28-12-2014، 10:38
مواد لازم
• 5 پیمانه آرد کامل (سفید نشده)
• یک قاشق غذاخوری شکر یا عسل
• 1.5 قاشق چایخوری نمک
• یک قاشق چایخوری خمیر ترش خشک
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• 1 ¾ پیمانه + یک قاشق غذاخوری آب ولرم
• روغن زیتون اضافه
طرز تهیه
1. قلاب مخصوص خمیر همزن برقی را به آن وصل کنید یا در یک کاسه بزرگ از قاشق بزرگ استفاده کنید و همه مواد به غیر از روغن زیتون اضافه را با هم مخلوط کنید. با همزن برقی با سرعت کم و با دست حدود 3 دقیقه هم بزنید تا مواد همه با هم مخلوط شوند و آرد خیس و خمیر شود. خمیر به دست آمده نرم است و گلوتن (مادهچسبناكموجود در آرد گندم) در این مرحله کاملا ور نیامده است.
2. اگر از همزن برقی استفاده می کنید، به مدت دو دقیقه با سرعت بالا خمیر را هم بزنید. اگر با دست هم می زنید، بهتر است قاشق را کنار بگذارید و حدود سه دقیقه با دست خمیر را ورز دهید. اگر خمیر خیلی سفت است، کمی آب اضافه کنید. هر بار فقط یک قاشق چایخوری اضافه کنید تا به نرمی دلخواه برسد. اگر آرد چسبناک است، آرد به آن اضافه کنید. خمیر باید به مرحله ای برسد که دیگر به دست نچسبد.
3. یک کاسه بزرگ را با روغن زیتون اضافه چرب کنید. خمیر را به شکل توپ درآورید و درون کاسه بگذارید. آن را برگردانید تا همه سطح خمیر روغنی شود. خمیر را به مدت 30 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا به اصطلاح برسد. سپس خمیر را به مدت یک شب تا صبح یا حداکثر سه روز در یخچال قرار دهید.
نکته: خمیر در گرما پف می کند و دوبرابر می شود اما وقتی در یخچال قرار می دهید در اثر سرما پف آن می خوابد.
4. دو ساعت پیش از درست کردن پیتزا، خمیر سرد را از یخچال بیرون بیاورید. هر کدام از چانه ها را جداگانه چرب کنید و داخل پلاستیک بگذارید و اجازه دهید چند دقیقه ای در دمای اتاق بمانند.
سس چندمنظوره پیتزا
• اندازه: 3 پیمانه
• زمان تهیه: 10 دقیقه
• زمان پخت: 10 دقیقه
• زمان خنک شدن: دو ساعت
مواد لازم
• 800 گرم گوجه فرنگی له شده
• 1.5 قاشق چایخوری سرکه قرمز
• نصف قاشق چایخوری پودر سیر
• نصف قاشق چایخوری پودر ریحان خشک شده
• 1/4 قاشق چایخوری پودر آویشن
• 1/4 قاشق چایخوری پودر اورگانو
• 1/4 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
• 1/4 یا نصف قاشق چایخوری نمک
• 1/4 یا نصف پیمانه آب
طرز تهیه
1. در یک کاسه متوسط همه مواد به غیر از آب و نمک را با هم مخلوط کنید. آب و نمک را اضافه کنید. در صورت نیاز آب یا نمک بیشتر بریزید تا آبکی شود. اگر سس خیلی غلیظ باشد به خمیر می چسبد.
2. برای خمیر پیتزا به قطر 25 سانتی متر، ¼ پیمانه سس کافی است.
3. اگر دوست دارید سس طعم قوی تری داشته باشد نصف پیمانه زیتون رسیده، یک قاشق غذاخوری کِیپر و نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز نیز به مواد بالا اضافه کنید.
4. برای اینکه سس طعم سیر داشته باشد، 3 قاشق غذاخوری پودر سیر و نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز به مواد بالا اضافه کنید.
