05-10-2014، 19:54
قدمت پخت شيره انگور به كاشت آن ميرسد. در اغلب نقاط استان همدان به خصوص در شهرستان ملاير و روستاي مانيزان، از گذشته تاكنون از انگور شيره ميگرفتند.
داشتن زمين مساعد و محصول كشاورزي به وافر، از ويژگيهاي خاص منطقه است. وجود انواع انگور و سنت پيشين گذشتگان مبني بر وجود مراسم شيره پز از شاخصهاي اين منطقه است .
شيره پزي در روستا، بعد از برداشت انگور و معمولا در پايان شهريورماه انجام ميشود كه علاوه بر تامين مواد غذايي مورد نظر جهت فروش، در تامين مالي خانواده نيز موثر است. براي پخت شيره از انگور كشمشي استفاده ميكنند، چون آبدارتراست. از آب انگور علاوه بر شيره پزي، شربت و شيريني نيز درست ميكنند.
تهيه و پخت شيره انگور:
در ابتدا انگورهاي كشمشي را از باغ چيده و در سبدهاي مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه ميآورند. انگورها را شسته در حوض مخصوص ريخته، روي آن با چكمه ميروند و به اصطلاح لگدكوب ميكنند تا كاملا آب انگور گرفته شود .
داشتن زمين مساعد و محصول كشاورزي به وافر، از ويژگيهاي خاص منطقه است. وجود انواع انگور و سنت پيشين گذشتگان مبني بر وجود مراسم شيره پز از شاخصهاي اين منطقه است .
شيره پزي در روستا، بعد از برداشت انگور و معمولا در پايان شهريورماه انجام ميشود كه علاوه بر تامين مواد غذايي مورد نظر جهت فروش، در تامين مالي خانواده نيز موثر است. براي پخت شيره از انگور كشمشي استفاده ميكنند، چون آبدارتراست. از آب انگور علاوه بر شيره پزي، شربت و شيريني نيز درست ميكنند.
تهيه و پخت شيره انگور:
در ابتدا انگورهاي كشمشي را از باغ چيده و در سبدهاي مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه ميآورند. انگورها را شسته در حوض مخصوص ريخته، روي آن با چكمه ميروند و به اصطلاح لگدكوب ميكنند تا كاملا آب انگور گرفته شود .