امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بهترین شکل تصمیم گیری

قسمت هفتم

به نظرمن شاید یک دلیل دیگر وقت کافی صرف این کار( تصمیم گیری بهتر ) نکردن ، عجله وهیجان مداری در تصمیمگیری باشد . این را از این رو می گویم که در مواردزیادی از مشاوره ها شاهد چنین چیزی در مورد مراجعین بوده ام ونمونه هایزیادی هم در همین تالار را شاهد هستیم که تصمیمات از روی فکر نبوده و باعث مشکلاتدر زندگی شدهو گره های پشت هم ایجاد کرده و چون زمینه ساز تصمیمات بدونفکر بعدی شده . و در بررسی ها متوجه شده ایمکه علت این تصمیمات بدون تفکرعمیق و همه جانبه سنجی ، عجله و احساسات بوده است . با این اوصاف شاهدمثالاین بخش از بحث ، همه ی نمونه هایی است که در همین تالار با آن مواجه شده ایم .

خلاصه :

**
1 – 1
تصمیمات گذشته خودم بهترین مربیان من هستند . نگاه کردن واقع بینانه به آنها به من بیش از هر کس دیگریمی آموزد که از توهمات پرهیز کنم و واقعیت را ببینم .
2 – موقع نگاه کردن به نتایج به خودم سخت نمی گیرم زیرا آنچه از دستم بر می آمده انجام داده ام .

3 –
اکنون به نتایج بهتری می رسم چون فکر خود را روی برآورده کردن نیاز واقعی متمرکز کرده ام و خود را از حقانتخابهایی که دارمآگاه ساخته ام و به تمام جوانب آن تا به دست آوردن یک نتیجه بهتر می اندیشم .

4 –
برای اینکه ببینم نتایج بدست آمده تا چه حد خوب هستند آنها را بر اساس میزان برآوردن نیاز واقعی می سنجم .

5 – به این سئوالات اهمیت می دهم که : " نتایج ما باید چه باشند تا نیاز واقعی را برآورده سازند ؟ " " اگر طبق تصمیمخود عمل کنم چهاتفاقی خواهد افتاد ؟ " "و بعد چه ؟ و بعد از آن چه ؟ .... ؟"

6 – می پرسم بدترین نتیجه چیست ؟ بهترین نتیجه چه خواهد بود ؟ در مورد بدترین و بهترین نتیجه چه خواهم کرد ؟

تا چه حد می توانم بطورواضح محتمل ترین نتایج را پیش بینی کنم ؟ برای خودم ؟ برای دیگران ؟ آیا به تمامجوانبآن اندیشیده ام ؟ اینها سئوالاتی است که من باید واقع بینانه پاسخدهم .

7 – از عقلم مدد می گیرم و از خود یک سئوال عملی ( و سه وجهی ) می کنم : آیا ( با این تصمیم ) نیاز واقعی رابرآورده می کنم ؟ آیااز حق گزینشهایم آگاهم ؟ آیا به تمام جوانب آن اندیشیده ام ؟ ... آری ... یا ... نه؟ ( یادمباشد جواب فقط باید آری یا نه باشد )                        

[b][b]قسمت هشتم[/b] [/b]
نیمه دیگر

خب آیا تا کنون قسمت اولروش « آری » یا « نه » به شما کمک کرد که تصمیم بهتری بگیرید؟

شاید به خود بگویید :
**
استفاده از عقلم و پرسیدن سئوال اول از دو سئوال به من کمک کرده است تصمیم بهتریبگیرم بنا بر این چه احتیاجی به نیمه دوم دارم ؟
برای گرفتن تصمیم خیلی بهتر ،اکثر ما تصمیمی می گیریم یکی از دو کار را انجاممی دهیم ، یا از عقلمان استفاده می کنیم و یا به پیام دل گوش می سپاریم .
ولی به
ندرت از هر دو سود می جوییم . بنا براین اکثر ما تصمیماتی ناتمام که بر اساس حقایقنا کامل قرار دارند می گیریم .

« نیمه دوم روش آری یا نهمشکل تر ولی با ارزش تر است »

قبل از آن که وارد نیمه دوم شویم ، بپرسید :

« چرا سئوال کردن از خود تا این اندازه یاری بخش است ؟

باید بگویم : زیرا سئوالات ما را وادار می کنند درجستجوی جواب برآییم ، اغلب تصمیم گیریهای ضعیف ما به خاطر آن است که در ابتدا چندسئوال ساده را از خود نمی پرسیم .

شاید بپرسید ، تفاوت بین « ساده » و « ساده لوحی » چیست ؟

« ساده لوحی » چیزی کمتر از آن است که به آن نیاز داریم ، یک جواب سادهلوحانه توهمی بیش نیست .
ولی« ساده »آن چیزی است که به آن نیاز داریم و نهچیزی بیشتر .
بنا براین جوابهای بهتر که بهآسانی نتایج بهتر ببار می آورند همیشه ساده هستند وگاهی به وسیله آنها می توان بهمشکلترین جوابها رسید . ولی یک بار که پاسخ ساده را یافتید بشکل جواب مسلم در میآید . تصمیم گیری بهتر اغلب وابسته به دیدن آن چیزی است که بعداً برای شما مسلمخواهد شد ، در موقع تصمیم گیری مهم بوده است .

مثال :

اشخاصی که در یک سرمایه گذاریزیان دیده اند اغلب به گذشته می نگرند و می گویند : کاشفقط کمی وقت صرف سئوال کردنبیشتر می کردم !

چرا اغلب از خود سئوال نمی کنیم؟

سئوال به زنگ ساعت می ماند کهمارا بیدار می کند .

ما را نسبت به چه چیزی بیدار می کند؟

نسبت به واقعیت . نسبت بهآنچه در پیرامون ما و در درون ما می گذرد .

تصمیمات مؤثر بر اساسواقعیات است . متأسفانه ما اغلب هر دو نوع تصمیم را می گیریم ، مؤثر و غیر مؤثر .

تصمیم مؤثر و غیر مؤثر چه تفاوتی با هم دارند؟

تصمیم غیر مؤثر بر اساس توهماتی که در زمان تصمیم گیری به آنها معتقد بودهایم ، اتخاذ می شود ، وتصمیم مؤثر براساس واقعیات گرفته می شود ،.علت خوب بودن تصمیم مؤثر این است که برای متمایز کردنتوهم و واقعیت ناچاریم سئوالاتی را برای خود مطرح کنیم و از طریق این سئوالات بهمرحله تشخیص برسیم .
سئوالات پرتوی روشنی بخش بر توهمات می افشانند که باعث وضوحآنها می شود .

منظور از توهم چیست؟

ادامه دارد ....................

پاسخ
 سپاس شده توسط _ʀᴇᴠᴇʀsᴇ sᴇɴsᴇ_

[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
RE: بهترین شکل تصمیم گیری - eɴιɢмαтιc - 12-11-2014، 19:37

موضوعات مرتبط با این موضوع...
Earth راهنمای معنوی روح برای رسیدن به خواسته های قلبی نیاز به مدیتیشن و تصمیم درست است.
  درست تصمیم بگیر..♡
Sad علت بی احترامی به تصمیم زنان چیست؟
  اولین تصمیم یا بهترین تصمیم
  بهترین و پولسازترین مشاغل برای زنان
  خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟
Smile بهترین سن برای یادگیری زبان خارجی بچه ها
Smile بهترین ترفندها برای ارتباط دوباره با کودک درونمان!
  بهترین سرگرمی های که حالتان را خوب می کنند
  بهترین دوست‌تان شما را لو می‌دهد!

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان