19-09-2014، 16:54
منوى اختصاصى براى سيگارى هاصحبت
از تاثير زيان بار سيگار بر سلامتى، مطلب تازه اى نيست. همه حتى خود
سيگارى ها مى دانند كه سيگار جزء مهمترين عوامل خطرزاى بيمارى هاى قلبى _
عروقى و ريوى بوده و تاثير بسزايى در پيشگيرى از بروز خونريزى مغزى، آنفيزم
و انسداد راه هاى هوايى دارد ضمن آنكه عمده ترين دليل بروز سرطان به شمار
مى رود.سرطان مثانه، دهانه رحم، كبد، دهان، پانكراس، معده، روده بزرگ و
سرطان ريه قسمتى از بيمارى هايى است كه سيگار نقش اول را در بروز آن ايفا
مى كند.با تمامى اينها هيچ كدام از سيگارى ها حاضر به ترك آن نيستند كه اين
نيز دلايل متعدد ولى ناشناخته اى دارد. شايد بتوان گفت عادت به استعمال
سيگار يكى از مهمترين عوامل در ناتوانى در ترك باشد. آنچه در اين شماره به
ذكرش مى پردازيم اصلاح رژيم غذايى براى سيگارى هايى است كه با وجود آگاهى
كامل از مضرات سيگار همچنان مايل به استعمال آنند. گرچه برخوردارى از رژيم
غذايى به اندازه ترك كامل سيگار نمى تواند عوارض حاصل از مصرف آن را كاهش
دهد ولى بى تاثير هم نيست.به طور كلى سيگارى ها نسبت به غيرسيگارى ها از
رژيم ناسالم ترى برخوردارند. پيروى از يك رژيم غذايى غنى از آنتى اكسيدان
در به تاخير انداختن بيمارى هاى مربوط به سيگار نقش فوق العاده مهمى
دارد.ويتامين هاى a، c، e و گروه b (به ويژه b12) و بتاكاروتن (هيدروكربن
هاى موجود در ميوه هاى قرمز، سبز و زردرنگ) همگى خاصيت آنتى اكسيدانى
دارند، به طورى كه مى توان با مصرف ميوه و سبزى، غلات و حبوبات مقادير كافى
آنتى اكسيدان را به بدن رساند.
• توصيه هاى غذايى مفيد
روزانه چند وعده ميوه و سبزى تازه و متنوع بخوريد. در اين ميان بيش از همه
به ميوه هاى حاوى ويتامين ث توجه كنيد. سيگار ذخاير ويتامين ث بدن را هدر
مى دهد. لذا سيگارى ها دو تا سه برابر بيشتر از ديگران نيازمند ويتامين ث
هستند.در صورت كاهش مصرف ميوه، از طريق خوردن يك ليوان آبميوه، نيم فنجان
سبزى پخته و يك فنجان سبزى خام يا چهار ليوان آبميوه طبيعى (بدون شكر)
بدنتان را از لحاظ انواع ويتامين، مواد معدنى و فيبر تامين كنيد.كلم
بروكلى، اسفناج، گل كلم، هويج، فلفل قرمز، كنگر فرنگى، شاهى، شلغم و سويا
تاثير قابل توجهى در كاهش ناراحتى هاى تنفسى مى گذارد.كلسيم، فولات، سلنيوم
و روى موجود در غلات و حبوبات نيز نقش ويژه اى در جلوگيرى از بروز سرطان
كلون ايفا مى كند.مصرف الكل را متوقف كنيد همراه شدن الكل با سيگار ارتباط
مستقيمى با بروز سرطان دهان دارد.ميزان كلسيم بدنتان را از طريق مصرف
لبنيات كم چرب، انواع كلم، اسفناج، جعفرى و بادام بالا ببريد، زيرا سيگار
يكى از عواملى است كه باعث كاهش جذب كلسيم در بدن مى شود.چربى هاى حيوانى
را محدود كنيد. مصرف بى رويه گوشت قرمز، خامه و روغن هاى هيدروژنه خطر بروز
سرطان رحم و روده بزرگ را تا حد زيادى مى افزايد.
تا مى توانيد ماهى بخوريد. مطالعات نشان داده اسيدهاى چرب امگا سه موجود در
ماهى قادر است ابتلا به بيمارى هاى ريوى در سيگارى ها را تا چند درصد كاهش
دهد.ضمن اينكه با كاهش كلسترول بد خون (ldl) كه استعمال سيگار ارتباط
مستقيمى با افزايش آن دارد، مانع از بروز تصلب شرايين مى شود.
حتماً دو، سه فنجان در روز چاى سبز بنوشيد. آنتى اكسيدان هاى موجود در چاى
سبز براى حفاظت بدن از سرطان بسيار لازم است.از انجام ورزش غافل نشويد.
انجام حركات ورزشى باعث ايجاد تعادل بين كالرى دريافتى و مصرفى شده و از
چاقى كه خود عامل بروز سرطان هاى متفاوت است مى كاهد.
از تاثير زيان بار سيگار بر سلامتى، مطلب تازه اى نيست. همه حتى خود
سيگارى ها مى دانند كه سيگار جزء مهمترين عوامل خطرزاى بيمارى هاى قلبى _
عروقى و ريوى بوده و تاثير بسزايى در پيشگيرى از بروز خونريزى مغزى، آنفيزم
و انسداد راه هاى هوايى دارد ضمن آنكه عمده ترين دليل بروز سرطان به شمار
مى رود.سرطان مثانه، دهانه رحم، كبد، دهان، پانكراس، معده، روده بزرگ و
سرطان ريه قسمتى از بيمارى هايى است كه سيگار نقش اول را در بروز آن ايفا
مى كند.با تمامى اينها هيچ كدام از سيگارى ها حاضر به ترك آن نيستند كه اين
نيز دلايل متعدد ولى ناشناخته اى دارد. شايد بتوان گفت عادت به استعمال
سيگار يكى از مهمترين عوامل در ناتوانى در ترك باشد. آنچه در اين شماره به
ذكرش مى پردازيم اصلاح رژيم غذايى براى سيگارى هايى است كه با وجود آگاهى
كامل از مضرات سيگار همچنان مايل به استعمال آنند. گرچه برخوردارى از رژيم
غذايى به اندازه ترك كامل سيگار نمى تواند عوارض حاصل از مصرف آن را كاهش
دهد ولى بى تاثير هم نيست.به طور كلى سيگارى ها نسبت به غيرسيگارى ها از
رژيم ناسالم ترى برخوردارند. پيروى از يك رژيم غذايى غنى از آنتى اكسيدان
در به تاخير انداختن بيمارى هاى مربوط به سيگار نقش فوق العاده مهمى
دارد.ويتامين هاى a، c، e و گروه b (به ويژه b12) و بتاكاروتن (هيدروكربن
هاى موجود در ميوه هاى قرمز، سبز و زردرنگ) همگى خاصيت آنتى اكسيدانى
دارند، به طورى كه مى توان با مصرف ميوه و سبزى، غلات و حبوبات مقادير كافى
آنتى اكسيدان را به بدن رساند.
• توصيه هاى غذايى مفيد
روزانه چند وعده ميوه و سبزى تازه و متنوع بخوريد. در اين ميان بيش از همه
به ميوه هاى حاوى ويتامين ث توجه كنيد. سيگار ذخاير ويتامين ث بدن را هدر
مى دهد. لذا سيگارى ها دو تا سه برابر بيشتر از ديگران نيازمند ويتامين ث
هستند.در صورت كاهش مصرف ميوه، از طريق خوردن يك ليوان آبميوه، نيم فنجان
سبزى پخته و يك فنجان سبزى خام يا چهار ليوان آبميوه طبيعى (بدون شكر)
بدنتان را از لحاظ انواع ويتامين، مواد معدنى و فيبر تامين كنيد.كلم
بروكلى، اسفناج، گل كلم، هويج، فلفل قرمز، كنگر فرنگى، شاهى، شلغم و سويا
تاثير قابل توجهى در كاهش ناراحتى هاى تنفسى مى گذارد.كلسيم، فولات، سلنيوم
و روى موجود در غلات و حبوبات نيز نقش ويژه اى در جلوگيرى از بروز سرطان
كلون ايفا مى كند.مصرف الكل را متوقف كنيد همراه شدن الكل با سيگار ارتباط
مستقيمى با بروز سرطان دهان دارد.ميزان كلسيم بدنتان را از طريق مصرف
لبنيات كم چرب، انواع كلم، اسفناج، جعفرى و بادام بالا ببريد، زيرا سيگار
يكى از عواملى است كه باعث كاهش جذب كلسيم در بدن مى شود.چربى هاى حيوانى
را محدود كنيد. مصرف بى رويه گوشت قرمز، خامه و روغن هاى هيدروژنه خطر بروز
سرطان رحم و روده بزرگ را تا حد زيادى مى افزايد.
تا مى توانيد ماهى بخوريد. مطالعات نشان داده اسيدهاى چرب امگا سه موجود در
ماهى قادر است ابتلا به بيمارى هاى ريوى در سيگارى ها را تا چند درصد كاهش
دهد.ضمن اينكه با كاهش كلسترول بد خون (ldl) كه استعمال سيگار ارتباط
مستقيمى با افزايش آن دارد، مانع از بروز تصلب شرايين مى شود.
حتماً دو، سه فنجان در روز چاى سبز بنوشيد. آنتى اكسيدان هاى موجود در چاى
سبز براى حفاظت بدن از سرطان بسيار لازم است.از انجام ورزش غافل نشويد.
انجام حركات ورزشى باعث ايجاد تعادل بين كالرى دريافتى و مصرفى شده و از
چاقى كه خود عامل بروز سرطان هاى متفاوت است مى كاهد.