امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

با کشتی نوح تا کشتی حسین(ع)قسمت 1

#1
[b]با کشتی نوح تا کشتی حسین (علیه السلام) 1
با کشتی نوح تا کشتی حسین (علیه السلام) 1 shia muslim
در سلسله مقالات موضوعی «باکشتی نوح تا کشتی حسین (علیه السلام) » برآنیم که در ایام انتهایی ماه صفر، به بررسی میزان شباهت کشتی نجات حضرت نوح با کشتی نجات عالمیان که حسین بن علی (علیه السلام) است بپردازیم و بیاموزیم که چگونه این کشتی می‎تواند ما را از طوفان‎های آخرالزمان حفظ نماید و به یارانی برای حضرت صاحب‎الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بدل نماید. در نوشتار پیش رو که اولین شماره از سلسله مد نظر می‎باشد، به عنوان مقدمه به ارائه برخی شباهت‎های قوم نوح با مردم آخرالزمان اشاره خواهیم نمود.
بسم الله الرحمن الرحیم

قرآن کتابی موجز و مختصر است و برای هدایت تمامی انسان‎ها از سوی خداوند نازل شده‎است؛ از این رو ذکر تمامی داستان‎ها و وقایع در آن با هدف عبرت آموزی به مخاطبان و پیروان اسلام ارائه شده‎است.

نکته لازم به ذکر این است که داستان‎ پنج تن از پیامبران الهی که در قرآن آمده است که دارای ویژگی مشترک می‎باشند؛ این پیامبران عبارتند از حضرت نوح، حضرت هود، حضرت صالح، حضرت لوط و حضرت شعیب.

ویژگی مشترک تمامی این 5 پیامبر این بوده که آنها قوم خود را مخاطب قرار می‎دادند. بدین معنا که در داستان حضرت ابراهیم، این پیامبر عظیم الشان، عموی خود و نمرود را مخاطب قرار می‎دهد و حضرت موسی فرعون را. یعنی مخاطب این دو پیامبر حاکمان بوده‎اند. اما حضرت نوح تمامی قوم خود را مخاطب قرار داده و با تفکر جاری در قوم خود به مبارزه پرداخته‎است.

بدین معنا که هیچ فرد یا افراد شاخصی در مقابل حضرت نوح وجود ندارند بلکه مخاطب نوح تمامی قوم او هستند. از این‎رو خداوند ضمن نقل داستان حضرت نوح و سایر پیامبرانی که این ویژگی را دارند از آنها به برادر قوم خود (اخاهم نوح) یاد می‎کند. یعنی تاکید بر این است که یکی از میان خود آنها به پیامبری برگزیده شده‎ و قصد هدایت آنها را دارد.

ویژگی اصلی قوم نوح این بوده‎است که از نظر اعتقادی، خلق و خوی و ارزش‎های اخلاقی، به شدت به مردم آخرالزمان شبیه بوده‎اند و امر خداوند در قبال آنها به گونه‎ای بوده که در نهایت یک تصفیه اساسی صورت می‎گیرد و حتی یک نفر کافر در زمین باقی نمی‎ماند دقیقا همانند وعده‎ای که خداوند در مورد آخرالزمان داده‎است.

لازم به ذکر این است که طوفان نوح در قرآن به عنوان امر الهی معرفی شده است و قرآن بارها عنوان می‎کند که از این آیات عبرت بگیریم در غیر این صورت باید در پیشگاه الهی پاسخگو باشیم.

• و اما قوم نوح ...

قرآن در توصیف قوم نوح می‎فرماید کَذَّبَتْ قَوْمُ نُوحٍ الْمُرْسَلينَ (1)؛ یعنی قوم نوح، کل پیامبران و اصل پیامبری را تکذیب می‎کردند و این اصل را به کل قبول نداشتند. آنها خداوند را قبول داشته اما قبول نمی‎کردند که خدا واسطه‎ای از میان خودشان به عنوان پیامبر فرستاده‎است و همین امر زمینه مخالفت آنها با حضرت نوح و اصل پیامبری و در نهایت نزول عذاب بر آن‎ها را فراهم آورد و آنها و تفکرات رایج در این قوم را برای تمام آدمیان آیه و نشانه قرار داد:

وَ قَوْمَ نُوحٍ لَمَّا کَذَّبُوا الرُّسُلَ أَغْرَقْناهُمْ وَ جَعَلْناهُمْ لِلنَّاسِ آيَةً وَ أَعْتَدْنا لِلظَّالِمينَ عَذاباً أَليماً (2) « و قوم نوح را هنگامی که رسولان ( ما ) را تکذیب کردند غرق نمودیم، و آنان را درس عبرتی برای مردم قرار دادیم و برای ستمگران عذاب دردناکی فراهم ساخته ایم»

شاخصه‎های قوم نوح:

اولین ویژگی اصلی که در میان این قوم بروز و نمود داشته است، پوزیتیویسم (اثبات گرایی) بوده‎ است. این تفکر بر این مسئله تاکید دارد که تمام چیزهایی که می‎بینم برایم اثبات شده‎است و باقی چیزهای نادیدنی برایم قابلیت اثبات ندارد.

در توضیح این اصل و رابطه آن با قوم نوح باید از نوع دعوت این پیامبر الهی در قبال قوم خود، آغاز نماییم.

خداوند در قرآن از شیوه و آغاز دعوت حضرت نوح و پاسخ قوم او بدین صورت یاد می‎کند:

وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى‏ قَوْمِهِ إِنِّي لَکُمْ نَذيرٌ مُبينٌ (3)

«و همانا نوح را به سوی قومش فرستادیم که [به آنها بگو] بی تردید من برای شما [از جانب خدا] بیم دهنده ای آشکارم.»

أَنْ لا تَعْبُدُوا إِلاَّ اللَّهَ إِنِّي أَخافُ عَلَيْکُمْ عَذابَ يَوْمٍ أَليمٍ (4)

«که جز خدا را نپرستید ، که همانا من بر شما از عذاب روزی دردناک بیم دارم.»

در این دو آیه حضرت نوح به سه اصل اولیه دین یعنی توحید، معاد و نبوت اشاره می‎نماید. لازم به ذکر است اولین تشریعی که از سوی خداوند انجام می‎گیرد از زمان حضرت نوح می‎باشد؛ یعنی دین به معنای امروزی که در آن باید و نباید و دستور اجرایی آمده است، از زمان حضرت نوح آغاز می‎گردید. از این رو اولین پیامبر اولوالعزم حضرت نوح است.

فَقالَ الْمَلَأُ الَّذينَ کَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ ما نَراکَ إِلاَّ بَشَراً مِثْلَنا وَ ما نَراکَ اتَّبَعَکَ إِلاَّ الَّذينَ هُمْ أَراذِلُنا بادِيَ الرَّأْيِ وَ ما نَرى‏ لَکُمْ عَلَيْنا مِنْ فَضْلٍ بَلْ نَظُنُّکُمْ کاذِبينَ (5)

«پس اشراف و سران قوم او که کفر ورزیدند گفتند: ما تو را جز بشری مانند خود نمی بینیم [نه فرشته هستی و نه صاحب امتیاز مالی و جاهی] و جز کسانی از فرومایگان ما [آن هم] بی تأمل و به نظر بدوی، کسی را نمی بینیم که از تو پیروی کرده باشد و برای شما هیچ برتری بر خودمان نمی بینیم ، بلکه شما را دروغگو می پنداریم.»

در این آیه واکنش قوم نوح به دعوت الهی را نشان می‎دهد و تاکید می‎دارد که آنها در پاسخ به نوح از فعل (رأی) به معنای (دیدن) استفاده می‎کنند و این نشان دهنده عمق تفکر پوزیتیویسم در نگاه آنان است.

