد این است که چگونه رمان خود را طراحی کند. در آغاز کار باید با یک داستان کوچک شروع شود و رفتهرفته درگذر زمان یک رمان بنویسد. در مورد موضوع کتاب خود فکر کند. حقیقت یک رمان را در ذهن خود شکل دهد اینگونه است که همه چیز مهیاست فقط نیاز به یک قلم و کاغذ است که نوشتن خود را شروع نماید. توجه داشته باشید قبل از شروع نوشتن ایدههای فوقالعادهی خود را سازماندهی کرده و جوری روی کاغذ بیاورید که قابل استفاده باشد. در کتاب اصول نوشتن داستاننویسی به صورت کلی با نوشتن داستان کوتاه آشنا میشوید.
3- انتخاب الفاظ و رعایت نکات دستوری در داستان.
لفظ ابزار کار نویسنده است که نویسندهی داستان باید با این ابزارها آشنا باشد و بداند جای چه لفظی کجاست و کاربرد آن چیست. در اصل نویسنده باید بداند در چه مکانی از داستان از چه واژهای استفاده کند که داستانش را درست و اصولی تر بیان کند. داستاننویس اگر به واژهها اهمیت ندهد درواقع به کار نویسندگی اهمیت نداده است.
4- برخی نکات مهم در داستان نویسی.
در انتخاب واژهها و نگارشها باید از جملات قدیمی پیشگیری کرد. به کار بردن جملات قالبی یا جملاتی که بارها و بارها نوشته و تکرار شده است و تازگی خود را از دست داده اند، حتّی سبب شده است از زیبایی داستان بکاهد از ابداع نویسنده نیز هست. داستاننویس باید خلاق باشد. نویسنده باید در زمان حال زندگی کند.