04-04-2016، 14:26
/ اين دسر برنج پرتقالي خوش طعم در طرز تهيه آن از زنجبيل و پرتقال تازه استفاده مي گردد و در نتيجه عطر و بوي خوش و بسيار عالي دارد.
چي لازم دارم:
برنج مخصوص پودينگ : 160 گرم
آب پرتقال تازه : 225 ميلي ليتر
نمک : مقداري
شير : 500 ميلي ليتر
غلاف وانيل به دو نيم شده : 1 عدد
ريشه زنجبيل تازه پوست کنده و کمي کوبيده شده : 5 سانتيمتر
شکر : 200 گرم
خامه پر چرب : 50 ميلي ليتر
کره : 2 قاشق غذاخوري
پرتقال هسته گرفته : 6 عدد
مرباي زنجبيل باريک خلال شده : 2 قطعه
شربت مربا زنجبيل : 2 قاشق غذاخوري
زنجبيل آسياب شده براي پاشيدن روي برنج : مقداري
چطور بپزم:
1. برنج را همراه آب پرتقال و نمک در قابلمه اي بزرگ و چدني بريزيد و حرارت دهيد تا به جوش آيد , کف روي آن را بگيريد . حرارت را کم نماييد تا برنج حدود 10 دقيقه با حرارت ملايم بجوشد و گاهي هم بزنيد تا آب پرتقال جذب شود .
2. به تدريج شير را به آن اضافه نموده , غلاف وانيل و زنجبيل تازه را افزوده و 30 دقيقه ديگر آهسته مواد را بجوشانيد و مرتب هم بزنيد تا شير جذب شده و برنج نرم شود . قابلمه را از روي حرارت برداريد , زنجبيل و غلاف وانيل را از آن خارج نماييد .
3. نيمي از شکر , نيمي از خامه و کره را با برنج مخلوط نموده و تا زماني که شکر حل شده و کره آب شود , به هم زدن ادامه دهيد . اجازه دهيد برنج خنک شود . سپس باقي مانده خامه را اضافه نموده هم بزنيد . مخلوط را به کاسه ي مخصوص سرو انتقال داده و روي کاسه را بپوشانيد و در دماي اتاق , کنار بگذاريد .
4. پوست پرتقال ها را جدا نماييد و نگه داريد . هنگام کار با پرتقال ها دست خود را روي يک کاسه بگيريد تا آب پرتقال ها داخل آن بريزد . هسته ي آنها را خارج نماييد . پره هاي پرتقال را از پوستشان بيرون آورده , داخل کاسه بريزيد و با شربت و مرباي زنجبيل مخلوط نماييد . مخلوط را براي سرد شدن داخل يخچال قرار دهيد .
5. در همين فاصله , پوست پرتقال ها را باريک رشته نموده و حدود 1 دقيقه در آب خيس نماييد . آن ها را آبکش نموده و بشوييد . 225 ميلي ليتر آب را با باقي شکر بجوشانيد . رشته هاي پوست پرتقال را اضافه نموده و با حرارت کم بجوشانيد تا حجم شربت به نصف کاهش يابد , سپس اجازه دهيد خنک شود .
6. پودينگ را در ظرفي زينتي يا فنجان هاي بلور جداگانه براي هر نفر سرو نماييد . با پرتقال سرد شده تزيين نموده , سپس کارامل پوست پرتقال را روي پودينگ ها قرار داده و زنجبيل آسياب شده را روي آن بپاشيد