24-10-2014، 12:32
جوجه کباب ژاپنی با سبزیجات
مواد لازم:
فیله ران مرغ 1300 گرم
قارچ 100 گرم
پودر قند 55 گرم
سس سویا ⅓ پیمانه
سرکه برنج ⅓ پیمانه
پیازچه 8 عدد
بادمجان قلمی 3 عدد
فلفل دلمه ای قرمز 2 عدد
سرکه سفید 1 قاشق سوپخوری
زنجبیل تازه 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
زنجبیل تازه را رنده میکنیم.
سس سویا را همراه با سرکه برنج، شکر، سرکه سفید و زنجبیل، در یک کاسه سرامیکی یا شیشهای متوسط ریخته و هم میزنیم تا شکر حل شود.
فیله مرغ را به صورت تکههای 3 سانتیمتری خرد میکنیم.
نیمی از مخلوط سس سویا را کنار میگذاریم. مرغ را در نیمه باقیمانده سس سویا قرار داده و هم میزنیم تا ترکیب شوند.
سپس روی ظرف را با یک ورقه پلاستیکی پوشانده و حدود 4 ساعت در یخچال نگه میداریم تا مزهدار شود.
ظرف را از یخچال خارج کرده و مایع مزهدار کننده (مخلوط سس سویا) روی سطح مرغ را جدا و خشک میکنیم.
دانههای فلفل دلمهای را جدا میکنیم و در تکههای 3 سانتیمتری برش میزنیم.
بادمجان را 2 سانتیمتری خرد میکنیم. ساقههای سبز رنگ پیازچه را کنار گذاشته و بهصورت تکههای 4 سانتیمتری خرد میکنیم.
مرغ را همراه با فلفل دلمهای، پیازچه، قارچ و بادمجان به سیخ میکشیم.
فر را در دمای 200 درجه سانتیگراد از قبل گرم میکنیم (گریل گازی یا زغالی هم برای این کار مناسب است آن را از قبل با حرارت ملایم گرم میکنیم). بعد سیخها را بر روی گریل یا فر گذاشته و 15 دقیقه کباب میکنیم و هر از چند گاه سیخ را زیر و رو میکنیم تا محتویات سیخ کامل پخته شود.
مخلوط سس باقیمانده سویا را در یک تابه کوچک و بر روی حرارت ملایم اجاق قرار میدهیم. بعد از اینکه مایع به جوش آمد، حدود 2 دقیقه آرام پز میکنیم تا مخلوط سس غلیظ و سفت شود.
در انتها سیخها را از گریل جدا کرده و بر روی ظرف سرو قرار میدهیم.
طرز تهیه سس سویا:
امروزه سس سویا را از دانه های سویا که با غلات تفت داده شده نظیر برنج گندم و جو مخلوط می شود، تهیه می کنند. ترکیب فوق را به حالت خمیر در آورده و برای چند ما به حال خود باقی می گذارند تا فرایند ترکیب انجام پذیرد و پس از سپری شدن چند ماه آنرا از صافی رد کرده و در شیشه می ریزند. باید توجه داشت که تیه سس سویا به روش مصنوعی بیش از چند روز زمان نمی برد. به این منظور مواد فوق تحت فرایند هیدرولیت قرار گرفته و در نهایت چاشنی هایی نظیر شربت ذرت، نمک و قدری آب نیز به آن اضافه می شود. البته سس های صنعتی فاقد طعم مطبوع انواع طبیعی خود هستند.