امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

آشنایی با مین دریایی صدف 2

#1
آشنایی با مین دریایی صدف 2 1

مین دریایی صدف-2 یک مین تماسی از نوع لنگردار (moored) است که نام ایرانی مین دریایی M-08 ساخت اتحاد جماهیر شوروی که در نیروهای مسلح ایران استفاده میشود است . سابقه ی تولید مین M-08 در روسیه به سال 1908 باز میگردد ، اما هنوز هم در بسیاری از کشورها از این مین بدلیل اطمینان پذیری بالا برای دفاع ساحلی و غیر قابل استفاده کردن کریدورهای دریایی برای دشمن (Denial of sea) استفاده میشود .

آشنایی با مین دریایی صدف 2 1
آشنایی با مین دریایی صدف 2 1

مین صدف-2 مجهز به 115 کیلوگرم مواد منفجره و مکانیزم انفجار تماسی متشکل از 5 حسگر 5 هرتزی در قسمت بالای سر و یک سوییچ هیدرواستاتیکی در قسمت مرکزی بالای سر خود برای مقابله با شناورهای سطحی است . این مین از دو قسمت تشکیل شده ، قسمت اول خود مین و قسمت دوم لنگر که در عمق دریا قرار میگیرد . این مین قابلیت استفاده در آبهای با عمق حداکثر 110 متری را دارد .

آشنایی با مین دریایی صدف 2 1
انواع مین ها بر حسب نوع استقرار ، مدل 3 مین های "لنگردار" را نشان میدهد

طبق اطلاعات موجود ، این مین که از کره ی شمالی به ایران صادر شده بود در جنگ ایران و عراق توسط کشتی های مین گذاری ایران در خلیج فارس استفاده شده است . هزینه تولید هر یک از این مین ها 1500 دلار تخمین زده شده است .

آشنایی با مین دریایی صدف 2 1
مین های صدف2 در عرشه ی کشتی مین گذاری ایران عجر

عملیات Earnest Will ، قدرت نمایی دریایی آمریکا به قیمت دور زدن قانون ... و مین صدف-2 :

سال 1987 ، جنگ نفت کشها میان ایران و عراق شدت گرفته و کشورهای عربی نفت خیز به دنبال امنیت نفت کشهای خود هستند و در این میان کشمکش میان ابرقدرت ها برای حضور نظامی در خلیج فارس به اوج خود رسیده بود . روسها از یک سال پیش (سپتامبر 1986) با از بازرسی کشتی های تجاری شوروی توسط نیروهای ایرانی و صدمه دیدن ناو تجاری مارشال چویکف توسط مین ایرانی در خلیج فارس بهانه ی لازم برای حضور نظامی در خلیج فارس را پیدا کرده بودند و ناوهای ارتش سرخ کشتی های تجاری شوروی را در خلیج فارس اسکورت میکردند . تا ژوئن 1987 ، یک رزمناو کلاس Kara ، ناوشکن کلاس Kashin ، 3 ناو مین روب و چندین ناو حمایتی ارتش شوروی در منطقه مستقر شده بودند .

با تشدید جنگ نفت کشها ، کویت به هر دو کشور شوروی و آمریکا درخواست افزایش اسکورت دریایی نفت کشهای خود را میدهد (شوروی طبق توافق صورت گرفته با کویت از اول آوریل 1987 ، 5 تانکر کویتی را اسکورت کرده بود) اما قوانین آمریکا اجازه ی اسکورت یک کشتی با پرچم کشور دیگر توسط نیروی دریایی این کشور را نمیدهد ، اما کاخ سفید برای جلوگیری از گسترش بیشتر حضور شوروی در خلیج فارس و قدرت نمایی ارتش خود در خلیج فارس ، با دور زدن قانون ، تحت عملیات Earnest will اسکورت کشتی های کویتی ثبت شده با پرچم آمریکا توسط ناوهای آمریکا را میپذیرد...

از همان اولین عملیات اسکورت نفت کشهای کویتی توسط ناوهای آمریکایی تحت عملیات Earnest will ، کشتی الرکاه (ثبت شده در در آمریکا با نام Bridgeton) مورد اصابت مین ایرانی قرار میگیرد ...

آشنایی با مین دریایی صدف 2 1آشنایی با مین دریایی صدف 2 1
آشنایی با مین دریایی صدف 2 1

14 آوریل 1988 ، در جریان یکی از عملیات های اسکورت ، ناو USS Samuel B roberts در حال اسکورت کشتی کویتی از مسیری در مرکز خلیج فارس که در چند روز گذشته به سلامت از آن عبور کرده بود ، ناگهان متوجه میشود که وارد یک منطقه ی مین گذاری شده است . ناو بسرعت تغییر مسیر میدهد تا از منطقه خارج شود ، اما دیگر دیر شده ... یک مین تماسی درست در زیر ناو منفجر میشود و یک سوراخ 25 فوتی (8 متر) در بدنه ی ناو ایجاد میکند ، کل موتورخانه ی ناو پر از آب شده و دو توربین گازی ناو از کار میافتند ، صدمه به ساختار ناو در این حد معمولا به غرق ناو میانجامد ، اما ملوانان موفق شدند ناو را نجات دهند ، در نتیجه این اصابت مین ، 10 نفر صدمه دیده و چند صد میلیون دلار خسارت به ناو وارد گردید .

