موضوعها: 174
سپاس ها 3647
سپاس شده 8151 بار در 1391 ارسال
حالت من: هیچ کدام
07-12-2011، 23:59
(آخرین ویرایش در این ارسال: 08-02-2012، 20:10، توسط SABER.)
ترک و آذری را با هم یکی نکنیم
تفاوت های ترک و آذری
بر همگان روشن است که میان واژه و تیره ی آذری و ترک تفاوت فراوان است. در این جستار کوشش می کنیم به شماری از این موارد اشاره کنیم.
نخست اینکه ترکها از دید دانش زبانشناسی و البته ژنتیک هم خانواده و همریشه با تیرهی مغول به شمار میآیند. در صورتی که آذریها هم از دید تاریخنگاران پیشین، هم از دید زبانشناسانه (زبان آذری باستان) و هم از دید تبار همریشه با دیگر اقوام ایرانی هستند. اسناد فراوانی از زبان باستانی و بومی آذربایجان پیش از رخنه ی ترک ها برجای مانده است.
دو اینکه میدانیم آذریها و نام سرزمین آنها که آذربایجان (آتورپاتکان) است، ریشه در سرزمین ماد کوچک دارند. نام آذربایجان به گفتهی استرابو برگرفته شده از نام سردار ایرانی آن یعنی آتروپات است. پیش از آن هم بارها این نام در ایران به کار گرفته شده است (بنگرید به بخش نام آذربایجان و زبان پهلوی آذری در: پان ترکیسم،ایران و آذربایجان)
سه اینکه به سادگی میتوان با سنجیدن چهرهی هم میهنان آذری دریافت که آذریها با اندک تفاوت طبیعی که آب و هوا به وجود میآورد، کاملا همانند دیگر اقوام ایرانیهستند و هیچ شباهتی میان قوم آذری و ترکان و تنگ چشمان آسیای میانه وجود ندارد. البته این موضوع به صورت علمی نیز پیش از این بررسی شده است و نتیجه این بوده که حتی کشور ترکیه کنونی که پیش از اشغال به دست ترکان مهاجر آسیای میانه، کشوری کُرد، یونانی، ارمنی، آذری و قفقازی نشین بوده است نیز، تنها 15% از از ژن ترکان راستین تاثیر پذیرفته است. (بنگرید به بخش ژنتیک در: پان ترکیسم،ایران و آذربایجان)
چهار اینکه در شاهنامه بارها از نام آذرآبادگان یاد شده است. که البته اگر با ادبیات و شعر پارسی و وزن شاهنامه آشنا باشیم درمییابیم که چرا نام آذربایگان به آذرآبادگان دگرگون شده است. همانگونه که پیشتر گفته شده این نام و ریشه آن آتور (آذر) در ایران و زبان ایرانی و فرهنگ ایرانی یک نام رایج بوده است. ولی از این نام در نوشتهها و نامههای کهن ترکی هیچ گاه نشانی نمییابیم. نمونهای از به کارگیری نام آذرآبادگان در شاهنامه فردوسی:
همی تاز تا آذرآبادگان / دیار دلیران و آزادگان
این بیت در بخش پادشاهی یزدگرد ساسانی آمده است. جایی که یزدگرد از همه بخشهای ایران زمین آغاز به گردآوری سپاه میکند. که یکی از آن بخشها آذرآبادگان است. نغز اینکه در همین بخش و چند بیت پس از آن، ترکها سرراست دشمن ایران و آذریها شناخته میشوند.
و در پایان بخشی از چامهی نظامی گنجوی که پان ترکیست ها کوشش می کنند او را شاعر کشوری جعلی به نام جمهوری آذربایجان (اران) بشناسانند در حالی که وی حتی یک چامه به زبان ترکی هم ندارد و همهی سرودههای او ریشه در فرهنگ کهن ایرانی دارد:
هَمه عالم تَن است و ایران دِل // نیست گویندهِ زین سُخن خَجل
چونکه ایران دلِ زمین باشد//دل ز تَن به بود یقین باشد
منبع:کتاب پان ترکیسم ،ایران وآذربایجان...
اگه بااین مطلب قانع نشدین بگین تا بیشتردنبالش بگردم.
دوسال وهشت ماهه که کنارهمیم
موضوعها: 362
سپاس ها 47972
سپاس شده 49570 بار در 15655 ارسال
این مقاله و مطلب سخن من رو تایید می کنه در جستجوی حقیقت جان!!!!
من از اول عقیده داشتم که زبان ترکی روی اذری ها اثر ګذاشته !!! وګرنه رګ و ریشه ی اذری ها به دور از ترک ها است.
اګر به تاریخ نګاه کنید. از ترک ها به عنوان اقوام تاتار هم یاد شده!!! تاتار های مغول شباهت زیادی به ترک های اصیل و خالص دارن.
قبل از این که اقوام مغول با اقوام بر بر و یونانی در ترکیه وصلت کنن سرزمین ترکیه یا همون لیدی جای سکونت یونانی ها و بر بر های روس بوده!!!
