11-02-2014، 12:36
تحقیقاتی که در مراکز پژوهشی راجع به بیماری ام اس صورت گرفته است ، نقش تغذیه
را در این بیماری بسیار مهم و ضروری می داند و چه بسا بیمار با رعایت نکات ذیل
می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.
۱- خوردن غذاهای با کالری کافی و متناسب ( نه زیاده از حد و نه کم ) برای شخص.که با
رساندن و نگه داشتن وزن نرمال، می توان به چگونگی تغذیه پی برد.
۲- پروتئین که مقدار مصرف روزانه آن ۵۰ تا ۸۰ گرم توصیه می شود.قسمت بزرگی از
آن می بایستی با خوردن سفیده تخم مرغ و یا ترکیبات حاوی سفیده تخم مرغ به بدن
رسانده شود.
۳- مواد غذایی با چربی بالا و مخصوصن چربی های حیوانی بایست در رژیم غذایی به
وضوح کم شود. همچنین توصیه می شود ، بدقت به چربی های موجود در محصولاتی
همانند انواع شکلات،شیر برنج و.... توجه شود.
۴- ۴ تا ۱۰ قاشق غذاخوری ( ۲۰ تا ۵۰ گرم ) روغن مفید ، همانند روغن سویا یا روغن
بذر کتان و یا روغن جوانه گندم روزانه توصیه می شود.
۵- تأثیر مثبت روغن ماهی و مصرف تازه ماهی در غذای روزمره را فراموش نکنید.
۶ می توانید مواد معدنی موجود در بدن را با خوردن میوه و سبزیجات) سالاد (بالا ببرید.
۷- در مصرف کربوهیدراتها ، بهتر است به مقدار شکر موجود در آن توجه کنید . ازخوردن
نان سفید یا برنج سفید تا حد امکان پرهیز کرده و بجای آن نان های تیره رنگ که
از غلات باپوسته و یا برنج طبیعی که همان برنج قهوه ای است ، استفاده کنید.
۸- غذاهای حیوانی بهتر است کمتر مصرف شوند و در صورت خوردن آنهاکم چربی یا
بدون چربی مصرف گردند. می توانید شیر را جایگزین غذاهای حیوانی پر چربی سازید .
از خوردن سوسیس و کالباس که مقادیر زیادی چربی دارند، خودداری کنید.
۹- تا حد امکان مواد غذایی بصورت کنسرو را از برنامه غذایی خود حذف کنیدو غذا را
بصورت تازه بخورید.
۱۰- در بیمارانی که، معالجه آنها با کورتیزون می باشد، توصیه می شود خوردن
مقادیرکافی ویتامین د D و کلسیم( با خوردن شیر) در رژیم غذایی خود رافراموش نکنند.
۱۱- به افرادی که کمتر فعالیت بدنی دارند، توصیه می شود با ورزش و انجام فعالیتهای بدنی
مناسب مقاومت سیستم ایمنی بدنشان را بالا ببرند.
را در این بیماری بسیار مهم و ضروری می داند و چه بسا بیمار با رعایت نکات ذیل
می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.
۱- خوردن غذاهای با کالری کافی و متناسب ( نه زیاده از حد و نه کم ) برای شخص.که با
رساندن و نگه داشتن وزن نرمال، می توان به چگونگی تغذیه پی برد.
۲- پروتئین که مقدار مصرف روزانه آن ۵۰ تا ۸۰ گرم توصیه می شود.قسمت بزرگی از
آن می بایستی با خوردن سفیده تخم مرغ و یا ترکیبات حاوی سفیده تخم مرغ به بدن
رسانده شود.
۳- مواد غذایی با چربی بالا و مخصوصن چربی های حیوانی بایست در رژیم غذایی به
وضوح کم شود. همچنین توصیه می شود ، بدقت به چربی های موجود در محصولاتی
همانند انواع شکلات،شیر برنج و.... توجه شود.
۴- ۴ تا ۱۰ قاشق غذاخوری ( ۲۰ تا ۵۰ گرم ) روغن مفید ، همانند روغن سویا یا روغن
بذر کتان و یا روغن جوانه گندم روزانه توصیه می شود.
۵- تأثیر مثبت روغن ماهی و مصرف تازه ماهی در غذای روزمره را فراموش نکنید.
۶ می توانید مواد معدنی موجود در بدن را با خوردن میوه و سبزیجات) سالاد (بالا ببرید.
۷- در مصرف کربوهیدراتها ، بهتر است به مقدار شکر موجود در آن توجه کنید . ازخوردن
نان سفید یا برنج سفید تا حد امکان پرهیز کرده و بجای آن نان های تیره رنگ که
از غلات باپوسته و یا برنج طبیعی که همان برنج قهوه ای است ، استفاده کنید.
۸- غذاهای حیوانی بهتر است کمتر مصرف شوند و در صورت خوردن آنهاکم چربی یا
بدون چربی مصرف گردند. می توانید شیر را جایگزین غذاهای حیوانی پر چربی سازید .
از خوردن سوسیس و کالباس که مقادیر زیادی چربی دارند، خودداری کنید.
۹- تا حد امکان مواد غذایی بصورت کنسرو را از برنامه غذایی خود حذف کنیدو غذا را
بصورت تازه بخورید.
۱۰- در بیمارانی که، معالجه آنها با کورتیزون می باشد، توصیه می شود خوردن
مقادیرکافی ویتامین د D و کلسیم( با خوردن شیر) در رژیم غذایی خود رافراموش نکنند.
۱۱- به افرادی که کمتر فعالیت بدنی دارند، توصیه می شود با ورزش و انجام فعالیتهای بدنی
مناسب مقاومت سیستم ایمنی بدنشان را بالا ببرند.