30-07-2014، 12:58
محمد تقی انوشه متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:سیب زمینی غنی از بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود ولی باید در استفاده از اجزاء این گیاه دقت کنیم.
ساقه و برگهای سیب زمینی حاوی سمی به نام سولانین است بنابراین نباید از آن به طور خام استفاده کرد ولی جوشاندن رقیق شده همین برگها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده، اعصاب می توان استفاده کرد، سیب زمینی حاوی ویتامین C بالایی است و اگر این ماده غذایی به مدن طولانی نگهداری و انباشته شود ویتامین C آن از بین می رود.
وی افزود: سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین ها را دارا است و برترین نوع پخت این ماده غذایی به صورت سرخ کرده است و خوردن این شکل سیب زمینی برای اطفال مضر است و برای بزرگسالان به دلیل روغن زیاد مشکل زا است.
از خواص سیب زمینی می توان به موارد زیر اشاره کرد: سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6 است که در جلوگیری از سرطان نیز مفید است.سیب زمینی ادرار را زیاد می کند و برای کلیه و مثانه مفید است.
آنزیم های موجود در سیب زمینی برای التیام زخم ها ی معده و مثانه مفید است.