14-02-2015، 22:21
بادمجان از آندسته ترهباری است كه اسم و لقب فراوان دارد و خاطرخواه نیز. یكی از این نامها مرغ سیاه بینفس است كه از قضای روزگار بسیار بامسماست. این غذای سریع و خوشمزه با مبلغی ناچیز و صرف زمانی اندك آماده میشود و مانند بیشتر خوراكهای گیلانی مزهای به یادماندنی دارد.
- بادمجان ریزقلمی: 8 تا 12 عدد
- نعناع و جعفری: 300گرم، ساطوری شده
- آبلیمو یا آبغوره: یكچهارم پیمانه
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمك و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - بادمجانها را پوست كنده و نمك بپاشید تا تلخاب آن خارج شود، پس از حداقل 30 دقیقه، آنها را شسته، خشك كرده و سرخ كنید.
2 - 6 قاشق غذاخوری روغن مایع را در یك قابلمه متوسط داغ كرده و نعناع و جعفری را 8دقیقه روی شعله متوسط تفت دهید، سپس بادمجان را اضافه كرده و با 2پیمانه آب جوش 30دقیقه بپزید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و با كته سرو كنید.
نکات:
1- برای لعاب دادن به خورش از یك سیبزمینی ورقه شده یا 2 قاشق چایخوری نشاسته ذرت كه در چند قاشق غذاخوری آب سرد حل شده، استفاده كنید.
2- اضافه كردن چند كدوی قلمی سرخ شده خالی از لطف نیست.