08-09-2014، 22:22
مواد اولیه :
برای ۴ نفر
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
بادمجان ۵عدد
رب انار ۱قاشق سوپخوری سر پر (ترش)
سیر ۱قاشق مرباخوری (سرخکرده)
پیاز ۱عدد
گوجه فرنگی ۴عدد
گردو ۲۰۰گرم (ساییده شده)
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
آب ۵پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا گوجهفرنگی را چند ثانیه داخل آبجوش می اندازیم و بعد پوست کنده و نگینی خرد میکنیم و با کمیروغن تفت میدهیم. پیاز را رنده کرده و به گوجهفرنگی اضافه میکنیم.
سیر سرخکرده،گردو و ربانار را به مواد افزوده و به مدت پنج دقیقه تفت داده، آب را داخل مواد میریزیم. نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه میکنیم و یک ساعت و نیم اجازه میدهیم تا خورش جا بیفتد. در این فاصله بادمجان را از وسط نصف کرده و سرخ میکنیم و در ۲۰دقیقه اخر پخت خورش درون خورش میریزیم.
نکات:
۱)تیل فسنجان غذای محلی استان مازندران است.تیل به معنی گل و قاتق به معنی خورش میباشد. نام این غذا به خاطر رنگ آن است.
۲) بهتر است این خورش در قابلمه روی آماده شود.
۳)دقت کنید مقدار سیر کاملا بستگی به ذائقه شما دارد و حتی قابل حذف هم میباشد.