
در بین انواع غذاهای رنگارنگ جنوبی، حواری چیز دیگری است این غذا را که ریشهای هندی دارد، میتوانید با گوشت، مرغ، ماهی و میگو البته با تغییراتی اندک تهیه کنید. حواری هم از آن دسته غذاهایی است که در استانهای جنوبی و حتی کشورهای حوزه خلیجفارس طبخ میشود. پیشنهاد میکنم بنا به سلیقه خود بعضی از مواد این غذا را کم و زیاد کنید تا به طعمها جدیدی دست پیدا کنید.
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج: 300 گرم، خیسانده
مرغ: 800 گرم، خرد کرده
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
سیر: 2 حبه ساطوری
گوجهفرنگی درشت: یک عدد، نگینی
فلفل سبز تند: 2 عدد، ساطوری
ادویه پلویی: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
هل سبز: 2 عدد
پودر زیره سبز: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
گشنیز ساطوری: 3 قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - چهار قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه داغ کرده و پیاز را 5 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود. سیر و مرغ را اضافه کرده و 5 دقیقه دیگر روی شعله متوسط تفت دهید.
2 - ادویهجات را اضافه کرده و غذا را هم بزنید. پس از یک دقیقه گوجهفرنگی، فلفل سبز و کمی نمک را اضافه کرده و برنج آب گرفته را در غذا بریزید. به اندازهای آب روی آن بریزید که یک بند انگشت روی برنج را بگیرد.
3 - پس از اینکه آب برنج کار رفت شعله را کم کرده و در آن را ببندید. 30 دقیقه برنج را دم کرده و با ترشی بندری یا ماست و سبزی خوردن سرو کنید.
نکات
1 - هیچ وقت ماست و ترشی را با هم مصرف نکنید چون باعث لک و پیس میشود.
2 - به جای مرغ از بال مرغ کبابی در این غذا استفاده کنید.
3 - میتوانید گوجهفرنگی را به جای خرد کردن، رنده کنید. اگر گوجهفرنگی خرد کرده میریزید بهتر است پوست آن را بگیرید.