اولین موضع این قوم در مقابل پیامبرشان این بود که عنوان می‎کردند نوح نیز فردی مانند آنها است و هیچ تفاوت ماهوی با آنها ندارد. دقیقا امروزه نیز برخی در قبال پیامبر و امامان شیعه نیز چنین موضعی را می‎گیرند و عنوان می‎کنند که آنان مثل مردم عادی بودند، اما مقداری باهوش‎تر و با کاریزمای بالا بوده‎اند.

دومین موضع این بود که به اطرافیان حضرت نوح ایراد می‎گرفتند و آنها را از طبقات پایین جامعه می‎دانستند.

در زمان پیامبر نیز به اطرافیان ایشان خرده می‎گرفتند و آنها را جوانان و یا بردگان می‎نامیدند.

همان‎گونه که در بالا اشاره گردید، استدلال قوم نوح برای نپذیرفتن پیامبری حضرت، این بود که می‎گفتند ما ویژگی خاصی در تو نمی بینیم.

حال این سوال پیش می‎آید که مگر حضرت نوح این ادعا را داشته که ویژگی خارق العاده و یا منحصر به فردی دارد و یا مثلا انسان نیست که قوم او توقع دیدن یک یژگی عجیب در او داشتند؟

در جواب باید گفت حضرت نوح بارها بر این نکته تاکید می‎کند که یک انسان است و تنها تفاوت او با دیگران این است که به خدا متصل است:

وَ لا أَقُولُ لَکُمْ عِنْدي خَزائِنُ اللَّهِ وَ لا أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَ لا أَقُولُ إِنِّي مَلَکٌ وَ لا أَقُولُ لِلَّذينَ تَزْدَري أَعْيُنُکُمْ لَنْ يُؤْتِيَهُمُ اللَّهُ خَيْراً اللَّهُ أَعْلَمُ بِما في‏ أَنْفُسِهِمْ إِنِّي إِذاً لَمِنَ الظَّالِمينَ (6)

«من هرگز به شما نمی گویم خزائن الهی نزد من است و غیب هم نمی دانم و نمی گویم من فرشته ام و [نیز] نمی گویم کسانی که در نظر شما خوار می آیند، خداوند خیری به آنها نخواهد داد خدا از دل آنان آگاهتر است [با این حال، اگر آنها را برانم] در این صورت از ستمکاران خواهم بود»

ادامه دارد ...



برگرفته از سخنرانی استاد رائفی‎پور / روایت عهد 29/ با کشتی نوح تا کشتی حسین (علیه السلام)

پینوشت:
1. شعراء/105
2. فرقان/ 37
3. هود /25
4. هود/26
5. هود/ 27
6. هود/ 31
[/b]
پاسخ
 سپاس شده توسط Neda bidel ، ИĪИĴΛ ИĪƓĤƬ☛
آگهی
#2
گـَُلـم شُمـا مـِن بـَـعـد میـتـونـیـد حِکـایـت و یـا داستـان هـای مِذهـِبـی رو اینجـا قـرار بِـدیـن (:
لیـنـک ~> دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
http://www.flashkhor.com/forum/showthread.php?tid=221344
پاسخ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  آیادر منابع تاریخی به صراحت ازدختری به نام رقیه(س)برای امام حسین (ع) نام برده شده؟
  25 حدیث درباره مقام کربلا و امام حسین (ع)
  آیا روز سیزده محرم امام سجاد(ع) امام حسین(ع) را دفن کردند؟
  درباره ی ذولجناح ( اسب امام حسین ) بیش تر بدانیم ...
  از شرایط امر به معروف و نهی از منکر،نداشتن خطر جانی یا مالی است.چگونه امام حسین(ع)...
  حدیث در مورد ثواب فضیلت امام حسین و عاشورا
  مگر شما اعتقاد ندارید که امام حسین علیه السلام اکنون در بهشت است و دشمنان او در جه..
  پیشگویی‌هایی از شهادت امام حسین (ع)
  زمانی که پیامبر(ص) خبر از شهادت امام حسین(ع) داد
Exclamation اسامی قاتلان امام حسین (ع) و عاقبت آنها !

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان