امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ریشه ترک...

شاید کمی دیر به مطلب شما پاسخ میدهم ولی با عرض پوزش باید عرض کنم سواد شما در عرصه نژادشناسی و زبانشناسی بسیار کم هستش شما فقط چند سطر از یک کتاب رو اینجا کپی کردین این کافی نیست البته این خصوصیت ذاتی ما ایرانیها هستش که در هر موردی صاحبنظریم حالا در اون مورد اطلاعات کافی داشته باشیم یا نه در مورد اون ابیات نظامی باید کل شعرو اینجا بیارین بعد متوجه میشین که منظور نظامی چه بوده (ترکی صفت وفای ما نیست ترکانه سخن سزای ما نیست) در مورد شکل چهره یک سوال دارم سیه چرده های هند چه شباهتی به چشم آبیهای اروپا دارن در حالی که هر دو آریایی محسوب میشن من خیلی متاسفم از نا آگاهی شما لطفا منابع غیر ایرانی و معتبرتری رو مطالعه کنین ترکهای آذربایجان از اصیلترین نژادهای منطقه هستن اگه دوست داشته باشین منابع معتبر و بیطرفی رو به شما معرفی میکنم شما از تمامی کتابهایی که در آن نوشته شده آذربایجانیها نژادشون ترک نیست فقط یک سند معتبر و علمی اگه تونستین بیارین من اسمم رو عوض میکنم به ولله هیچ سند معتبری وجود نداره همش زاده تخیلات آقایون هستش البته با قصد و غرض و هدف ولی اگر بخواین من صدها سند و مدرک معتبر از قبل از سلجوقیان از سفرنامه ها گرفته تا کتابهای آن دوره براتون بیارم که نشان میده زبان مردم منطقه ترکی بوده اینکه تو فلان روستای آذربایجان فلان زبان حرف میزنند یا چهره آذربایجانیها چه شکلی هستش که سند نیست (دلایل کسروی و خیلیهای دیگه برای ترک نبودن نژاد آذربایجانیها) و یا فردوسی به آذربایجان گفته آذرآبادگان اینهارو در هیچ جای دنیا به عنوان سند قبول نمی کنند دوست من ماهرخ عزیز به این شکل نظر دادن در مورد هویت یک ملت بزرگ وایچنین آشکارا توهین کردن به یک ملت کار پسندیده ای نیست حتی اگر حق با تو بود و اذربایجانیها نژادشون ترک نبود باز هم نباید به ترکها توهین کنی همه ملتهای دنیا قابل احترامند اما در آخر باید عرض کنم که ترکها و فارسها و همه نژادهای ایران قرنها در کنار هم دوش به دوش پشت به پشت در کنار هم با دشمنان ایران بزرگ جنگیده اند و فداکاریهای زیادی برای هم کرده اند نمونه اش همین چند سال پیش در جنگ عراق آیا در آذربایجان جنگی وجود داشت؟ نداشت ولی خانواده ای در آذربایجان نمی توانی پیدا کنی که شهید نداشته باشه من چند صباحی در خارج بوده ام باور کنید اگه یه فارسی رو تو لندن ماشین بزنه بیوفته کنار خیابون هر کی از اونجا رد بشه سرشم نمی چرخونه ببینه مرده یا زندست ولی یه ترک آذربایجان ممکن نیست اونو اونجا تنها بزاره قدر هم رو بدونیم به هم احترام بزاریم وگرنه مجبور میشیم از هم جدا شیم که در اونصورت ایران تکه تکه خواهد شد
مطلبی یادم رفت عرض کنم و آن اینکه شاهنامه فردوسی رو به عنوان سند تاریخی هیچ جا استفاده نکنین اون یک داستان حماسی هستش و به گفته خود فردوسی از یک دهگان یا آسیاب بان شنیده شاید در بعضی موارد با مسائل تاریخی مطابقت داشته باشه ولی در کل نمیشه شاهنامه رو سند تاریخی ازش استفاده کرد این کار به مرور زمان از ارزشهای این کتاب زیبا کم خواهد کرد شانامه کتاب تاریخی نیست شاهکار ادبی هستش
پاسخ
 سپاس شده توسط در جستجوی حقیقت ، Azarbayjanliam
آگهی
نقل قول: اگه دوست داشته باشین منابع معتبر و بیطرفی رو به شما معرفی میکنم
خوب معرفي كن نيكي و پرسش بذار اين بحث زودتر تموم شه

نقل قول: دوست من ماهرخ عزیز به این شکل نظر دادن در مورد هویت یک ملت بزرگ وایچنین آشکارا توهین کردن به یک ملت کار پسندیده ای نیست حتی اگر حق با تو بود و اذربایجانیها نژادشون ترک نبود باز هم نباید به ترکها توهین کنی همه ملتهای دنیا قابل احترامند

ماهرخ خودش تركه اون وقت تو فكر ميكني كسي به خودش توهين ميكنه؟
بعدش تو چرا به همه ميگي توهين ميكنن ؟ اينجا دارن يه موضوع رو ريشه يابي ميكنن!

نقل قول: ترکها و فارسها و همه نژادهای ایران قرنها در کنار هم دوش به دوش پشت به پشت در کنار هم با دشمنان ایران بزرگ جنگیده اند و فداکاریهای زیادی برای هم کرده اند نمونه اش همین چند سال پیش در جنگ عراق آیا در آذربایجان جنگی وجود داشت؟ نداشت ولی خانواده ای در آذربایجان نمی توانی پیدا کنی که شهید نداشته باشه

بند اول درست اما بند دوم اگه اونجوري باشه كه تو ميگي عراق هم با گيلان در جنگ نبود پس چرا استان گيلان اين همه سرباز وداوطلب براي دفاع از كسور فرستاد بعد شما طوري صحبت ميكني انگار ايران جنگ رو شروع كرد در حالي كه اينطر نبود و ما فقط دفاع كرديم. ايراني ايراني است نژادش هرچي ميخواد باشه

نقل قول: من چند صباحی در خارج بوده ام باور کنید اگه یه فارسی رو تو لندن ماشین بزنه بیوفته کنار خیابون هر کی از اونجا رد بشه سرشم نمی چرخونه ببینه مرده یا زندست ولی یه ترک آذربایجان ممکن نیست اونو اونجا تنها بزاره

اين خصوصيت همه ي ايراني هاست حتي اگر اون كسي كه با ماشين تصادف كرده باشه از يه فرهنگه بي گانه باشه

نقل قول: قدر هم رو بدونیم به هم احترام بزاریم وگرنه مجبور میشیم از هم جدا شیم که در اونصورت ایران تکه تکه خواهد شد

كسي به هيچ نژادي توهين نكرد شروع كننده ي اين بحث هم آقا فريد بود كه گفت من آذريم ترك نيستم به يه آقايي بر خورد اين بحث راه افتاد
ايران هم به اتحاد مردم درونش زنده هست وا ما با هم زنده ايم اينو بدونيد ملت ما بزرگه براي همين تا الان دووم آورديم
اگه يه وقت از هم جدا بشيم سگ ها(اسرائيل و متحدانش) به ما حمله خواهند كرد و ما رو خواهند كشت اونها از ما ميترسند چون ما متحديم و...
بقيه شو حوصله ندارم بنويسم يكي به اين بحث خاتمه بده
همیشه با خودم فکر میکنم برای سکوت هم معنی مثبت هست هم معنی منفی!

یه بار می گیم سکوت علامت رضاست ..

یه بارم میگیم جواب ابلهان خاموشی است ..
پاسخ
 سپاس شده توسط SABER ، FARID.SHOMPET
(07-12-2011، 23:59)mahrokh نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

ترک و آذری را با هم یکی نکنیم
تفاوت های ترک و آذری

بر همگان روشن است که میان واژه و تیره ی آذری و ترک تفاوت فراوان است. در این جستار کوشش می کنیم به شماری از این موارد اشاره کنیم.

نخست اینکه ترک‌ها از دید دانش زبان‌شناسی و البته ژنتیک هم خانواده و هم‌ریشه با تیره‌ی مغول به شمار می‌آیند. در صورتی که آذری‌ها هم از دید تاریخ‌نگاران پیشین، هم از دید زبان‌شناسانه (زبان آذری باستان) و هم از دید تبار هم‌ریشه با دیگر اقوام ایرانی هستند. اسناد فراوانی از زبان باستانی و بومی آذربایجان پیش از رخنه ی ترک ها برجای مانده است.
دو این‌که می‌دانیم آذری‌ها و نام سرزمین آن‌ها که آذربایجان (آتورپاتکان) است، ریشه در سرزمین ماد کوچک دارند. نام آذربایجان به گفته‌ی استرابو برگرفته شده از نام سردار ایرانی آن یعنی آتروپات است. پیش از آن هم بارها این نام در ایران به کار گرفته شده است (بنگرید به بخش نام آذربایجان و زبان پهلوی آذری در: پان ترکیسم،ایران و آذربایجان)
سه این‌که به سادگی می‌توان با سنجیدن چهره‌ی هم میهنان آذری‌ دریافت که آذری‌ها با اندک تفاوت طبیعی که آب و هوا به وجود می‌آورد، کاملا همانند دیگر اقوام ایرانی‌هستند و هیچ شباهتی میان قوم آذری و ترکان و تنگ چشمان آسیای میانه وجود ندارد. البته این موضوع به صورت علمی نیز پیش از این بررسی شده است و نتیجه این بوده که حتی کشور ترکیه کنونی که پیش از اشغال به دست ترکان مهاجر آسیای میانه، کشوری کُرد، یونانی، ارمنی، آذری و قفقازی نشین بوده است نیز، تنها 15% از از ژن ترکان راستین تاثیر پذیرفته است. (بنگرید به بخش ژنتیک در: پان ترکیسم،ایران و آذربایجان)
چهار اینکه در شاهنامه بارها از نام آذرآبادگان یاد شده است. که البته اگر با ادبیات و شعر پارسی و وزن شاهنامه آشنا باشیم درمی‌یابیم که چرا نام آذربایگان به آذرآبادگان دگرگون شده است. همان‌گونه که پیش‌تر گفته شده این نام و ریشه آن آتور (آذر) در ایران و زبان ایرانی و فرهنگ ایرانی یک نام رایج بوده است. ولی از این نام در نوشته‌ها و نامه‌های کهن ترکی هیچ گاه نشانی نمی‌یابیم. نمونه‌ای از به کارگیری نام آذرآبادگان در شاهنامه فردوسی:
همی تاز تا آذرآبادگان / دیار دلیران و آزادگان

این بیت در بخش پادشاهی یزدگرد ساسانی آمده است. جایی که یزدگرد از همه بخش‌های ایران زمین آغاز به گردآوری سپاه می‌کند. که یکی از آن بخش‌ها آذرآبادگان است. نغز اینکه در همین بخش و چند بیت پس از آن، ترک‌ها سرراست دشمن ایران و آذری‌ها شناخته می‌شوند.
و در پایان بخشی از چامه‌ی نظامی گنجوی که پان ترکیست ها کوشش می کنند او را شاعر کشوری جعلی به نام جمهوری آذربایجان (اران) بشناسانند در حالی که وی حتی یک چامه به زبان ترکی هم ندارد و همه‌ی سروده‌های او ریشه در فرهنگ کهن ایرانی دارد:

هَمه عالم تَن است و ایران دِل // نیست گویندهِ زین سُخن خَجل
چونکه ایران دلِ زمین باشد//دل ز تَن به بود یقین باشد
منبع:کتاب پان ترکیسم ،ایران وآذربایجان...
اگه بااین مطلب قانع نشدین بگین تا بیشتردنبالش بگردم.

1منتظر جواب دوستان هستم تا منابع خود رو با توجه به ابهاماتی که در ذهنشون وجود داره معرفی کنم 2 آیا شما تو مطالب ماهرخ هیچ توهینی نمیبینین؟ !!!!! ما تو زبان فارسی به هر کی که چشمش کوچک باشه میگیم تنگ چشم؟ تو اون ابیاتی که ماهرخ گلچین کرده و گذاشته قصد توهین به ترکا وجود نداره؟ 3 من نگفتم فقط آذربایجانیها رفتن جنگ و نگفتم ایران جنگو شروع کرده (در آخر باید عرض کنم که ترکها و فارسها و همه نژادهای ایران قرنها در کنار هم دوش به دوش پشت به پشت در کنار هم با دشمنان ایران بزرگ جنگیده اند و فداکاریهای زیادی برای هم کرده اند نمونه اش همین چند سال پیش در جنگ عراق آیا در آذربایجان جنگی وجود داشت؟ نداشت ولی خانواده ای در آذربایجان نمی توانی پیدا کنی که شهید نداشته باشه) شما از این مطلب چطور به این نتیجه رسیدین که من گفتم ایران جنگو شروع کرده و یا این که فقط آذربایجانیها از ایران دفاع کردن؟ لطفا مطالب رو تحریف نکنین

پاسخ
 سپاس شده توسط SABER ، در جستجوی حقیقت
سلام.
تنگ چشم منظورش چشم هایی مثل ژاپنی هاست که چشمشون تنگ و کشیده استWink
در مورد اشعار درست است.
پست اول ویرایش شد(ئر مورد شعر)
برای "تشکر کردن" و یا گفتن"خوب و  جالب بود" از دکمه سپاس استفاده کنید

سوالات و مشکلات خود مربوط به انجمن را در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
اینجا مطرح کنید، به پیغام خصوصی در این مورد جواب داده نمی شود.
آپلود سنتر عکس اختصاصی فلش خور! عکس خور!
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
http://www.akskhor.ir
پاسخ
 سپاس شده توسط ...Sara SHZ...
حالا ریشه ترک چه اهمیتی دارهDodgyConfused
زانونمیزنم حتی اگرسقف آسمان کوتاهترازقدمن باشد...!
پاسخ
iki dana çox gözəl bir zat tapmişam yaman yaxşi dir göyuram bura baxin
دوتا چيز خيلي قشنگ پيدا كرده خييلي خوبه ميذارم اينجا ببينيد:
ریشه ترک... 5
ریشه ترک... 5
عضو گروه تاریخ انجمن
پاسخ
ما که متوجه نشدیم.
یعنی چه؟ مخصوصا دومی؟

سوالات و مشکلات خود مربوط به انجمن را در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پاسخ
 سپاس شده توسط ✘Nina✘
فارسی بود بهتر بود سینا جان
A little thought can make all the difference
پاسخ
اه فهمیدم.
توش نشون داده شده آذری ها 23.5 میلیون نفرند.

خوب باشند نوش جانشانBig Grin

پاسخ
 سپاس شده توسط FARID.SHOMPET ، خانوم گل ، ✘Nina✘
(08-02-2012، 20:28)Gandoom نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

حالا ریشه ترک چه اهمیتی دارهDodgyConfused

جان؟
معلومه که ترک نیستی.

(08-02-2012، 2:09)اورمان نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

شاید کمی دیر به مطلب شما پاسخ میدهم ولی با عرض پوزش باید عرض کنم سواد شما در عرصه نژادشناسی و زبانشناسی بسیار کم هستش شما فقط چند سطر از یک کتاب رو اینجا کپی کردین این کافی نیست البته این خصوصیت ذاتی ما ایرانیها هستش که در هر موردی صاحبنظریم حالا در اون مورد اطلاعات کافی داشته باشیم یا نه در مورد اون ابیات نظامی باید کل شعرو اینجا بیارین بعد متوجه میشین که منظور نظامی چه بوده (ترکی صفت وفای ما نیست ترکانه سخن سزای ما نیست) در مورد شکل چهره یک سوال دارم سیه چرده های هند چه شباهتی به چشم آبیهای اروپا دارن در حالی که هر دو آریایی محسوب میشن من خیلی متاسفم از نا آگاهی شما لطفا منابع غیر ایرانی و معتبرتری رو مطالعه کنین ترکهای آذربایجان از اصیلترین نژادهای منطقه هستن اگه دوست داشته باشین منابع معتبر و بیطرفی رو به شما معرفی میکنم شما از تمامی کتابهایی که در آن نوشته شده آذربایجانیها نژادشون ترک نیست فقط یک سند معتبر و علمی اگه تونستین بیارین من اسمم رو عوض میکنم به ولله هیچ سند معتبری وجود نداره همش زاده تخیلات آقایون هستش البته با قصد و غرض و هدف ولی اگر بخواین من صدها سند و مدرک معتبر از قبل از سلجوقیان از سفرنامه ها گرفته تا کتابهای آن دوره براتون بیارم که نشان میده زبان مردم منطقه ترکی بوده اینکه تو فلان روستای آذربایجان فلان زبان حرف میزنند یا چهره آذربایجانیها چه شکلی هستش که سند نیست (دلایل کسروی و خیلیهای دیگه برای ترک نبودن نژاد آذربایجانیها) و یا فردوسی به آذربایجان گفته آذرآبادگان اینهارو در هیچ جای دنیا به عنوان سند قبول نمی کنند دوست من ماهرخ عزیز به این شکل نظر دادن در مورد هویت یک ملت بزرگ وایچنین آشکارا توهین کردن به یک ملت کار پسندیده ای نیست حتی اگر حق با تو بود و اذربایجانیها نژادشون ترک نبود باز هم نباید به ترکها توهین کنی همه ملتهای دنیا قابل احترامند اما در آخر باید عرض کنم که ترکها و فارسها و همه نژادهای ایران قرنها در کنار هم دوش به دوش پشت به پشت در کنار هم با دشمنان ایران بزرگ جنگیده اند و فداکاریهای زیادی برای هم کرده اند نمونه اش همین چند سال پیش در جنگ عراق آیا در آذربایجان جنگی وجود داشت؟ نداشت ولی خانواده ای در آذربایجان نمی توانی پیدا کنی که شهید نداشته باشه من چند صباحی در خارج بوده ام باور کنید اگه یه فارسی رو تو لندن ماشین بزنه بیوفته کنار خیابون هر کی از اونجا رد بشه سرشم نمی چرخونه ببینه مرده یا زندست ولی یه ترک آذربایجان ممکن نیست اونو اونجا تنها بزاره قدر هم رو بدونیم به هم احترام بزاریم وگرنه مجبور میشیم از هم جدا شیم که در اونصورت ایران تکه تکه خواهد شد
مطلبی یادم رفت عرض کنم و آن اینکه شاهنامه فردوسی رو به عنوان سند تاریخی هیچ جا استفاده نکنین اون یک داستان حماسی هستش و به گفته خود فردوسی از یک دهگان یا آسیاب بان شنیده شاید در بعضی موارد با مسائل تاریخی مطابقت داشته باشه ولی در کل نمیشه شاهنامه رو سند تاریخی ازش استفاده کرد این کار به مرور زمان از ارزشهای این کتاب زیبا کم خواهد کرد شانامه کتاب تاریخی نیست شاهکار ادبی هستش

خیلی عذرمیخوام.من توهین به ترکها نکردم ازاونجایی هم که خودم ترکم به ترک بودنم هم افتخارمیکنم و هیچ وقت دیگه هم توهین به هیچ کس و هیچ نژادی نمیکنم.
اگه پایینو نگاه کنین من از کتاب نوشتم نه ازخودم.
دوسال وهشت ماهه که کنارهمیم Heart
پاسخ

[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان