15-04-2015، 15:58
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
نفوذ فیس بوک در زندگی دیجیتالی روز به روز در حال افزایش است و محققان به دنبال پاسخ این سوال هستند که این شبکه اجتماعی چگونه درک ما را از اعضای خانواد و دوستانمان دگرگون میکند.
سه تن از محققان جامعه شناس دانشگاه Utah Valley اخیرا مطالعهای انجام دادهاند که نوعی همبستگی را بین رفتار کاربران فیس بوک در زندگی شخصی و مدت زمانی که آنها در این شبکه اجتماعی می گذرانند نشان می دهد.
از حدود ۴۲۵ دانشجو خواسته شد که بگویند چقدر با این دو جمله موافق یا مخالف هستند:
۱- زندگی من عادلانه است. ۲- دوستانم نسبت به من زندگی بهتری دارند.
علاوه بر این از انها پرسیده شد در روز چه مدت زمانی را صرف بودن در فیس بوک می کنند ؟ چند تا دوست فیس بوکی دارند ؟ و چقدر آنها را از نزدیک می شناسند؟ محققین هم چنین سعی کردند تا فاکتورهایی مانند وضعیت تاهل، جنسیت، اعتقادات مذهبی و نژاد را هم در نظر بگیرند.
نتایج جالب توجه بود و الگوهای جالبی به دست آمد؛ دو تن از جامعه شناسان دریافتند آن افرادی که تصور می کنند دوستانشان نسبت به آنها زندگی بهتری دارند، مدت زمان بیشتری را در فیس بوک میگذرانند. این دو محقق در مقاله خود نوشته اند: آنهایی که بیشتر در فیسبوک می مانند اغلب تصور می کنند سایرین از آنها شادترند و زندگی ناعادلانه است و آنهایی که در هفته بیشتر به فیس بوک سر می زنند نیز فکر می کنند زندگی دوستانشان از آنها بهتر است و شادتر هستند. علاوه بر این افراد زیادی که حتی دوستان فیس بوکی خود را خیلی نمیشناختند معتقد بودند که آنها زندگی بهتری دارند.
این تحقیق که در Cyberpsychology ، مجله رفتار و شبکه های اجتماعی، منتشر شده است نشان می دهد آنهایی که مدت زمان کمتری را در فیس بوک می گذرانند و بیشتر وقت خود را با دوستان واقعی در زندگی حقیقی صرف می کنند کمتر احساس ناراحتی و ناخشنودی دارند. از آنجاییکه بیشتر کاربران فیس بوک به جای آگاهی از حقایق و زندگی واقعی دوستان خود تنها با دقت تمام به عکس های آنها که در لحظات شاد زندگیشان گرفته شده نگاه میکنند ، بیشتر هم تصور می کنند که دوستانشان از آنها شادترند.