امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

کودکان لوس پر توقع و بی اراده!

#1
یک روانشناس با معرفی 4 سبک فرزندپروری، کودکان لوس، پرتوقع، بی دست و پا و بی اراده را ناشی از سبک فرزندپروری سهل گیرانه عنوان کرد و از والدین خواست تا 2 سال و نیم بعد از تولد تمام خواسته های فرزند خود را بپذیرند.

امیرمحمد شهسوارانی در گفت وگویی اظهار داشت: خانواده معمولاً دارای هسته ای است که از دو جنس مکمل تشکیل می شود که این افراد با پیوند سببی با یکدیگر ارتباط پیدا می کنند و سایر افراد بر اساس پیوند سببی و نسبی به یکدیگر وصل می شوند.

وی افزود: اگر خانواده هسته ای باشد شامل پدر، مادر و فرزند خواهد بود و اگر قرار باشد خانواده به طوری گسترده تشکیل شود علاوه بر والدین و فرزندان پدر بزرگ، مادر بزرگ و عمو زاده ها نیز در کنار هم زندگی خواهند کرد.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: در حال حاضر به دلیل زندگی مدرن و محدود شدن فضاها خانواده ها به نوع هسته ای تبدیل شده اند.



وی افزود: کارکرد خانواده ها تولید نسل آینده است و مهمترین فاکتور خانواده بحث انتقال فرهنگ به نسل آتی است که حداقل 14 آیتم اصلی دارد. زبان آموزی، فرآیند اجتماعی شدن، نحوه تفکر، علم آموزی، آشپزی، تبادلات اجتماعی و نحوه تولید سرمایه که شامل مالی، فرهنگی و اجتماعی می شود جزو این آیتم ها هستند.

این روانشناس تأکید کرد: راهکار انتقال فرهنگ، تولید مثل است تا افرادی به عنوان فرزند به وجود آمده و جامعه پذیری در آنها شکل گیرد. فرزند آوری در متن فرآیند گسترده انتقال فرهنگ است بنابراین والدین نقش مهمی در اعتلای فرهنگ جامعه دارد.

وی افزود: مهمترین راه انتقال فرهنگ از طریق آموزش های اجتماعی، سبک فرزند پروری است که شامل روش هایی برای انتقال فرهنگ به نسل آینده است.

این متخصص حوزه بهداشت و روان تصریح کرد: فرهنگ عبارت است از هر چیزی که در جامعه از نسلی به نسل بعدی انتقال می یابد که این انتقال بدون دخالت عوامل ژنتیکی و وراثتی است. در واقع سبک فرزند پروری شامل رفتارهای والدین با فرزندان می شود و بخش عمده آن الگوهای والدین است که در ابعاد اجتماعی و فرهنگی نشان داده می شود.

وی افزود: مهم نیست والدین به فرزند خود چه می گویند مهم این است که آنها چه می کنند مثلاً چنانچه والدینی فرزندان خود را از دروغگویی منع کنند اما خود آنها در حضور فرزندانشان دروغ بگویند این صفت را در آنها درونی می کنند.

این متخصص حوزه بهداشت و روان با اشاره به 4 سبک فرزند پروری گفت: در سبک فرزند پروری دیکتاتوری، والدین مشغول امر و نهی به فرزندان هستند و آنها حق اظهار نظر ندارند. در واقع باید تمام خواسته های والدین را بدون چون و چرا محقق کنند. در این سبک فرزند پروری انتظارات والدین بالا است اما آنها پاسخگوی سوالات فرزندان نیستند.

وی ادامه داد: سبک فرزند پروری قاطع و اطمینان بخش شبیه سبک دیکتاتوری است زیرا والدین نظرات خود را اعمال می کنند اما در آن فرصتی برای سوال و جواب با فرزند خود می گذارند و خود را ملزم به دادن توضیحات لازم به فرزندان می کنند. در این نوع سبک فرزند پروری انتظار از فرزند بالا است اما به همان میزان والدین خود را مقید به دادن پاسخ به فرزندان خود می کنند.

این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: در سبک فرزند پروری سهل گیرانه والدین پاسخگویی بالایی نسبت به فرزند خود دارند اما انتظار خاصی از او ندارند و در همه جا از او حمایت می کنند. معمولاً این نوع سبک فرزند پروری در مورد تک فرزندان اتفاق می افتد و به محض اینکه کودک گریه می کند والدین آنچه او می خواهد را در اختیار فرزند خود قرار می دهند.

وی افزود: سبک غفلت نوعی سبک فرزند پروری است که در آن نه انتظاری وجود دارد و نه پاسخگویی ای. معمولاً والدین فقط به تولید نسل پرداخته و خدمات لازم را به فرزندان خود ارائه نمی دهند.

این روانشناس تأکید کرد: تک فرزند ها در صورتی کودکانی لوس، پرتوقع، بی دست و پا و ناتوان در اراده خود بار می آیند که پدر و مادر سبک فرزند پروری سهل گیرانه را در پیش گیرند زیرا در این روش والدین متمرکز بر خواسته های فرزندان خود هستند.

معمولاً این والدین زمانی که با فرزندان خود از مقابل فروشگاه های اسباب بازی فروشی رد می شوند در مواجهه با گریه فرزند خود تن به خواسته او می دهند و اسباب بازی موردنظر را برای فرزند خود تهیه می کنند.

وی ادامه داد: تحقیقات نشان می دهد که والدین باید به خواسته های فرزندان خود تا وقتی آنها به سن 2 سال و نیم می رسند تن دهند اما بعد از آن باید به نیازهای اجتماعی فرزندان نیز توجه کرد و صبر کردن را به آنها آموزش داد.

همچنین کودک باید بیاموزد تا در مجالس شادی بخندد و در مجالس عزا رفتاری مناسب داشته باشد این رفتارها در جهت همبستگی اجتماعی است و آن را می توان در سبک فرزند پروری قاطع و اطمینان بخش مشاهده کرد در این سبک در حالی که کیفیت آموزش بالاست انتظارات نیز بالا خواهد بود.

این متخصص حوزه بهداشت روان با تأکید بر عدم تهیه تجهیزات رایانه ای از سوی والدین به فرزندان اظهار داشت: خرید برخی تجهیزات رایانه ای برخلاف واقعیت مغز و بدن است زیرا مغز را از کار می اندازد و فرد گرایی را در کودک آموزش می دهد زیرا کودک یاد می گیرد تا با آن ابزار ارتباط برقرار کند.

وی خاطرنشان کرد: والدین نباید تسلیم خواسته های نابجای فرزندان شوند. وقتی تعداد فرزندان بیش از یکی باشد به دلیل سرویس دهی والدین به فرزندان معمولاً تسلیم فرزند نمی شوند اما وقتی یک فرزند در خانواده وجود دارد محلی برای سبک فرزند پروری سهل گیرانه است.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  طلاق با کودکان چه می کند ؟
  علت پرخاشگری کودکان چیست
  چرا کودکان ناخن می جوند؟
  روانشناسی کودکان
Big Grin تاثیر موسیقی بر ذهن کودکان
Exclamation ترس در کودکان را چگونه از بین ببریم
Question چه کنیم تا کودکان در خواب کابوس نبینند؟
Exclamation عواقب تنبیه بدنی کودکان را بشناسید
Question کتاب درمانی برای کودکان چه فایده هایی دارد؟
Thumbs Up از بچگی حساب و کتاب را به کودکان بیاموزید

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان