08-08-2012، 12:40
مواد لازم (برای ۴ نفر) :
برنج : ۲ فنجان
آب : ۳ فنجان
سرکه : یک سوم فنجان
شکر : نصف فنجان
نمک : ۴ قاشق مرباخوری
جلبک دریایی : ۱۵۰ گرم
خردل : ۲ قاشق مرباخوری
خیار بدون پوست : ۱ عدد
اسفناج : ۱۰۰ گرم
گوشت بدون استخوان : ۱۰۰ گرم
زنجبیل : ۶۰ گرم
تخم مرغ : ۲ عدد
طرز تهیه :
ابتدا روی برنج آب ریخته و بمدت یک ساعت کنار بگذارید و آبکش کنید , برنج و ۳ فنجان آ‘ را در قابلمه ای بجوشانید سپس شعله زیر آن را کم کرده تا با حرارت ملایم بدون اینکه درب آن را بگذارید بجوشد و آب آن بخار شود , پس از اینکه آب آن جذب شد درب قابلمه را گذاشته و شعله زیر آن را تا آنجا که ممکن است کم کنید و بمدت ۵ دقیقه بپزید و بگذارید تا کمی خنک شود سپس مخلوط سرکه , شکر و نمک را به افزوده بهم بزنید , ورقه های جلبک را کمی تفت داده
از پهنای ورقه جلبک یک قطعه ۴ سانتی متری ببرید , قسمت بزرگتر را وسط صفحه حصیری قرار داده و تکه ۴ سانتی متری را وسط تکه بزرگتر بگذارید , این عمل سبب می شود تا هنگام پیچیدن ورقه محکم تر باشد.
یک پنجم برنج را روی رشته جلبک پهن کرده و چهار سانتی متر لبه آن را مطابق تصویر خالی بگذارید , با انگشتانتان وسط آن را مطابق تصویر گود کنید و در صورتیکه برنجها خیلی چسبنده بودند انگشتانتان را با کمی یرکه مرطوب کنید .
سس خردل را در قسمتی که گود کردید پخش کنید , مخلوط خیار , اسفناج و گوشت یا در صورت تمایل مخلوط زنجبیل و املت را وسط برنج قرار دهید .
با کمک صفحه حصیری ورقه جلبک را محکم بپیچید .
صفحه حصیری را برداشته و با چاقوی تیزی رولت را بصورت برشهای گرد ۴ سانتی متری ببرید .
نکته :
شما می توانید برای سهولت پیچیدن رولتها از صفحه حصیری برای زیر آن استفاده کنید , همچنین می توانید بجای جلبک به دلخواه از برگ مو یا اسفناج استفاده کنید.