11-02-2014، 12:18
حدود ۲۵٪ بزرگسالان،با خوردن بیش از حد میوه ، ناراحتی در روده پیدا می کنند.
علت آن Fruktose-Malabsorption یا فروکتوز است که با اختلال در سیستم
گوا رشی و نهایتن جذب مقدار کمی از قند فروکتوز در روده ایجاد می شود.
در افرادی که روزانه تعداد زیادی سیب می خورند، می تواند فروکتوز زیاد تر از
حد لازم گردد. همانگونه که متخصص آلرژی Florian-Walter Velten
در مجله علمی Aktuelle Dermatologie گزارش داده است ، حدود نیمی از
بزرگسالان نمی توانند بیش از ۲۵ گرم فروکتوز را به آسانی جذب کنند و در نیمی از
مراجعه کنندگان به کلینیک ها در اثر ناراحتی روده ، نیز علت ذکر شده در بالا را
می توان قید کرد.هنگامی که مقدار فروکتوز بیش از حد باشد،تحریک روده همراه با
حالت تهوع،دل پیچه،نفخ و اسهال را موجب می شود.مثلن با خوردن انگور ،
گلوکز بطور فعال از دیواره روده جذب سلولهای موجود در روده و از آنجا جذب
خون می شود.در همان حین فروکتوز به تنهایی بصورت غیر فعال منتقل می شود.
فروکتوز هرگز کاملن از مواد غذایی ،جذب یا برداشته نمی شود.پروتئین های حامل
موجود درسلول های دیواره روده ، این کار را انجام می دهند و گنجایش آنها نیز محدود
است. از این رو مقدار زیاد فروکتوز موجب خستگی و فشار بر پروتئین های حامل
وبدنبال آن دیواره روده و خود روده است.
هر چقدر تفاوت بین مقدار فروکتوز خورده شده و مقدار فروکتوز منتقل شده بیشتر باشد،
مقدار فروکتوز باقی مانده در روده نیز، بیشتر است و در روده فروکتوز به
زنجیره های کوتاه اسید های چرب و گازهای متفاوت تبدیل شده ونهایتن به تحریک
و ناراحتی در روده ، منجر می شود.
مقدار اعظم فروکتوزی که وارد بدن می شود از طریق خوردن میوه ها و
سبزیجات می باشد.البته فروکتوز نهفته یا مخفی در مواد غذایی آماده وبصورت
کنسرو را نباید فراموش کنیم.فروکتوز بعلت انرژی پائینی که دارد، بهترین
جایگزین برای گلوکز بوده و هست ولی همان طور که بیان شد، در بسیاری از
بزرگسالان خوردن بیش از ۲۵ گرم آن در روز،میتواند سبب ناراحتی روده گردد.
منبع:
Frankfurter neue Presse
Gesundheit, am Freitag 9.November2007
علت آن Fruktose-Malabsorption یا فروکتوز است که با اختلال در سیستم
گوا رشی و نهایتن جذب مقدار کمی از قند فروکتوز در روده ایجاد می شود.
در افرادی که روزانه تعداد زیادی سیب می خورند، می تواند فروکتوز زیاد تر از
حد لازم گردد. همانگونه که متخصص آلرژی Florian-Walter Velten
در مجله علمی Aktuelle Dermatologie گزارش داده است ، حدود نیمی از
بزرگسالان نمی توانند بیش از ۲۵ گرم فروکتوز را به آسانی جذب کنند و در نیمی از
مراجعه کنندگان به کلینیک ها در اثر ناراحتی روده ، نیز علت ذکر شده در بالا را
می توان قید کرد.هنگامی که مقدار فروکتوز بیش از حد باشد،تحریک روده همراه با
حالت تهوع،دل پیچه،نفخ و اسهال را موجب می شود.مثلن با خوردن انگور ،
گلوکز بطور فعال از دیواره روده جذب سلولهای موجود در روده و از آنجا جذب
خون می شود.در همان حین فروکتوز به تنهایی بصورت غیر فعال منتقل می شود.
فروکتوز هرگز کاملن از مواد غذایی ،جذب یا برداشته نمی شود.پروتئین های حامل
موجود درسلول های دیواره روده ، این کار را انجام می دهند و گنجایش آنها نیز محدود
است. از این رو مقدار زیاد فروکتوز موجب خستگی و فشار بر پروتئین های حامل
وبدنبال آن دیواره روده و خود روده است.
هر چقدر تفاوت بین مقدار فروکتوز خورده شده و مقدار فروکتوز منتقل شده بیشتر باشد،
مقدار فروکتوز باقی مانده در روده نیز، بیشتر است و در روده فروکتوز به
زنجیره های کوتاه اسید های چرب و گازهای متفاوت تبدیل شده ونهایتن به تحریک
و ناراحتی در روده ، منجر می شود.
مقدار اعظم فروکتوزی که وارد بدن می شود از طریق خوردن میوه ها و
سبزیجات می باشد.البته فروکتوز نهفته یا مخفی در مواد غذایی آماده وبصورت
کنسرو را نباید فراموش کنیم.فروکتوز بعلت انرژی پائینی که دارد، بهترین
جایگزین برای گلوکز بوده و هست ولی همان طور که بیان شد، در بسیاری از
بزرگسالان خوردن بیش از ۲۵ گرم آن در روز،میتواند سبب ناراحتی روده گردد.
منبع:
Frankfurter neue Presse
Gesundheit, am Freitag 9.November2007