صدمه دیدن این ناو توسط مین صدف-2 یکی از بدترین صدمات ناشی از مین در نبردهای مدرن بود که عملیات تلافی جویانه ی آمریکا بر ضد نیروی دریایی ایران (عملیات آخوندک) را در پی داشت .

آشنایی با مین دریایی صدف 2 1

راه های مقابله با مین های دریایی :
مین های تماسی از نوع لنگردار رو معمولا با استفاده از انفجار مواد منفجره در مجاورتشان منهدم میكنند. اما تجهیزات و روش کار :

آشنایی با مین دریایی صدف 2 1
آشنایی با مین دریایی صدف 2 1
آشنایی با مین دریایی صدف 2 1

زیردریایی بدون سرنشین کنترل از راه دور مانند AN/SLQ-48 كه در ابتدا مین رو با استفاده از سونار كشف میكند و علاوه بر اون دارای سیستم های تصویربرداری هستند. این سیستم بعد از كشف مین ابتدا به قطع ارتباط مین با لنگر اقدام میکنه تا در اون صورت مین به سطح آب بیاد و عملیات انهدام انجام بشه. در غیر اینصورت با جاسازی بسته های مواد منفجره در مجاورت مین و منفجر کردن اون اقدام به خنثی سازی میکنه

آشنایی با مین دریایی صدف 2 1
آشنایی با مین دریایی صدف 2 1

علاوه بر سامانه فوق ، سیستم های BAE سامانه ای نوین تحت نام Archerfish طراحی کرده و به ساخت رسانده است که سرعت خنثی سازی به مراتب بالاتری دارد. این سامانه در حقیقت یک اژدر هدایت شونده مجهز به سونار فرکانس بالا و سیستم تصویربرداری در محیط های کم نور است که با استفاده از فیبر نوری با مرکز کنترل ارتباط دارد و پس از کشف مین در مجاورت آن منفجر میشود و مین رو به این روش خنثی میکند. این اژدر ها قابلیت پرتاب از زیر دریایی و یا از خارج از آب با استفاده از بالگرد را دارند.




--------------------------------------------------------
منبع : دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
http://www.arteash.mihanblog.com
پاسخ
 سپاس شده توسط SABER ، ps3000 ، ...Sara SHZ... ، EMINEM2 ، Ali MuSiC ، ارمين2012 ، zaynab
آگهی
#2
اقا شیپر خیلی موضوعاته خوبو اموزنده ای میزنی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دستت ندرده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:4chs:
آنان که با زندگی میسازند زندگی را میبازند
پاسخ
 سپاس شده توسط shipar ، ارمين1 ، ارمين2012 ، zaynab
#3
(20-05-2012، 8:00)امتیس سارا نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 
اقا شیپر خیلی موضوعاته خوبو اموزنده ای میزنی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دستت ندرده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:4chs:

(20-05-2012، 21:55)ali63 نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 
خیلی جالب بود دستت درد نکنه

ممنون که برا خوندن پستام وقت میذارین و خوشحالم که پستم مفید بودهHeart

پاسخ
 سپاس شده توسط EMINEM2 ، ...Sara SHZ... ، ارمين2012 ، zaynab
#4
2تا اسپم لطف کنین اسپم ندهید
خبر از من داری؟

خبر از دلتنگی های من چطور؟

و آن پروانه های شادی که در نگاهم بودند

خبرش رسیده که مرده اند؟

هیچ سراغ دلم را میگیری؟

کسی خبر داده که آب رفته ام از خستگی؟

مچاله ام از دلتنگی؟

آه….. که هیچ کلاغی نساختیم میان هم

وجدانت راحت….

خبرهای من به تو نمیرسد
پاسخ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  |معرفی هواپیمای گشت دریایی هاوکر سیدلی نمرود|
  وحدت نیروی دریایی ارتش و سپاه مایه افتخار نیروهای مسلح است
  پیوستن اولین هاورکرافت بومی به ناوگان نیروی دریایی ارتش ایران
  معرفی|نیروی دریایی ایتالیا
  رزمناو هود آخرین رزمناوی بود که برای نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا ساخته شد.
  آشنایی با سنگین‌ترین و مخرب‌ترین سلاح نیروی هوایی ارتش
  آشنایی با تک تیرانداز AMR-2 چین
  آشنایی با نفربر Véhicule de l\\\'Avant Blindé ساخت فرانسه
  آشنایی با موشک ضد کشتی AGM-119
  قویترین نیروهای دریایی جهان در سال ۲۰۱۶

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان