24-01-2015، 18:18
چند روز پیش یه ماهی خوش رنگ از بازار خریدیم که همون لحظه توی ذهنم اومد می شه باهاش یه غذای قشنگ درست کرد و خواستم خودم پاکش کنم که از مراحلش براتون عکس بگذارم ،البته اون روز تولدم بود و برای شام کلی مهمون داشتم و وقت زیادی برای تزئین ناهار خانواده نداشتم.بیشتر این عکسا و توضیح رو گذاشتم که از ایدش استفاده کنید و با ماهی که در دسترس دارین بهترین طعم و شکل رو به دست بیارید.این ماهی توی بندرعباس به اسم هامور معروفه ،البته هامور های بزرگ رنگشون شبیه بقیه ماهی هاست این نوع کوچیکشه که کمی خاصه. گوشت ماهی هامور خیلی لذیذ و خوش طعمه حتما پیشنهاد می کنم امتحان کنید.
اول پولکای ماهی رو می کنید از دم به سمت کله ماهی یه چاقوی کوچیک یا هر چاقویی که تو دستتون راحت حرکت می کنه روی پوست ماهی می کشید (دور برتون حسابی پولک می ریزه)باله های ماهی رو با قیچی آشپزی یا اگر می تونید با یه چاقوی تیز ببرید
شکم ماهی رو باز کنید و همه جزئیتاشو خالی کنید.آبشوشای ماهی رو از توی کلش جدا کنید
استخون وسطش رو از دو طرف با نوک قیچی از گوشت به این شکل برش بزنید و جدا کنید
ماهی رو کامل بشورید و روش کامل آبلیمو بریزید و نمک بپاشید تمام سطحش رو از دو طرف.
2 قاشق غذا خوری آرد+ 1 قاشق مربا خوری کاری+1 قاشق مربا خوری زردچوبه رو مخلوط کنید توی یه بشقاب پهن کنید و ماهی رو روش قرار بدین تا یه لایه کامل روشو بگیره
برای اینکه رنگ این طرفش می خوام همین جوری بمونه روی این طرف فقط آرد بپاشید یک لایه نازک آرد .
توی یه ماهی تابه که اندازه کل این ماهی باشه روغن رو داغ کنید(مقدار روغن باید جوری باشه که تمام کف ماهی تابه یه لایه نازک روغن باشه) و دو طرف ماهی رو سرخ کنید.
نکته هاش :برای پاک کردن ماهی اولین مرحلش باید هدفتون مشخص کنید چون برای غذا های مختلف برش های خاص باید به ماهی بزنید.چند تا نکته که توی پاک کردن ماهی استفاده می شه :
1.ماهی هایی که برای کباب کردن یا توی فر گذاشتن می خواد استفاده بشه نباید پولکاش رو بکنید و فقط باله هاش رو باید کوتاه کنید .چون پوستش خشک می شه و بهش می چسبه زمان سرو کردن و اگر باله هاش از ریشه بکشید تو شکمیاش می ریزه بیرون و می سوزه و سیاه سیاه می شه روی ماهی
2.ماهی هایی که برای سرخ کردن یا قلیه استفاده می شه باید کاملا پولکاش رو بکنید و هیچ باله ای هم نداشته باشه حتی تا جایی که می تونید خار و استخون هاشو در بیارید بهتره.
3.ماهی های که برای قلیه استفاده می شه بیشتر به شکل مربع برش زده می شه ولی ماهی هایی که می خواید سرخ کنید باید ارتفاع کمی داشته باشه ترجیحا پهن باشه تا با یه بار جا به جایی همه سطحش تو روغن قرار بگیره .
اول پولکای ماهی رو می کنید از دم به سمت کله ماهی یه چاقوی کوچیک یا هر چاقویی که تو دستتون راحت حرکت می کنه روی پوست ماهی می کشید (دور برتون حسابی پولک می ریزه)باله های ماهی رو با قیچی آشپزی یا اگر می تونید با یه چاقوی تیز ببرید
شکم ماهی رو باز کنید و همه جزئیتاشو خالی کنید.آبشوشای ماهی رو از توی کلش جدا کنید
استخون وسطش رو از دو طرف با نوک قیچی از گوشت به این شکل برش بزنید و جدا کنید
ماهی رو کامل بشورید و روش کامل آبلیمو بریزید و نمک بپاشید تمام سطحش رو از دو طرف.
2 قاشق غذا خوری آرد+ 1 قاشق مربا خوری کاری+1 قاشق مربا خوری زردچوبه رو مخلوط کنید توی یه بشقاب پهن کنید و ماهی رو روش قرار بدین تا یه لایه کامل روشو بگیره
برای اینکه رنگ این طرفش می خوام همین جوری بمونه روی این طرف فقط آرد بپاشید یک لایه نازک آرد .
توی یه ماهی تابه که اندازه کل این ماهی باشه روغن رو داغ کنید(مقدار روغن باید جوری باشه که تمام کف ماهی تابه یه لایه نازک روغن باشه) و دو طرف ماهی رو سرخ کنید.
نکته هاش :برای پاک کردن ماهی اولین مرحلش باید هدفتون مشخص کنید چون برای غذا های مختلف برش های خاص باید به ماهی بزنید.چند تا نکته که توی پاک کردن ماهی استفاده می شه :
1.ماهی هایی که برای کباب کردن یا توی فر گذاشتن می خواد استفاده بشه نباید پولکاش رو بکنید و فقط باله هاش رو باید کوتاه کنید .چون پوستش خشک می شه و بهش می چسبه زمان سرو کردن و اگر باله هاش از ریشه بکشید تو شکمیاش می ریزه بیرون و می سوزه و سیاه سیاه می شه روی ماهی
2.ماهی هایی که برای سرخ کردن یا قلیه استفاده می شه باید کاملا پولکاش رو بکنید و هیچ باله ای هم نداشته باشه حتی تا جایی که می تونید خار و استخون هاشو در بیارید بهتره.
3.ماهی های که برای قلیه استفاده می شه بیشتر به شکل مربع برش زده می شه ولی ماهی هایی که می خواید سرخ کنید باید ارتفاع کمی داشته باشه ترجیحا پهن باشه تا با یه بار جا به جایی همه سطحش تو روغن قرار بگیره .