شيره پزی انگور مانيزان - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40) +--- انجمن: فرهنگی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=35) +--- موضوع: شيره پزی انگور مانيزان (/showthread.php?tid=181031) |
شيره پزی انگور مانيزان - bOoOoOy - 05-10-2014 قدمت پخت شيره انگور به كاشت آن ميرسد. در اغلب نقاط استان همدان به خصوص در شهرستان ملاير و روستاي مانيزان، از گذشته تاكنون از انگور شيره ميگرفتند. داشتن زمين مساعد و محصول كشاورزي به وافر، از ويژگيهاي خاص منطقه است. وجود انواع انگور و سنت پيشين گذشتگان مبني بر وجود مراسم شيره پز از شاخصهاي اين منطقه است . شيره پزي در روستا، بعد از برداشت انگور و معمولا در پايان شهريورماه انجام ميشود كه علاوه بر تامين مواد غذايي مورد نظر جهت فروش، در تامين مالي خانواده نيز موثر است. براي پخت شيره از انگور كشمشي استفاده ميكنند، چون آبدارتراست. از آب انگور علاوه بر شيره پزي، شربت و شيريني نيز درست ميكنند. تهيه و پخت شيره انگور: در ابتدا انگورهاي كشمشي را از باغ چيده و در سبدهاي مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه ميآورند. انگورها را شسته در حوض مخصوص ريخته، روي آن با چكمه ميروند و به اصطلاح لگدكوب ميكنند تا كاملا آب انگور گرفته شود . |