این عقیده که اذری ها با ترک ها متفاوت دارن از نظر من بسیار درست می باشد. به این دلیل که یک ترک اصیل هیچ نسبتی با اریایی ها و پارسیان ندارد.
ولی اذری ها در رګ هایشان خون اریایی و پارسی جاری می باشد.
اگر اینجا قدیمی هستی و دوست داری یک گفتگو عجیب
درباره گذشته و حال داشته باشی، راههای ارتباطی رو گذاشتم پروفایل!
موضوعها: 29
سپاس ها 1706
سپاس شده 3861 بار در 1117 ارسال
08-12-2011، 12:02
(آخرین ویرایش در این ارسال: 08-12-2011، 12:06، توسط در جستجوی حقیقت.)
دوست عزیز اولا که بنده شاهنامه را از بیخ و بن قبول ندارم چرا که در زمان فردوسی حکومتهای ایرانی به زبان ترکی یا آذری (زبانی که بالاخره این دو گروه آن را می فهمند) صحبت می کردند در صورتی که در هیچ کجای شاهنامه اشاره ای به آن نشده است و هر کجا که شاهنامه را می نگریم از ترکها بد گویی شده است و فردوسی تلاش اکید داشته است که کلمه "ترک" را با "مغول" یکی جلوه دهد در صورتی که این چنین نیست
تاتار هم یک شاخه از قوم بزرگ ترک می باشد مثل آذری که شاخه ای از آن است اما من که نگفتم قوم ترک و شاخه های آن همگی دارای نژاد خالص می باشند خب هر کدام از شاخه های قوم ترک تا حدودی با نژادهای دیگر و همچنین شاخه ها با یکدیگر مخلوط می شوند به علاوه که آب و هوا نیز بر آن تاثیر می گذارد در نتیجه هر یک از شاخه ها می توانند با دیگری متفاوت باشند
در منابعی نیز نوشته شده بود که اصلا قبل از ورود آریایی ها به ایران ،ترک ها در آن ساکن بوده اند و بعد ها نیز به دلیل وجود امنیت نسبی دیگر گروههای ترک نیز بدان وارد شده اند خصوصا در زمان سلجوقیان که آسیای صغیر تصرف شد و مسیحی ها نیز با عقب نشینی خود ، مردمان خود را با خود بردند و در این وضعیت سلجوقیان تاکید داشتند تا گروههایی که از آسیای میانه وارد ایران می شوند در منطقه نسبتا کم جمعیت آسیای صغیر ساکن شوند تا سدی در برابر هجوم احتمالی مسیحیان باشند
ضمنا در همین اواخر تاکید و تلاش شدیدی نیز در این باره شده است که آذری از ترک جدا نشان داده شوند تلاشی که واقعا تعجب برانگیز است
منطقه بالادست ارس تا قبل از این که از ایران جدا شود آذربایجان بود و همین که از ایران جدا شد مبدل شد به "آران"؟این حرف یک تسلی دادن به خود بیشتر نیست همین که این منطقه از ایران جدا شد این حرف ها را در آوردند تا مرهمی ساختگی بر دل مردم باشد که صد البته واقعیت نداشت
عجبا
عجبا
همه ی شاعران رو زدیم به اسم خودمون حالا گیر دادین به نظامی؟؟؟
بوعلی سینا متولد بخارا بود
فارابی متولد سمرقند بود
سلسله ی سامانی یک بیستم قلمرو اش در ایران کنونی است
هرچی شاعر توی هرات و بلخ و افغانستان فعلی است رو اسمش رو گذاشته شده ایرانی!حالا نظامی رو گیر دادین که این شاعر اهل "گنجه" نبوده؟؟؟
پروین اعتصامی هم اهل تبریز بود ولی فارسی شعر می گفت خب این دلیل نمیشه که بگیم اینا ترک نبوده اند
سپاس ها 1706
خب با توجه و اصل قرار دادن حرف های خود شما می توانیم نتیجه بگیریم که شما نمی توانید بگویید که نظامی ترک نبوده حداقل اهل شهر گنجه در آذربایجان فعلی نبوده
اون عبارت در کتاب تاریخ ایران بعد از اسلام چاپ مرکز تربیت معلم نوشته شده است البته دقیقا اسم اون ارگان نیست ولی مال اون جایی است که برای مراکز تربیت معلم کتاب طراحی می کنن
البته اون قسمت بعد از اسلامش اونجا نوشته شده ولی قسمتهای قبل از اسلامش مربوط به کتاب "تاریخ باستان به شیوه ای دیگر" می باشد
مطمئن باش کامل خوندمش ولی قبول ندارمش
تاتار بنابر نوشته منابعی شاخه ای از قوم بزرگ ترک بوده و بنابر نوشته های منابعی دیگر قومی هستند که دورگه از مغول و ترک می باشند
اون قسمت آران در متن ماهرخ اومده بود واسه همین اشاره کردم
خب اگه اینطوری یه به نظر شما این عادی هستش که اشتراکات زبانی بین اویغور های ساکن در منطقه سین کیانگ چین فعلی و تمدن ماد و تمدن ایلام در آن زمان دیده می شود؟؟؟
طبق کتیبه های بدست آمده و کتابهای نوشته شده پس از اسلام قبل از زمانی که اقوام ترک از ماوراء النهر به داخل ایران بیایند اشتراکات زبانی شدید در بین افراد ساکن در ایران و اقوام ترک ساکن سین کیانگ و آسیای میانه دیده می شود
سپاس ها 47972
شما میګی اذری ها ترک هستن!!! ولی من می ګویم اذری ها پارسیان باستان هستن که زبان ترکی روشون تاثیر ګذاشته!!! به احتمال زیااد هم وصلتی با ترک ها دارن ولی از نظر من ریشه ای هم از ترک هم از پارسیان می باشد. به این دلیل که هم خون ترک هم خون پارسی(اریایی) در رګ هایشان جاری هست. این منطقی نیست؟؟
سپاس ها 1706
حالا اومدی روی اون بحثی که من میگم
الان یه سوال دارم : در تمامی کتابهایی که می خوانیم نوشته شده آریایی ها اقوامی بودند که از روسیه فعلی عبور می کردند و یک عده از آنها آمدند در ایران و یک عده در هند و یک عده در اروپا ساکن شدند ولی هیچ جا نوشته نشده که خب این آریایی ها از کجا می آمدند که یک عده شان اینجا و یک عده شان آنجا ساکن شده اند؟
یعنی قبل از این که مهاجرت کنند به جایی دیگر در کجا می زیسته اند؟
سپاس ها 47972
احتملا دور قمری زدن چون من توی یک کتاب خوندم که انسان ها اول در افریقا می زیستن البته اون زمان ها افریقا محیطش فرق می کرده.
ولی این چه ربطی به ترک و اذری داره؟؟؟ من نظر دادم و نظر من منطقی هست. اذری ها دو رګه هستن.(ترک،پارس)
سپاس ها 1706
من هم که نگفتم آذری ها نژاد خالص ترک اند
ولی میگم آذری ها جزو قوم بزرگ ترک اند یعنی با ترکیه ای ها و مردم جمهوری آذربایجان هم نژاد اند
آریایی ها طبق یک متن برگردانده شده از انگلیسی در چین فعلی حدودا بالاتر از پکن و در منچوری فعلی زندگی می کرده اند و بنابر منابعی دیگر که همانها هم از انگلیسی برگردانده شده اند در سیبری زندگی می کرده اند هم اکنون مسئله اینجاست آن زمانی که آریایی ها هنوز به ایران وارد نشده اند در ایران تمدنی به نام ماندانا زندگی می کرده اند خب این تمدن اشتراکات زبانی شدیدی با ترکی فعلی دارد که چند هفته پیش در یک هفته نامه محلی چاپ شده بود
از طرفی دیگر هنوز ترکها که در سین کیانگ زندگی می کنند به ایران وارد نشده اند ولی بین این دو بازهم اشتراکات شدیدی دیده می شود
در آن کتاب تاریخ باستان به شیوه ای دیگر نوشته شده بود که وقتی آریایی ها بر ایران چیره شدند و این اقوام را شکست دادند زبان نوشتاری واحدی نداشتند و حاضر شدند در ازای آموزش زبان توسط محلی های ایران به آریایی ها به آنان امان دهند
در همان جا نوشته شده بود بود که ماد ها اصلا آریایی نبوده اند و پارتها هم با آریایی ها تنها اشتراکات نژادی محدودی داشته اند و پارس ها همان آرایی هایی هستند که امروز از آنان با عنوان پارسیان و ایرانیان و اینجور چیز ها از آن یاد می شود
با وجود همه این چیز ها یک مسئله وجود دارد که همه ی معادلاتمان را به هم می ریزد و آن این است که اخیرا حقانیت تخت جمشید توسط تعدادی از باستان شناسان رد شده است و با ارائه دلایلی به طور کلی وجود خارجی تخت جمشید و بخش اعظمی از تاریخ باستان را رد کرده و بطور کامل منتفی دانسته اند با این وضعیت مسئله اینجاست که در اصل :
حقیقت چیست؟
باید در جستجوی حقیقت بود
سپاس ها 47972
بله درسته باید در جستجوی حقیقت باشیم .
ولی من اندیشه نمی کنم که تاثییری روی تاریخ بعد از هخامنشیان و خود تاریخ هخامنشان داشته باشد.
اګر چیزی ګوم و نا پیدا باشه همون تاریخ قبل از هخامنشیان هست. اری هنوز معلوم نیست ما چند رګه هستیم.
خون اریایی رو که حتما داریم ولی مهم این هست که ما از چند نژاد هستیم.