07-09-2013، 8:26
تحقیقاتی جدیدی که نشان می دهند افراد میانسال ناخشنود ترین دوران زندگی خود را سپری می کنند، روند شادی و خشنودی در طول زندگی انسان را به شکل U ترسیم کرده است.
به گفته محققان دانشگاه ماستریخت در بلژیک خشنودی از زندگی با پایان یافتن دهه دوم زندگی فرد کاهش پیدا می کند و تا سن 50 سالگی به حالت اولیه خود باز نمی گردد.
در حالی که جوانان مملو از امید به زندگی و بدون دغدغه های مسئولیتها هستند و افراد 50 ساله بخش بلند مدت زندگی خود را سپری کرده اند، این تحقیق نشان می دهد افراد میانسال به دلیل مطالبات فراوانی که از آنها می شود فشار سنگینی را احساس می کنند.
در این مطالعه آشکار شد که در سالهای میانی زندگی به واسطه حوادثی از قبیل بی کار شدن و یا از دست دادن یکی از اعضای خانواده در خوشبختی و شادی افراد خلل بزرگی وارد می شود.
به گفته محققان با وجود اینکه حس خشنودی و شادی با بالا رفتن سن به زندگی انسانها باز می گردد، با این همه افراد مسن نمی توانند به طور کامل از اندوه گذشته خود خلاصی یافته و روح خود را ترمیم کنند، آنها تنها می آموزند که از داشته های خود راضی باشند.
محققان می گویند مسیر U شکل خشنودی و شادی در زندگی لزوما به این معنی نیست که یک فرد 65 ساله زندگی خود را به زندگی اش در 25 سالگی ترجیح می دهد، تفاوت در اینجا است که فرد 65 ساله خشنودی بیشتری از زندگی خود دارد زیرا خشنود ماندن از زندگی را می آموزد.
بر اساس گزارش تلگراف، مطالعه دیگری که توسط آکادمی ملی علوم آمریکا بر روی 341 هزار نفر انجام گرفته نشان می دهد در آمریکا لذت بردن از زندگی در اواخر دهه 40 زندگی رو به کاهش گذاشته و تا 85 سالگی به حداکثر خود نمی رسد.