11-03-2014، 23:39
اولین كسی كه بستنی خورد که بود و بستنی چگونه ساخته شد؟!
اگر علت همه اختراعات بشر را احتیاج انسان بدانیم، بدون تردید علت اختراع بستنی چیزی جز گرما نبوده است؛ هر چند كه در تاریخ، اشارهای به گرما به عنوان علت اختراع بستنی نشده است. از این موضوع كه بگذریم، تار یخ درست شدن بستنی به امپراطوری روم قدیم، چین و هند باستان بر میگردد.
نوشتهاند كه "نرون" امپراطور روم علاقه زیادی به خوردن میوه و آب میوههایی كه با یخهای كوه آلپ خنك میشدند، داشت.
این خوراكی شاهانه تا قرن هفدهم میلادی در بین همه مردم محبوبیتی نداشت. از این زمان به بعد در انگلستان نوعی نوشیدنی خنك دربین اعیان و اشراف محبوبیت پیدا كرد و آن چای و قهوه همراه بایخ بود. از قرن هجدهم میلادی به بعد بستنی در آمریكا درست شد. به این ترتیب كه یك تاجر آمریكایی به نام " ژاكوب فوزل" تصمیم گرفت با شیر و میوه، نوعی خوراكی خنك تهیه كند.
مدتی بعد شخصی به نام "ارنست هاموی" دو چیز دیگر به بستنی اضافه كرد؛ یكی شكر و دیگر موادی برا ی كِش آمدن بستنی .
كم كم طعمهای مختلف هم به بستنی اضافه شد. از سال ۱۹۳۰ میلادی (۷۲ سال پیش) ساختار بستنی با اختراع مادهای به نام "یخ خشك " آسان تر شد. یخ خشك همان قطعات جامد دی اكسید كربن است كه از این زمان به بعد به سرد كردن بستنی درهنگام ساخته شدن كمك زیادی میكرد.
اگر علت همه اختراعات بشر را احتیاج انسان بدانیم، بدون تردید علت اختراع بستنی چیزی جز گرما نبوده است؛ هر چند كه در تاریخ، اشارهای به گرما به عنوان علت اختراع بستنی نشده است. از این موضوع كه بگذریم، تار یخ درست شدن بستنی به امپراطوری روم قدیم، چین و هند باستان بر میگردد.
نوشتهاند كه "نرون" امپراطور روم علاقه زیادی به خوردن میوه و آب میوههایی كه با یخهای كوه آلپ خنك میشدند، داشت.
این خوراكی شاهانه تا قرن هفدهم میلادی در بین همه مردم محبوبیتی نداشت. از این زمان به بعد در انگلستان نوعی نوشیدنی خنك دربین اعیان و اشراف محبوبیت پیدا كرد و آن چای و قهوه همراه بایخ بود. از قرن هجدهم میلادی به بعد بستنی در آمریكا درست شد. به این ترتیب كه یك تاجر آمریكایی به نام " ژاكوب فوزل" تصمیم گرفت با شیر و میوه، نوعی خوراكی خنك تهیه كند.
مدتی بعد شخصی به نام "ارنست هاموی" دو چیز دیگر به بستنی اضافه كرد؛ یكی شكر و دیگر موادی برا ی كِش آمدن بستنی .
كم كم طعمهای مختلف هم به بستنی اضافه شد. از سال ۱۹۳۰ میلادی (۷۲ سال پیش) ساختار بستنی با اختراع مادهای به نام "یخ خشك " آسان تر شد. یخ خشك همان قطعات جامد دی اكسید كربن است كه از این زمان به بعد به سرد كردن بستنی درهنگام ساخته شدن كمك زیادی میكرد.