امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ورزش از دیدگاه اسلام

#1
ورزش از دیدگاه اسلام 1
در بینش اسلامی بدن هدیه ای است الهی که بر اساس حسن و کرامت آفریده شده است و ظرفیت شگفت انگیزی در آن به کار برده شده است و مطالعه و تاملی در آن موجب افزایش معرفت انسان نسبت به خداوند میشود.
اخبار، احادیث و روایات بسیاری در کتب معتبر اسلامی آمده است که توجه و عنایت خاص اسلام را به سلامت جسم مسلمانان نشان میدهد.
برای اینکه ورزش از دیدگاه اسلام روشن شود باید نخست ماهیت ورزش و ابعاد دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آ ن را توضیح دهیم و سپس معیار ارزش را از دیدگاه اسلام بیان کنیم. آنگاه با تطبیق معیار ارزشی اسلام بر ابعاد گوناگون ورزش، ارزش آن تعیین می شود. ورزش عبارتست از انجام دادن حرکات بدنی و تکرار آن ها به گونه ای که موجب افزایش توان و ورزیدگی بیشتر شود. البته این تعریف کلی ورزش است وگرنه از نظر لغوی، واژه ورزش قابل اطلاق به تمرین های ذهنی نیز هست. از سوی دیگر، حرکات سنجیده و حساب نشده را نیز می توان ورزش نامید، ولی معمولا منظور از اصطلاح ورزش همان مفهوم اول است و ما هم آن را به همان معنی آورده ایم.
مشخص است که تکرار یک عمل، مخصوصا اگر با شیوه ی صحیحی انجام گیرد، توان انسان را برای انجام آن عمل بیشتر می کند و این قانون هم درباره ی امور بدنی و جسمانی جریان دارد و هم در مورد امور روانی و فعالیت های ذهنی و درونی صدق می کند. البته شناخت موارد گوناگون این قانون و شرایط و ویژگی های آن در هر مورد جای بحث و پژوهش فراوان دارد که با کمک گرفتن از چندین رشته ی علمی مختلف میسر است. پس اولین فایده و اثر ورزش در انسان کسب توانمندی جسمانی برای انجام کارهای سخت و سنگین در زندگی است. ولی فایده ورزش منحصر به نیروی بدنی نیست، زیرا با توجه به اینکه بدن به گونه ای آفریده شده است که نیاز شدیدی به حرکت دارد و اگر مدتی بدون حرکت بماند به انواع مرض ها و بیماری ها مبتلا می شود. ورزش از لحاظ تامین سلامتی ضروری است. همه ی مردم به تجربه دریافته اند که انجام حرکات بدنی سبب هضم بهتر مواد غذایی در بدن و ایجاد نشاط و شادابی روحی بیشتری در آن ها می شود.
با توجه به نقش ورزش در سلامت بدن می توان فایده ی دوم ورزش را تامین سلامتی بدن دانست. ورزش به صورت دیگری نیز در سلامتی و تندرستی انسان موثر است، و آن اینکه ورزش در نیرومندی بدن مستقیما اثر دارد و بدنی که نیرومندتر باشد مقاومتش در برابر امراض گوناگون بیشتر است و به این ترتیب شخص ورزشکار کمتر بیماری می شود و در صورت بیمار شدن زودتر بهبود می یابد.
ولی فایده ورزش به اینجا ختم نمی شود، بلکه با توجه به اینکه روابط گوناگونی بین روح و بدن وجود دارد روشن شده است که ورزش مستقیما در امور روحی و روانی هم اثر می گذارد. در این زمینه می توان ارتباط حالات روانی خود را با اوضاع بدنی آزمود. حداقل این تجربه شاید برای هرکسی پیش آمده باشد که هنگام سنگینی شکم و همچنین در حال بیماری، چندان آمادگی برای کارهای فکری وجود ندارد و همچنین خوابیدن زیاد و ترک حرکات بدنی، موجب سستی و کسالت می شود.
بدون تردید بدن پس از انجام دادن حرکات زیاد و کارهای سنگین احتیاج به استراحت و خواب دارد و دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ا دعای ما این نیست که ورزش و حرکت همیشه و بدون وقفه مفید است، چنانچه خوردن غذا هم همیشه و در همه حال مفید نیست، بلکه منظور این است که هر کسی می تواند فواید ورزش را در خود احساس کند و اما برای هرکسی در چه شرایطی و به چه اندازه ای و با چه کیفیتی ورزش می تواند مفید باشد مطلبی است که باید متخصصان و کارشناسان ورز با استفاده از تجارب علمی به آن پاسخ بدهند. بنابراین، سومین فایده ی ورزش که از یک نظر مهمترین آن ها هم هست، این است که به طور مستقیم و با واسطه در سلامت روح و روان و تعادل شخصیت و آمادگی برای تکامل های معنوی موثر است.
از دیدگاه اسلام، ارزش اصیل و نهایی آن قرب به خدای متعال است و هر کاری به اندازه ای که در رسیدن به این اهداف والا موثر باشد ارزشمند خواهد بود، هرچند که با چندین واسطه باشد.
بدیهی است که امجام وظایف شرعی، حتی تکالیفی که جنبه ی معنوی محض دارد، مانند روزه و نماز، در گرو سلامتی بدن است و چنانچه گفته شد ورزش نقش موثر و گاهی تعیین کننده در تامین سلامتی دارد و از این رو دارای مطلوبیت و ارزش خواهد بود. از سوی دیگر بسیاری از تکالیف اجتماعی مانند جهاد و دفاع و حمایت از محرومان و مستضعفان در شکل های گوناگون، احتیاج به نیروی بدنی دارد و کسانی که نیرومند باشند بهتر می توانند از عهده ی این گونه تکالیف برآیند و از این جهت تقرب بیشتری به خدای متعال پیدا می کنند. بنابراین ورزش از آن جهت که موجب نیرومندی بدن می شود و زمینه را برای انجام بهتر تکالیف فراهم می کند مطلوب و ارزشمند است
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
Exclamation علت حرام بودن ازدواج موقت در میان اهل سنت در اسلام
Book علت حلال بودن شرط بندی بر روی مسابقات اسب سواری در اسلام
Star __کتابی جنجالی درباره واپسین روزهای زندگی پیامبر اسلام
  معجزات اسلام!
  از نظر اسلام قتل انسان بی گناه چه جایگاه و مجازاتی دارد ؟
Lightbulb @آيا حكم مرتد از اسلام كشتن است ؟
  فلسفه حجاب زن‏ان در اسلام چیست؟
  اهمیت صله رحم و آثار مادی ومعنوی آن در آموزه های دین اسلام
  برده داری در قرآن و اسلام
  نژاد پیامبر اسلام چه بوده است؟

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان