13-05-2015، 18:13
رایج ترین غذای سنتی که با لوبیا چشم بلبلی می پزند همان لوبیا پلوی شیرازی است ولی هندی ها این لوبیا را در غذاهایشان زیاد استفاده می کنند. یکی از این نمونه ها همین خوراک خوشمزه لوبیا چشم بلبلی است که اگر اهل خوردن غذاهای پر ادویه و تند و تیز هستید پیشنهاد می کنیم آن را از دست ندهید. این خوراک علاوه بر لوبیاچشم بلبلی انواع و اقسام سبزیجات فصل را هم دارد .
مواد لازم برای 4 نفر
طرز تهیه:
1. لوبيا چيتي را پس از پاككردن بشوييد و داخل قابلمه كوچكي حاوي مقداري آب بريزيد و بگذاريد تا بپزد. سپس روغن را داخل تابهاي روي اجاق گاز داغ كنيد و تمام سبزيجات خردشده جز كدو و فلفل دلمهاي را در آن بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد تا به مدت 5 دقيقه تفت داده شود. در طول اين مدت، مواد را هم بزنيد تا نسوزد. پس از آن سير، پودر تخم گشنيز و فلفل قرمز را به مواد اضافه كنيد و بگذاريد يك دقيقه ديگر نيز حرارت ببيند. مخلوطكردن مواد را فراموش نكنيد.
2. قابلمهاي را آماده كنيد و آب مرغ را به همراه كمي نمك داخل آن بريزيد و سبزيجات تفتداده شده را به آن اضافه كنيد. شعله اجاق را زياد كنيد تا آب مرغ جوش آيد، سپس شعله را كم كرده و در قابلمه را بگذاريد و به مدت 25 دقيقه صبر كنيد تا مواد كمي پخته شوند. هرازگاهي آن را هم بزنيد.
3. پس از طي اين مدت، لوبيا چشم بلبلی پختهشده و كدو و فلفل دلمهاي خردشده را به اين مخلوط اضافه كنيد و در قابلمه را بگذاريد و دوباره به مدت 15 دقيقه ديگر يا تا زماني كه همه سبزيجات كاملا بپزند روي شعله اجاق گاز قرار دهيد.
4. يك و يك چهارم پيمانه از مواد سوپ را داخل دستگاه غذاساز يا خردكن بريزيد تا بهصورت مايهاي خميريشكل درآيد. سپس اين مايه خميري را به بقيه مواد سوپ برگردانيد و دوباره حرارت دهيد تا از هم باز شده و در سوپ پخش شود. به اين ترتيب، سوپ جاافتاده و غليظتر ميشود. در پايان سوپ را در ظرف موردنظر بريزيد و سطح آن را با كمي گشنيز خردشده تزیين كنيد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مواد لازم برای 4 نفر
- 4 ق س روغن مايع مخصوص سرخكردني
- 2 عدد پياز متوسط (پوستكنده و ريز خرد شود)
- 225 گرم سيبزميني (پوست كنده و نگيني خرد شود)
- 450 گرم هويج (پوست كنده و نگيني خرد شود)
- 2 ساقه كرفس (خرد شود)
- 2 عدد كدو (پوست كنده و درشت خرد شود)
- 1 عدد فلفل دلمهاي ( ريز خرد شود)
- 2 حبه سير (رنده شود)
- 2 ق چ پودر تخم گشنيز
- 2 /1 ق چ فلفل قرمز
- 2 /1 ق چ پودر كاري
- 5 پيمانه آب مرغ
- 400 گرم لوبيا چشمبلبلي
- گشنيز تازه خردشده براي تزئين
- نمك به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. لوبيا چيتي را پس از پاككردن بشوييد و داخل قابلمه كوچكي حاوي مقداري آب بريزيد و بگذاريد تا بپزد. سپس روغن را داخل تابهاي روي اجاق گاز داغ كنيد و تمام سبزيجات خردشده جز كدو و فلفل دلمهاي را در آن بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد تا به مدت 5 دقيقه تفت داده شود. در طول اين مدت، مواد را هم بزنيد تا نسوزد. پس از آن سير، پودر تخم گشنيز و فلفل قرمز را به مواد اضافه كنيد و بگذاريد يك دقيقه ديگر نيز حرارت ببيند. مخلوطكردن مواد را فراموش نكنيد.
2. قابلمهاي را آماده كنيد و آب مرغ را به همراه كمي نمك داخل آن بريزيد و سبزيجات تفتداده شده را به آن اضافه كنيد. شعله اجاق را زياد كنيد تا آب مرغ جوش آيد، سپس شعله را كم كرده و در قابلمه را بگذاريد و به مدت 25 دقيقه صبر كنيد تا مواد كمي پخته شوند. هرازگاهي آن را هم بزنيد.
3. پس از طي اين مدت، لوبيا چشم بلبلی پختهشده و كدو و فلفل دلمهاي خردشده را به اين مخلوط اضافه كنيد و در قابلمه را بگذاريد و دوباره به مدت 15 دقيقه ديگر يا تا زماني كه همه سبزيجات كاملا بپزند روي شعله اجاق گاز قرار دهيد.
4. يك و يك چهارم پيمانه از مواد سوپ را داخل دستگاه غذاساز يا خردكن بريزيد تا بهصورت مايهاي خميريشكل درآيد. سپس اين مايه خميري را به بقيه مواد سوپ برگردانيد و دوباره حرارت دهيد تا از هم باز شده و در سوپ پخش شود. به اين ترتيب، سوپ جاافتاده و غليظتر ميشود. در پايان سوپ را در ظرف موردنظر بريزيد و سطح آن را با كمي گشنيز خردشده تزیين كنيد.