02-08-2014، 14:48
مواد لازم
تخم مرغ: یک عدد
روغن مایع: ۱/۴ پیمانه
ماست: ۱/۴ پیمانه
مایه خمیر: نصف قاشق مرباخوری
شیر ولرم: ۱/۴پیمانه
شکر: نصف قاشق چایخوری
آرد: به میزان لازم
مرغ پخته و ریز خرد شده: یک پیمانه
سیاهدانه، کنجد و فلفل دلمه ای قرمز: به میزان لازم
اسفناج تفت داده شده: یک پیمانه
چگونه پیراشکی مرغ و اسفناج درست کنیم؟
طرز تهیه
مایه خمیر و شکر را به شیر اضافه کرده، در جای گرم قرار میدهیم تا حدود یک ربع با گرمای ملایم عمل بیاید.
تخم مرغ، ماست و روغن مایع را با هم مخلوط کرده، مایه خمیر را به آنها افزوده و هم میزنیم تا یکدست شود. آرد را به مخلوط بالا افزوده تا جایی که خمیر به دست نچسبد، سپس دو گلوله از مواد برداشته، یکی کوچکتر و یکی بزرگتر از خمیر، کمی برای تزیین کنار میگذاریم. (گلوله کوچکتر برای سر عروسک) خمیر را کف دست باز کرده، مرغ و اسفناج را میان خمیرها گذاشته، میبندیم و در دست کاملا گرد کرده و کنار میگذاریم.
گلوله دوم را برای بدن عروسک مانند بالا باز کرده، از مواد گذاشته و میبندیم با دست مدل دلخواه میدهیم. محل چسبیدن دو خمیر را کمی خیس کرده، دو خمیر را به هم میچسبانیم. با اضافه خمیر دستها، پاها، مو و کفش عروسکها را درست میکنیم و به وسیله کنجد، سیاهدانه، فلفل دلمهای قرمز، مو، چشم و بینی عروسک را تزیین میکنیم. میتوانیم با آب سبزیجات (لبو، جعفری و اسفناج) لباسهای عروسکها را رنگی کنیم.
نکات
میتوانیم برای طلایی شدن سطح نانها از یک زرده تخم مرغ زرده شده استفاده کنیم و با برس روی نانها بمالیم، بعد چشم، ابرو و… را بگذاریم.
تخم مرغ: یک عدد
روغن مایع: ۱/۴ پیمانه
ماست: ۱/۴ پیمانه
مایه خمیر: نصف قاشق مرباخوری
شیر ولرم: ۱/۴پیمانه
شکر: نصف قاشق چایخوری
آرد: به میزان لازم
مرغ پخته و ریز خرد شده: یک پیمانه
سیاهدانه، کنجد و فلفل دلمه ای قرمز: به میزان لازم
اسفناج تفت داده شده: یک پیمانه
چگونه پیراشکی مرغ و اسفناج درست کنیم؟
طرز تهیه
مایه خمیر و شکر را به شیر اضافه کرده، در جای گرم قرار میدهیم تا حدود یک ربع با گرمای ملایم عمل بیاید.
تخم مرغ، ماست و روغن مایع را با هم مخلوط کرده، مایه خمیر را به آنها افزوده و هم میزنیم تا یکدست شود. آرد را به مخلوط بالا افزوده تا جایی که خمیر به دست نچسبد، سپس دو گلوله از مواد برداشته، یکی کوچکتر و یکی بزرگتر از خمیر، کمی برای تزیین کنار میگذاریم. (گلوله کوچکتر برای سر عروسک) خمیر را کف دست باز کرده، مرغ و اسفناج را میان خمیرها گذاشته، میبندیم و در دست کاملا گرد کرده و کنار میگذاریم.
گلوله دوم را برای بدن عروسک مانند بالا باز کرده، از مواد گذاشته و میبندیم با دست مدل دلخواه میدهیم. محل چسبیدن دو خمیر را کمی خیس کرده، دو خمیر را به هم میچسبانیم. با اضافه خمیر دستها، پاها، مو و کفش عروسکها را درست میکنیم و به وسیله کنجد، سیاهدانه، فلفل دلمهای قرمز، مو، چشم و بینی عروسک را تزیین میکنیم. میتوانیم با آب سبزیجات (لبو، جعفری و اسفناج) لباسهای عروسکها را رنگی کنیم.
نکات
میتوانیم برای طلایی شدن سطح نانها از یک زرده تخم مرغ زرده شده استفاده کنیم و با برس روی نانها بمالیم، بعد چشم، ابرو و… را بگذاریم.