16-04-2015، 22:11
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: با هدف حمایت از حیوانات به موضوع کشتن سگها که در شبکههای اجتماعی و خبری اطلاعرسانی شده است ورود کردهایم و این مسئله را مغایر حقوق حیوانات میدانیم.
حسینعلی ابراهیمیکارنامی در گفتوگو با ایسنا، منطقه فارس، توضیح داد: شخصا فیلم موضوع معدوم کردن سگها توسط تزریق ماده سمی را ندیدهام و هنوز اطلاع دقیقی از مکان و زمان انجام این اقدام غیرانسانی و اشخاص مجری و آمران آن در دست نیست. براساس قانون معدومسازی سگهای ولگرد و سایر حیوانات اهلی در شهرها برعهده شهرداریهاست و آن هم دستورالعمل مشخصی دارد که باید مطابق قانون اجرایی شود.وی ادامه داد: برابر قانون و آخرین دستورالعملها، بخشنامهای، ابلاغ شد و تکلیف هم برعهده شهرداریها قرار دارد. براساس آن سگها باید زندهگیری شده و معاینه شوند و اگر بیماری مشخص شد، معدوم شوند که آن هم طبق قانون روش معدومسازی مشخص شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس اضافه کرد: اگر مفروضا عمل کشتن سگها در هرجا انجام شده باشد، خلاف مقررات بوده و قابل پیگیری است. با وجود آنکه قانون مسئولیتی برعهده حفاظت محیط زیست قرار نداده، معاون فنی سازمان را موظف به پیگیری موضوع برای حمایت از حقوق حیوانات کردهایم.
ابراهیمیکارنامی در خصوص آلودگی هوای شیراز گفت: از ابتدای هفته روند آلودگی شیراز با ورود گرد و غبار، شروع و بهتدریج تشدید شد و البته در پایان یکشنبه و دوشنبه گذشته از حجم آلایندهها کاسته شد و مجدد از اوایل وقت چهارشنبه شاهد ورود گرد و غبار و افزایش حجم آن بودیم. روز چهارشنبه وضعیت آلودگی هوای شیراز به حد هشدار برای گروههای در معرض خطر یعنی کودکان، زنان باردار، افراد سالخورده، بیماران قلبی، عروقی و ریوی رسید و هم اینک در بسیاری از نقاط استان فارس گرد و غبار دیده میشود.
وی تاکید کرد: خوب است شهروندان رعایت بهداشت فردی براب پیشگیری از بروز مشکلات تنفسی را در دستور کار قرار دهند و گروههای در معرض خطر هم ترجیحا از منزل خارج نشوند و اگر الزامی بود حتما از ماسک مناسب استفاده کنند.
مدیرکل محیط زیست فارس یادآور شد: تردد خودروها در نقاط مرکزی و مراکز خرید و معابر پرتردد شهری، عاملی برای تشدید آلایندهها در هوا خواهد بود. از شهروندان درخواست میکنیم در زمان اعلام هشدارها در خصوص آلودگی هوا تا حد امکان از خودروهای شخصی و خصوصا به صورت تکسرنشین استفاده نکنند.
ابراهیمیکارنامی خاطرنشان کرد: این شرایط بهواسطه وجود کانونهای ایجاد ریزگرد در خارج کشور و در شبهجزیره عربستان است، اگرچه اقداماتی در سطح ملی برای مقابله با این کانونها در حال انجام است.
وی، وجود کانونهای تولید ریزگرد در فارس را تایید و در عینحال تاکید کرد: این کانونها به صورت بالقوه وجود دارند و در آلایندگی استان دخالتی ندارند. با توجه به طرح جامع تصویب شده برای ساماندهی تالابها، امیدواریم از بالفعل شدن آنها ممانعت شود.
ابراهیمیکارنامی ادامه داد: حدود 10 روز قبل اخباری در خصوص اجرای طرح مدیریت هفت تالاب کشور منتشر شد که برخی از اینکه تالابهای فارس جزو این فهرست نیست گلایه داشتند اما استان فارس در این زمینه طرح جامعی را به تصویب رسانده که امسال اجرایی خواهد شد. 9 کانون بحرانی در استان داریم که براساس آن طرح جامعی توسط کارشناسان، تدوین و تهیه شده و به تصویب رسیده که در مرحله اول 25 میلیارد ریال اعتبار به آن تخصیص یافته است.