امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ماجرای حمله ای با نام رمز بارباروسا + عکس

#1
75 سال پیش در روز 22 ژوئن سال 1941 میلادی حوالی ساعت 4 صبح جوزف استالین ، رهبر اتحاد جماهیر شوروی در ویلای خود در حومه مسکو پس از تماس تلفنی ژنرال گئورگی ژوکف ، فرمانده کل و رئیس ستاد ارتش سرخ از خواب بیدار می شود: «جنگ آغاز شد».


به گزارش جام جم آنلاین، سربازان ارتش آلمان نازی در ساعت اولیه بامداد آن روز وارد خاک اتحاد جماهیر شوروی شده بودند.عملیات حمله به خاک شوروی با نام رمز «بارباروسا» یک سال پس از تسلیم فرانسه در مقابل آلمان آغاز شد.
ماجرای حمله ای با نام رمز بارباروسا + عکس 1
آدولف هیتلر رهبر و صدراعظم آلمان نازی پس از امضای پیمان عدم تخاصم با استالین دیکتاتور شوروی و تسلیم شدن فرانسه در پی یک جنگ برق آسا فقط با بریتانیا به رهبری وینستون چرچیل مواجه بود که در برابرش مقاومت می کرد.
بنابراین به تشویق یوآخیم فن ریبن تروب وزیرخارجه آلمان نازی، هیتلرتصمیم گرفت به شوروی سرزمین متحد سابقش استالین حمله کند.
ماجرای حمله ای با نام رمز بارباروسا + عکس 1

حمله به شوروی به طور محرمانه برای روز 15 مه برنامه ریزی شده بود اما هیتلر ناگزیر شد طرح حمله اش را5 هفته به تعویق بیاندازد تا در جریان این مدت سرزمین های بالکان را به زانو درآورد.
در روز 6 آوریل ، ارتش ورماخت ، یوگسلاوی که تهدید کرده بود به دشمنان آلمان می پیوندد را تصرف کرد و هم زمان ارتش آلمان ناگزیر شد به ایتالیایی ها که بیهوده تلاش می کردند ، یونان را تصرف کنند ، کمک نماید.

ماجرای حمله ای با نام رمز بارباروسا + عکس 1
آلمان ها سرزمین های بالکان را تصرف کردند اما این پیروزی به قیمت تاخیر در حمله به شوروی تمام شد که عواقب وخیمی در آینده برای ارتش آلمان داشت.
به رغم پنهان کاری بسیار آلمانی ها در مورد طرح حمله علیه شوروی ، استالین خیلی زود و به طور کامل توسط سرویس های مخفی اش و به ویژه ریچارد سورج جاسوس شوروی در توکیو از این طرح مطلع شده بود.

ماجرای حمله ای با نام رمز بارباروسا + عکس 1

اما دیکتاتور که به اعتبار پیمان عدم تخاصم با نازی هااعتقاد داشت نمی توانست قریب الوقوع بودن حمله را باور کند.

درپی حمله آلمان به شوروی ، استالین دچار یک افسردگی عمیق شد و خود را روزها در ویلایش پنهان کرد بی آنکه کسی را بپذیرد.دیکتاتور شوروی نمی توانست خیانت هیتلر و لغو پیمان سال 1939 را باور کند.

ماجرای حمله ای با نام رمز بارباروسا + عکس 1

به عقیده بسیاری از کارشناسان آن دوره و حتی شخص استالین ، پیروزی آلمان ها و تصرف شوروی به نظر غیرقابل اجتناب بود.

در ابتدای یورش آلمان ها ، ارتش ورماخت در مقابل یک ارتش سرخ روحیه باخته و تضعیف شده بر اثر تصفیه های مرگبار استالین به سرعت در خاک شوروی پیش رفت.

آلمان ها با 3 میلیون سرباز ، 3600 دستگاه تانک و 4200 فروند هواپیما به سرعت به سوی شرق پیش رفته و شهرکی‌یف در اوکراین را تصرف و شهر لنینگراد (سن پترزبورگ کنونی) را محاصره کردند.

این جنگ بسیار بی رحمانه بود.مدتی بعد استالین به خود آمد و توصیه های ژنرال های ارتش سرخ را پذیرفت و دستور داد هرچه سریعتر کارخانه هایی را که وجودشان برای بقای شوروی حیاتی بود ،پیاده کرده و به ماورای اورال منتقل کنند و هر چیزی را که قابل انتقال نبود نابود نمایند.
ماجرای حمله ای با نام رمز بارباروسا + عکس 1


شوروی ها سیاست زمین سوخته را در مقابل ارتش شکست ناپذیر آلمان نازی در پیش گرفتند تا آنها نتوانند غذا و دیگر ملزومات خود را از سرزمین های اشغالی تامین کنند.

ارتش ورماخت قبل از اینکه به مسکو برسد توسط زمستان طاقت فرسای روسیه متوقف شد.این بار آنها با دشمنی رو به رو شده بودند که در مقابل آن کاری از دستشان ساخته نبود.
ماجرای حمله ای با نام رمز بارباروسا + عکس 1


سرما عملیات بارباروسا را فلج کرد و 2 سال بعد با تسلیم سربازان آلمانی در استالینگراد ،مقدمات ضدحمله متقابل شوروی به خاک آلمان فراهم شد.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  عملیات بارباروسا
  حمله مارک آنتونی به ایران
  حمله موشکی عراق به مدرسه کودکان استثنایی بروجرد +عکس
  ماجرای خواندنی فرانکنشتین + عکس
  ماجرای نماز تاریخی آیت الله خوانساری
  ماجرای مرگ حجار سنگ قبر ناصرالدین شاه از غصه!
  تصاویر/ ماجرای تاثیرگذارترین خودسوزی تاریخ
  ماجرای تجاوز به لطفعلی خان..
  ماجرای تبعید مدرس از زبان ملک‌شعرای بهار
  ماجرای بی حرمتی بر جنازه شیخ فضل الله نوری...

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان