21-11-2012، 15:43
مواد لازم :
آرد :4تا 5/4 پیمانه
آب ولرم :یک ونیم پیمانه
نمک :یک قاشق چایخوری سر خالی
روغن مایع :سه قاشق غذا خوری
شکر :دو قاشق غذا خوری
خمیر مایه :یک قاشق غذا خوری سر پر
کره :80 گرم
زرده تخم مرغ وکمی زعفران برای روی نان در صورت تمایل
طرز تهیه :
اول شکر را در آب ولرم حل می کنیم و بععد خمیر مایه را به آن اضافه می کنیم و سپس روی ظرف را سلفون می کشیم و حدود ده دقیقه در جای گرم می گذاریم تا حجم آن دو برابر بشه و پف بکنه .بهتره ظرف وقاشق فلزی نباشه .
در یک کاسه بزرگ چهار پیمانه ارد را می ریزیم ونمک را هم با آن مخلوط می کنیم .در مرکز آن خمیر مایه آماده شده و روغن مایع را می ریزیم .
حالا با یک چنگال از مرکز به آرامی مواد را مخلوط می کنیم تا خمیر جمع بشه .
سپس با دست ، خمیر را می گیریم وخیلی به تدریج اگر آرد نیاز داشته باشه به آن اضافه می کنیم .و حدود ده دقیقه آن را ورز می دهیم .و سپس روی آن را کمی با روغن چرب می کنیم و روی کاسه را سلفون می کشیم و حدود یک ساعت در جای گرم می گذاریم تا خمیر ور بیاد . علامت ور آمدن هم اینه که جای انگشت روی خمیر می مونه وحجم آن هم دو برابر می شه .
دوباره خمیر را دو دقیقه ورز می دهیم .روی میز کمی آرد می پاشیم .از خمیر یک چونه به اندازه یک نارنگی کوچک بر می داریم .
با نوک انگشت خمیر را به شکل دایره باز می کنیم تا قطر آن حدود 8 تا ده سانتیمتر بشه .از کره ورقه های نازک برش می دهیم و در مرکز دایره قرار می دهیم .
دایره را از وسط تا می کنیم .
دوباره آنرا تا می زنیم تا به صورت یک چهارم دایره در بیاد و فقط با نوک انگشت لبه ها را کمی فشار می دهیم .
چونه ها را در سینی که اصلا چرب نکردیم با فاصله می چینیم .
مجددا روی خمیر را می پوشانینم ونیم ساعت دیگه استراحت می دهیم .روی خمیر ها در صورت تمایل مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران می مالیم و در فر که با حرارت 180 درجه سانتیگراد حدود یک ربع قبل گرم شده به مدت نیم ساعت می پزیم .
چند نکته :
برای برشته شدن روی نان حدود دو تا سه دقیقه می تونیم گریل را روشن کنیم .
در حین پخت اگه کمی کره از نان ها خارج شده طبیعی هست وبعد از پخت می تونیم کره اضافی را روی نون ها بمالیم .
برای اینکه نون ها نرم بشه یک کاسه آب کف فر می گذاریم تا بخار کنه .
خیلی خوشمزه هست ..نوش جان ...
آرد :4تا 5/4 پیمانه
آب ولرم :یک ونیم پیمانه
نمک :یک قاشق چایخوری سر خالی
روغن مایع :سه قاشق غذا خوری
شکر :دو قاشق غذا خوری
خمیر مایه :یک قاشق غذا خوری سر پر
کره :80 گرم
زرده تخم مرغ وکمی زعفران برای روی نان در صورت تمایل
طرز تهیه :
اول شکر را در آب ولرم حل می کنیم و بععد خمیر مایه را به آن اضافه می کنیم و سپس روی ظرف را سلفون می کشیم و حدود ده دقیقه در جای گرم می گذاریم تا حجم آن دو برابر بشه و پف بکنه .بهتره ظرف وقاشق فلزی نباشه .
در یک کاسه بزرگ چهار پیمانه ارد را می ریزیم ونمک را هم با آن مخلوط می کنیم .در مرکز آن خمیر مایه آماده شده و روغن مایع را می ریزیم .
حالا با یک چنگال از مرکز به آرامی مواد را مخلوط می کنیم تا خمیر جمع بشه .
سپس با دست ، خمیر را می گیریم وخیلی به تدریج اگر آرد نیاز داشته باشه به آن اضافه می کنیم .و حدود ده دقیقه آن را ورز می دهیم .و سپس روی آن را کمی با روغن چرب می کنیم و روی کاسه را سلفون می کشیم و حدود یک ساعت در جای گرم می گذاریم تا خمیر ور بیاد . علامت ور آمدن هم اینه که جای انگشت روی خمیر می مونه وحجم آن هم دو برابر می شه .
دوباره خمیر را دو دقیقه ورز می دهیم .روی میز کمی آرد می پاشیم .از خمیر یک چونه به اندازه یک نارنگی کوچک بر می داریم .
با نوک انگشت خمیر را به شکل دایره باز می کنیم تا قطر آن حدود 8 تا ده سانتیمتر بشه .از کره ورقه های نازک برش می دهیم و در مرکز دایره قرار می دهیم .
دایره را از وسط تا می کنیم .
دوباره آنرا تا می زنیم تا به صورت یک چهارم دایره در بیاد و فقط با نوک انگشت لبه ها را کمی فشار می دهیم .
چونه ها را در سینی که اصلا چرب نکردیم با فاصله می چینیم .
مجددا روی خمیر را می پوشانینم ونیم ساعت دیگه استراحت می دهیم .روی خمیر ها در صورت تمایل مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران می مالیم و در فر که با حرارت 180 درجه سانتیگراد حدود یک ربع قبل گرم شده به مدت نیم ساعت می پزیم .
چند نکته :
برای برشته شدن روی نان حدود دو تا سه دقیقه می تونیم گریل را روشن کنیم .
در حین پخت اگه کمی کره از نان ها خارج شده طبیعی هست وبعد از پخت می تونیم کره اضافی را روی نون ها بمالیم .
برای اینکه نون ها نرم بشه یک کاسه آب کف فر می گذاریم تا بخار کنه .
خیلی خوشمزه هست ..نوش جان ...