29-05-2014، 19:13
مواد لازم برای 2 نفر:
*فیله استیک ……………. 4 عدد
روغن زیتون ………………. 4 قاشق غذاخوری
پیاز خلالی خرد شده ……. 2 عدد
سرکه بالزامیک ………….. یک و نیم قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای ……………. 1 قاشق مرباخوری
آب گوشت ……………….. 1 پیمانه
جعفری خرد شده ……….. 1 قاشق چایخوری برای تزیین استیک
نمک و فلفل تازه
مواد لازم برای پوره رنگین سبزیجات:
سیب زمینی …………….. 2 عدد متوسط
هویج …………………….. 1 پیمانه
نخودفرنگی ………………. 1 پیمانه
شیر و آبلیمو …………….. هرکدام 1 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده ………. 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل تازه
نحوه تهیه:
برای این نوع استیک نیازی نیست فیله ها را کاملا” با استیک کوب به صورت نازک در بیاورید. فقط فیله ها را مابین کیسه فریزری قرار دهید و کمی با استیک کوب روی آن بکوبید زیاد له و صاف نشود. فیله ها را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون و فلفل سیاه آغشته کنید.
برای تهیه سس پیاز فرانسوی:
1- پیازهای خلالی خرد شده را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون باحرارت متوسط تفت داده تا کاملا” طلایی شوند (حدود 5 تا 8 دقیقه). سپس سرکه بالزامیک و شکر قهوه ای را افزوده و با پیاز حرارت دهید تا پیازها کاراملیزه شوند (حدود 8 تا 10 دقیقه). از روی حرارت برداشته و با نمک و فلفل مزه دار کنید.
2- ماهی تابه متوسطی را با حرارت بالا گرم کنید. سپس حرارت را به متوسط کاهش دهید و بقیه روغن زیتون را اضافه کنید و آن را گرم کنید. سپس استیک ها را با دستمال آشپزخانه خشک کنید و در هر بار 2 فیله استیک را در ماهی تابه قرار دهید تا حرارت ماهی تابه پایین نیاید. هر طرف فیله ها را به مدت 3 دقیقه حرارت دهید و سپس درون فویل آلومینیوم بپیچانید تا آب آن خارج نشود و گرم بماند.
3- سپس فیله ها را از فویل خارج کرده و درون ماهی تابه حاوی سس پیاز ریخته و آب گوشت را اضافه کنید. بگذارید تا به جوش بیاید و حدود 20 تا 30 دقیقه بماند تا گوشت پخته شده و جا بیفتد دقت کنید گوشت زیاد سفت نشود.
پوره رنگین سبزیجات:
سیب زمینی ها را پوست کنده و آب پز کنید سپس با گوشکوب برقی آن ها را پوره کرده و شیر و آبلیمو و نمک و فلفل تازه ریخته و مجددا” کمی روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. سپس از روی حرارت برداشته و جعفری خرد شده را به آن بیفزایید.
هویج ها را بخارپز یا آب پز کرده و با گوشکوب برقی یا دستی آن ها را به حالت پوره در آورید و با نمک و فلفل تازه مزه دار کنید.
نخودفرنگی ها را آب پز کرده و پس از پخت با گوشکوب برقی یا دستی پوره کرده و با نمک و فلفل تازه مزه دار کنید.
سپس پوره ها را درون ظرف موردنظر ریخته و تزیین کنید.
استیک ها را در ظرف های مورد نظر قرار داده و روی آن از سس پیاز ریخته و کمی جعفری خرد شده بریزید.
*من از فیله استیک oyster blade استفاده کردم.