• 5 پیمانه آرد کامل (سفید نشده)
• یک قاشق غذاخوری شکر یا عسل
• 1.5 قاشق چایخوری نمک
• یک قاشق چایخوری خمیر ترش خشک
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• 1 ¾ پیمانه + یک قاشق غذاخوری آب ولرم
• روغن زیتون اضافه
طرز تهیه
1. قلاب مخصوص خمیر همزن برقی را به آن وصل کنید یا در یک کاسه بزرگ از قاشق بزرگ استفاده کنید و همه مواد به غیر از روغن زیتون اضافه را با هم مخلوط کنید. با همزن برقی با سرعت کم و با دست حدود 3 دقیقه هم بزنید تا مواد همه با هم مخلوط شوند و آرد خیس و خمیر شود. خمیر به دست آمده نرم است و گلوتن (مادهچسبناكموجود در آرد گندم) در این مرحله کاملا ور نیامده است.
2. اگر از همزن برقی استفاده می کنید، به مدت دو دقیقه با سرعت بالا خمیر را هم بزنید. اگر با دست هم می زنید، بهتر است قاشق را کنار بگذارید و حدود سه دقیقه با دست خمیر را ورز دهید. اگر خمیر خیلی سفت است، کمی آب اضافه کنید. هر بار فقط یک قاشق چایخوری اضافه کنید تا به نرمی دلخواه برسد. اگر آرد چسبناک است، آرد به آن اضافه کنید. خمیر باید به مرحله ای برسد که دیگر به دست نچسبد.
3. یک کاسه بزرگ را با روغن زیتون اضافه چرب کنید. خمیر را به شکل توپ درآورید و درون کاسه بگذارید. آن را برگردانید تا همه سطح خمیر روغنی شود. خمیر را به مدت 30 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا به اصطلاح برسد. سپس خمیر را به مدت یک شب تا صبح یا حداکثر سه روز در یخچال قرار دهید.
نکته: خمیر در گرما پف می کند و دوبرابر می شود اما وقتی در یخچال قرار می دهید در اثر سرما پف آن می خوابد.
4. دو ساعت پیش از درست کردن پیتزا، خمیر سرد را از یخچال بیرون بیاورید. هر کدام از چانه ها را جداگانه چرب کنید و داخل پلاستیک بگذارید و اجازه دهید چند دقیقه ای در دمای اتاق بمانند.
سس چندمنظوره پیتزا
• اندازه: 3 پیمانه
• زمان تهیه: 10 دقیقه
• زمان پخت: 10 دقیقه
• زمان خنک شدن: دو ساعت
مواد لازم
• 800 گرم گوجه فرنگی له شده
• 1.5 قاشق چایخوری سرکه قرمز
• نصف قاشق چایخوری پودر سیر
• نصف قاشق چایخوری پودر ریحان خشک شده
• 1/4 قاشق چایخوری پودر آویشن
• 1/4 قاشق چایخوری پودر اورگانو
• 1/4 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
• 1/4 یا نصف قاشق چایخوری نمک
• 1/4 یا نصف پیمانه آب
طرز تهیه
1. در یک کاسه متوسط همه مواد به غیر از آب و نمک را با هم مخلوط کنید. آب و نمک را اضافه کنید. در صورت نیاز آب یا نمک بیشتر بریزید تا آبکی شود. اگر سس خیلی غلیظ باشد به خمیر می چسبد.
2. برای خمیر پیتزا به قطر 25 سانتی متر، ¼ پیمانه سس کافی است.
3. اگر دوست دارید سس طعم قوی تری داشته باشد نصف پیمانه زیتون رسیده، یک قاشق غذاخوری کِیپر و نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز نیز به مواد بالا اضافه کنید.
4. برای اینکه سس طعم سیر داشته باشد، 3 قاشق غذاخوری پودر سیر و نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز به مواد بالا اضافه کنید.