
از بهترین راههای درمان بیماری
استفاده از گیاهان دارویی است
که هم عوارض کمتری دارد
و هم تاثیر بیشتری
ادویه های مفید برای دیابتی ها
دیابت بیماری است که به ندرت قابل بهبود است و تنها می توان این بیماری را کنترل کرد.
دیابت بیماری است که به ندرت قابل بهبود است و تنها می توان این بیماری را کنترل کرد. در صورت رعایت نکردن نکات تغذیه ای به تدریج بیماری وخیم تر می شود و به ارگان های بدن آسیب می رساند. از این رو کنترل این بیماری اهمیت زیادی دارد. برخی از ادویه ها برای کنترل این بیماری مفید است.
دارچین: به نقل از سایت «هلث نیوز»، این ادویه روند سوخت و ساز گلوکز را بهبود می بخشد. این ادویه حاوی ماده ای است که به سلول های بدن در جذب قند کمک می کند.
میخک: نسبت به دارچین دارای خاصیت ضدالتهابی بیشتری است در نتیجه برای کنترل دیابت مفید است.
فلفل قرمز: بیماری دیابت در نخستین مرحله روی روند گردش خون تاثیر می گذارد. گردش خون کند می شود و خون به قسمت های تحتانی بدن جریان پیدا می کند. در فلفل قرمز ماده ای وجود دارد که گردش خون را تقویت می کند.
مریم گلی: دیابت کنترل نشده به سلول های مغز آسیب می رساند و در نهایت باعث بیماری آلزایمر می شود. مریم گلی با ترمیم سلول های مغز با بیماری آلزایمر مقابله می کند.
زردچوبه: این ادویه گردش خون را تقویت و تعادل بدن را حفظ می کند. دیابت با ضعیف کردن سیستم ایمنی، روند درمان عفونت ها را کند می کند اما خاصیت ضدعفونی کننده و ضدالتهابی زردچوبه سیستم ایمنی را تقویت می کند.
سیر: این گیاه مفید برای قلب، قابلیت پمپاژ قلب را بالا می برد. به همین دلیل سیر برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چایهای گیاهی
1. برای دم کردنیهای گیاهی بهتر است از قوریهای چینی یا شیشهای استفاده شود.2. قوری را روی حرارت غیرمستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم.
3. برای دم کشیدن 15 دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتر دم بکشد بهتر است.
4. چای را صاف نموده و میل نمایید.
توصیهها در مورد نوشیدن انواع چای
1. زیادهروی در مصرف هیچکدام از چایها مفید نیست ولی آنچه شامل همهی آنها میشود این است که انواع چایها خاصیت ضد پیری دارند.
2. بهتر است از چایهایی استفاده شود که بدون مـواد افزودنی همچون رنگدهنده و طعمدهندهها باشد.
3. جهت کاهش مضرات چای بهتر است با مصلح آن مصرف شود مصلح چای، دارچین و یا هل است.
4. هرگز فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز عوارض زیادی میشود. از این رو پیشنهاد میشود در طول هفته چایهای گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید. به طور مثال: خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث خشکی روده و معده، خشکی سر و سرد شدن مغز، بیماریهای کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن میشود. خوردن قهوه به طور مداوم باعث اعتیاد به کافئین، ناآرامی، سردرد، بیماریهای کبدی میشود. خوردن گل گاوزبان به طور مداوم باعث تپش قلب و کم شدن سوی چشم میشود.
گیاه درمانی برای زنان
گیاه درمانی نگرانیهای خانمها را نسبت به فقدان میل جنسی، یائسگی، ناباروری و بسیاری از مشکلات زنانه دیگر درمان می کند...
گیاه درمانی برای زنان در گذشتهها، زنان آموخته بودند که چگونه با استفاده از گیاهان دارویی و مکملهای گیاهی مشکلات مربوط به سلامت و بهداشت زنانه را درمان کنند. در سالهای اخیر، بسیاری از تحقیقات علمی این درمانها را تایید کردهاند. بسیاری از گیاهان میتوانند همچون دارو عمل کرده و مشکلات بهداشتی و نگرانیهای خانمها نسبت به فقدان میل جنسی، یائسگی، ناباروری و بسیاری از مشکلات زنانه دیگر را درمان کنند.
خارخاسک
خارخاسک، یکی از گیاهانی است که نه تنها برای افزایش میل جنسی در خانمها، بلکه برای آقایان نیز تجویز میشود. این گیاه تولید هورمون(LH) را افزایش داده و مقدار تستوسترون را بیشتر میکند. معمولا زنانی که میل جنسی آنها کم است، مقدار کمی هورمون تستوسترون در بدن دارند که با افزایش این هورمون، میل جنسی آنها افزایش مییابد. مزایای استفاده از این گیاه در حفظ و تنظیم ترشح هورمون تستوسترون(TH) در بدن است که همین امر و تعادل این هورمون در بدن، از ویژگیهای ثانویه مردانه جلوگیری میکند. از آنجایی که یکی از علل گُر گرفتگی در زنان یائسه، ترشح هورمون LH است و عدم تنظیم این هورمون، گرگرفتگی را در دوران یائسگی افزایش میدهد.
مارچوبه Racemosus یا همان Shatavari
این گیاه در جنگلهای انبوه هند رشد کرده و همچون یک تقویت کننده عمل میکند. مارچوبه استرس را نیز از بین میبرد. پژوهشگران بر این باورند که یکی از دلایل کاهش میل جنسی، استرس است. به علاوه، این گیاه در تولید شیر در طی شیردهی و درمان ناباروری نیز موثر واقع میشود.
سندرم پیش از قاعدگی و گیاهان دارویی
استفاده از گیاهان دارویی میتواند تا حدودی نشانههای سندرم قبل از قاعدگی (PMS) را تسکین دهد و نوسانات هورمونی در سیکل ماهانه زنان را تنظیم کند. اصطلاح PMS به معنی انواع نشانههایی است که از دو هفته قبل از عادت ماهانه زنان آغاز میشود. گیاهان دارویی موثر در PMS، قبل از عادت ماهانه هورمونها را تسکین میدهند و به رفع احساس غم و اندوه فرد در دوره قبل از قاعدگی کمک میکنند.
کوهوش سیاه
با نام علمی Cimicifuga racemosa
در سالهای اخیر، این گیاه به عنوان درمان گیاهی برای PMS و متعادل کننده هورمونهای بدن مورد استفاده قرار گرفته و بسیار محبوبیت پیدا کرده است. خاصیت ضد اسپاسمودیک این گیاه موجب تسکین گرفتگیهای عادت ماهانه میشود. دلیل اصلی گر گرفتگی، ترشح هورمون (LH) است که کوهوش سیاه ترشح این هورمون را در بدن کاهش میدهد و در نتیجه گُر گرفتگی کاهش مییابد. در آلمان از این گیاه به وفور برای درمان سردرد، خستگی و درد مفاصل در دوران یائسگی استفاده میشود.
گل گاوزبان
با نام علمی Borago officinalis
اگر چه روغن گل گاوزبان به اندازه روغن گل پامچال شناخته شده نیست، اما در مقایسه با آن غلظت بالاتری از اسید گامالینولئیک (GLA) دارد.
افزایش باروری در زنان
قبل از توسعه روشهای مدرن باروری، درمانهای گیاهی، قرنها در میان بیشتر ملل کارایی داشتهاند. اگر هر یک از این گیاهان را در دوز مناسب استفاده کنید، هیچ ضرری نخواهند داشت، اگر چه توصیه ما به تمام خوانندگان این است که قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی با پزشک مشورت کنند؛ به خصوص اگر همزمان داروی شیمیایی مصرف میکنند. تاثیر برخی از داروهای گیاهی زمانی که با هم مصرف شوند، بیشتر خواهد شد؛ اما برخی از آنها نیز روی داروهای شیمیایی تاثیر منفی دارند و خواص آنها را از بین میبرند. داروهای گیاهی موثر در باروری، شرایط مناسبی را در بدن برای تخمکگذاری و بارداری ایجاد کرده و با حفظ تعادل سیستمیک میان دستگاه تناسلی زنانه، سلامت رحم، تخمدانها و لولههای فالوپ را تضمین میکنند.
پنج انگشت
با نام علمی Vitex agnus castus
درخت زیبایی با ارتفاع ۵/۱ متر است و به دلیل اینکه برگهای آن پنجهای و ۵ عددی است، آنرا پنج انگشت مینامند. این گیاه که گلهای آن اغلب آبی رنگ هستند، یکی از مشهورترین گیاهان درمانی در باروری طبیعی زنان است و غده هیپوفیز را تحریک میکند و ترشح استروژن و پروژسترون و تستوسترون را افزایش میدهد و فرایند تخمکگذاری را سرعت میبخشد.
به ویژه زمانی که دلیل ناباروری، مقدار کم تولید پروژسترون باشد، این گیاه به عنوان یک تونیک عمل کرده و سیستم تولید مثل را فعال میکند. به طور خاص این گیاه بر روی زنانی که تخمکگذاری نامنظم دارند، موثر است و زنانی که مبتلا به فاز لوتئال کوتاه هستند و مدت زمان میان تخمکگذاری و پایان چرخه قاعدگی آنها کوتاه است، میتوانند از این گیاه دارویی با مشورت پزشک استفاده کنند.
بعد از قطع مصرف قرصهای ضد بارداری، با استفاده از داروی گیاهی میتوانید تخمکگذاری طبیعی داشته باشید. همچنین این گیاه، یکی از مهمترین گیاهان در درمان PMS است و از زمان بقراط و ۲۵۰۰ سال پیش برای درمان بسیاری از ناراحتیهای زنانه تجویز میشده و به طور خاص در درمان درد سینه قبل از قاعدگی، ادم، افسردگی، اسهال و یبوست و سردرد PMS مفید است. مطالعات انجام شده در سالهای اخیر نشان میدهند که استفاده از این گیاه بیضرر و در درمان نشانههای PMS موثر است. مطالعهای که بر روی ۱۶۰۰ زن با تجربه PMS در آلمان صورت گرفت، نشان داد که بیش از ۹۳ درصد زنان با مصرف این گیاه قطع و یا کاهش علائم داشتهاند. این گیاه با تحریک غده هیپوفیز، هورمونهای تخمدان را تنظیم میکند.
گل پامچال
با نام علمی Oenothera bierinis
این گیاه از گیاهان امریکای شمالی و سرشار از اسیدهای چرب ضروری و حاوی اسید لینولئیک گاما (GLA) است که از عملکرد غدد هورمونی حمایت میکند، علائم قبل از قاعدگی را تسکین میدهد و موجب قوام و شفافیت و چسبناکی ترشحات زنانه و تخمک میشود که همین امر باعث میشود تخمکها برای مدت طولانیتری در دهانه رحم زنده بمانند و تا ده روز بتوانند به راحتی با اسپرم ترکیب شوند. زنانی که مقدار این اسید چرب (GLA) در بدن آنها کم است، حساسیت بیشتری نسبت به هورمون پرولاکتین دارند و همین حساسیت بیشتر منجر به درد و حساسیت سینهها نیز میشود. با مصرف این گیاه معمولا طی دو الی سه چرخه علائم به تدریج کاهش مییابد.
شبدر قرمز
با نام علمی Trifolium pretense
مدتها است که از این گیاه به عنوان یکی از موثرترین گیاهان باروری به خصوص در درمان زخمهای لولههای فالوپ یا سلولهای غیر طبیعی اندام تناسلی استفاده میشود. شبدر قرمز سرشار از ایزوفلاون است و در بدن همچون استروژن عمل میکند. همچنین رحم را تغذیه کرده و با پروتئین و ویتامینها و کلسیم و منیزیم، مواد معدنی مورد نیاز غدد هورمونی، سیستم عصبی را تقویت میکند.
گزنه
با نام علمی Urtica dioica
با توجه به اینکه این گیاه سرشار از کلروفیل، پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین K است، در باروری و تقویت کلیه و تحریک و تنظیم ترشحات غده آدرنال موثر است. هورمونهای بدن را تنظیم میکند و تخمکگذاری و قاعدگی را بهبود میبخشد. این گیاه یکی از غنیترین منابع گیاهی و سرشار از اسید فولیک است و به سلامت جنین کمک میکند.
برای بالا بردن و بزرگ شدن سینه خانمها به طور طبیعی
استفاده از داروها و مکملهای گیاهی به منظور بالا بردن و فرم دهی سینه، در چند سال اخیر بسیار رواج یافته و انواع قرصها و مکملها و پودرها و کرمها به بازار ارائه شدهاند. برای تقویت و تولید بافت و سلول جدید سینه، بدن نیاز به استروژن دارد؛ بنابراین برخی از گیاهان که حاوی سطوح بالایی از استروژن طبیعی به نام فیتواستروژن هستند و ساختاری شبیه هورمون زنانه استروژن دارند، گیرندههای استروژن در غدد سینه را تحریک میکنند و بافت جدید سینه ساخته میشود؛ درست شبیه دوران بارداری که ترشح استروژن موجب بزرگ شدن و بالا رفتن سینهها میشود. اگر چه مطالعات نشان میدهند که برخی از گیاهان موجود در بازار میتوانند سایز سینهها را در زنان افزایش دهند، اما برای اثبات قطعی این موضوع، به مطالعات بیشتری نیاز است.
گیاهان طبیعی که در محصولات گیاهی بزرگ کننده سینه یافت میشوند، عبارتند از:
دانه رازیانه، ریشه قاصدک، شاهی آبی، کوهوش سیاه (Cimicifuga racemosa)، شنبلیله (trigonella Foenum-gracecum).
قبل از استفاده از هر نوع گیاه دارویی، کاملا در مورد آن تحقیق کنید و در مورد فواید و تاثیرات جانبی آن با پزشک مشورت نمایید. برای مشاهده نتیجه دلخواه در افزایش سایز سینهها حداقل ۶-۱۲ ماه زمان نیاز است و بعد از یک ماه نمیتوانید تغییرات زیادی مشاهده کنید. در هنگام خرید هر محصول گیاهی به تضمین و گارانتی روی محصول نیز توجه داشته باشید و قبل از خرید هر مکملی ابتدا با مصرف کنندگان قبلی آن مشورت کنید و نظر آنها را جویا شوید.
گیاهان دارویی برای تسکین و درمان علائم یائسگی
شروع یائسگی، یک پیشرفت و روند طبیعی در زندگی زنان است و امروزه به طور فزایندهای گیاهان و مکملهای گیاهی جایگزین داروهای شیمیایی شدهاند. یائسگی معمولا با علائمی همچون تعریق شبانه، گر گرفتگی، خشکی واژن، درد هنگام نزدیکی، سردرد و اضطراب همراه است. به دلیل تغییرات بیوشیمی در بدن، شیوع بیماریهای قلبی و پوکی استخوان نیز در این دوران افزایش مییابد. با مصرف گیاهان دارویی میتوان به مقدار قابل توجهی از علائم و بیماریهای ناشی از کاهش هورمون استروژن پیشگیری کرد. استروژن موجود در گیاهان فیتواستروژن نام دارد که در بدن همچون استروژن عمل میکند. گیاهان دارویی که حاوی فیتواستروژن هستند، در درجه اول علائم یائسگی را کاهش میدهند و در گام بعدی ترشح هورمونها را تنظیم میکنند.
ریشه شیرین بیان
با نام علمی Glycyrrhiza glabra
این گیاه به طور عمده نوسانات هورمونی را برطرف میکند و با بهبود غده آدرنال، انرژی را افزایش و استرس را کاهش میدهد. در ضمن به هضم غذا کمک میکند و یک ملین است.
[b]چای سبز و لاغری؛واقعیت یا تبلیغات
چای سبز و لاغری؛واقعیت یا تبلیغات
[/b]

[b]چاقی از مهمترین مشکلات سلامتی در قرن اخیر است که با تغییر سبک زندگی به سمت صنعتی شدن رو به افزایش است. عوامل ژنتیکی و محیطی بسیاری در افزایش وزن دخیل هستند، بنابراین کنترل آن با یک مداخله و بدون رویکرد طولانی مدت بعید به نظر میرسد. کلیدیترین عامل در اضافه وزن عدم تعادل بین انرژی دریافتی با انرژی مصرفی طی فعالیتهای روزانه میباشد.
افزایش توده چربی بدن به مرور زمان رخ میدهد. عوامل متعدد غذایی و دارویی به منظور کاهش اضافه وزن مورد استفاده قرار گرفته اند که موثر بر اشتها، جذب مواد مغذی و ترموژنز (گرمازایی) بوده اند، از این رو پیدا کردن عوامل تنظیم کننده تعادل انرژی میتوانند نقش بسزایی در کاهش این مشکل داشته باشند. از جمله عادات غذایی موثر در حفظ وزن مناسب و دور کمر ایدهآل نوشیدن منظم چای به ویژه چای سبز میباشد، زیرا چای سبز حاوی آنتیاکسیدانهای قوی از جمله کاتچینها میباشد.
چای سبز
چای سبز فرآورده تخمیر نشده از برگهای گیاهی با نام علمی Camellia sinensis میباشد که بسته به شرایط کشت، محیط بومی، آب و هوا و شرایط فرآوری حاوی مقادیر متفاوت فیتوکمیکالها میباشد. حدود ۳۵ درصد وزن خشک چای سبز حاوی فلاونولها، فلاونونها و فلاوان-۳-اولها میباشد که ۸۰-۶۰ درصد فلاوان-۳- اولها شامل کاتچینها میباشد. در مقابل چای سیاه و از نژاد اولونگ تقریبا نصف این مقدار کاتچین را دارا میباشد.
اپیگالو کاتچین ۳- گالات فراوانترین کاتچین موجود در چای سبز میباشد که مهمترین ماده موثره آن در خواص سلامتی بخش میباشد. سایر کاتچینها با اهمیت کمتر شامل اپیکاتچین ۳- گالات، اپیگالوکاتچین، اپیکاتچین و کاتچین میباشد. علاوه براین، مقدار قابل ملاحظهای از کافئین، تئینین، تئوفلاون، تئوروبیگین و کرستین در چای سبز موجود است. یک فنجان ۲۵۰ میلیگرمی چای سبز حاوی ۱۰۰-۵۰ میلیگرم کاتچین و ۴۰-۳۰ میلی گرم کافئین میباشد، البته مقدار گیاه مورد استفاده، زمان دم کشیدن و دمای آب عوامل موثر در میزان مواد موثره چای سبز هستند.
چای سبز و اثر ضد چاقی آن
در دهه گذشته کارآزماییهای بالینی کوچک صورت گرفته حاکی از اثر ضد چاقی چای سبز در مقادیر ۱۲۰۰-۲۷۰ میلیگرم در روز میباشند که متاآنالیز حاصل از ۱۱ مطالعه انجام شده نشان میدهد که در صورت مصرف منظم چای سبز حدود ۳۱/۱ کیلوگرم از وزن بدن کاهش مییابد، البته نمیتوان نقش دریافت کالری روزانه را کتمان کرد. در صورتی که دریافت کالری روزانه افزایش یابد مسلماً تاثیر کاهش وزن چای سبز ناچیز خواهد بود.
چای سبز از طریق چند مکانیسم موجب کاهش بافت چربی بدن و در نتیجه کاهش وزن میشود
۱- افزایش مصرف انرژی
سیستم عصبی سمپاتیک نقش مهمی در تنظیم مصرف انرژی و لیپولیز دارد. موادی که محرک ترشح نوراپینفرین هستند موجب تحریک اعصاب سمپاتیک و افزایش مصرف انرژی و نیز افزایش اکسیداسیون چربی میشوند. تحقیقات نشان دادهاند که کاتچینهای چای سبز موجب مهار آنزیم تجزیه نوراپینفرین یعنی کاتکولo- متیل ترانسفراز و در نتیجه موجب طولانی شدن تاثیر اعصاب سمپاتیک بر مصرف انرژی میشوند. همچنین کافئین موجود در چای سبز موجب تجزیه آدنوزین مونوفسفات حلقوی و در نتیجه تحریک تاثیر نوراپینفرین بر افزایش لیپولیز میشوند، به همین دلیل کافئین و کاتچینهای چای سبز اثر سینرژیستیک در ممانعت از افزایش وزن بدن دارند.
۲- تغییر متابولیسم چربی
نور اپینفرین تحت تحریک کاتچینهای چای سبز موجب تغییر متابولیسم بافت چربی و تحریک لیپولیز در بافتهای محیطی شامل آدیپوز، کبد و عضله اسکلتی میشود و در نتیجه موجب افزایش آزادسازی اسیدهای چرب به خون و نیز تنظیم افزایشی متابولیسم چربی کبدی میشود. تحریک همزمان کاتکول o- متیل ترانسفراز و فسفودی استراز در اثر مصرف منظم چای سبز موجب افزایش لیپولیز در اکثر بافتهای ذخیرهای چربی میشود.
۳- مهار اشتها
مواد موثره چای سبز به علت افزایش اکسیداسیون اسیدهای چرب کبدی و افزایش محتوای آدنوزینتری فسفات داخل سلولی همانند تاثیر آگونیستهای بتاآدرنرژیک موجب کاهش اشتها میشوند. گرچه در برخی تحقیقات صورت گرفته تفاوت معنیداری در میزان اشتهای گزارش شده توسط افراد همراه و بدون چای سبز وجود نداشته که احتمالا به علت اثرات تدریجی این ماده در کاهش اشتها و تفاوت در میزان تغییر اکسیداسیون اسیدهای چرب آزاد افراد شرکت کننده میباشد.
۴- کاهش جذب مواد غذایی
این مکانیسم از مهمترین مسیرهای تغییر متابولیسم ناشی از مصرف چای سبز میباشد، به طوری که بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی صورت گرفته مواد موثره چای سبز میتوانند موجب کاهش سطح آنزیمهای تجزیه کننده گلوکز از جمله آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز شوند. تحقیقات سلولی حاکی از تاثیر بسزای چای سبز در کاهش برداشت گلوکز از غشای روده و نیز کاهش انتقال وابسته به سدیم آن میباشد، البته زمان مصرف چای سبز در تغییر متابولیسم گلوکز در روده موثر است به طوری که تجویز کاتچینهای چای سبز یک ساعت قبل از خوردن غذای غنی از گلوکز، موجب کاهش بسزایی در گلوکز خون میشود.
به همین منوال، چای سبز میتواند موجب کاهش تجزیه چربیها در روده و افزایش دفع چربیها از طریق مدفوع شود. علاوه براین، چای سبز موجب مهار آنزیمهای لیپاز معدی و پانکراسی میشود. همچنین اپیگالات کاتچین موجود در چای سبز موجب کاهش تشکیل میسلهای جذب چربی صفراوی و در نتیجه افزایش دفع آنها میشود.
نتیجه گیری
چای سبز به علت دارا بودن مواد موثره پلیفنولی و محرک نوراپینفرین از طریق مسیرهای متابولیسمی میتواند موجب کاهش توده چربی بدن و کاهش وزن شود، ولی آنچه در داشتن وزن متعادل حائز اهمیت است دریافت متعادل انرژی و اجتناب از پرخوریهای حساب نشده است، چرا که چای سبز به تنهایی نمیتواند جبران کننده رژیم غذایی بیکفایت و نامتعادل باشد. همچنین تاثیر مصرف منظم چای سبز به زمان مصرف این فرآورده، میزان پری شکمی، نسبت کربوهیدرات و چربی رژیم، سلامت هورمونی فرد مصرف کننده، میزان گیاه دمکرده و نیز مقدار و کیفیت توده چربی بدن فرد بستگی دارد.
[/b]
خواص روغن گیاهی کانولا
روغن گیاهی کانولا که مصرفکنندگان آن را به دلیل خصوصیات مفید تغذیهای میشناسند،
حاوی کمترین مقدار اسیدهای چرب اشباع است و این در مقایسه با سایر روغنهای گیاهی است.
همان طور که میدانیم؛ اسیدهای چرب اشباع که به خصوص در ترکیب چربیهای جامد وجود دارند،
عامل پدیدآورنده بیماریهای قلبی- عروقی هستند. پس از این نظر روغن گیاهی کانولا یکی از مهمترین و بهترین روغنهای گیاهی موجود برای مصارف تغذیهای انسان است.
از سوی دیگر روغن کانولا حاوی اسیدهای چرب غیراشباع (مایع) است که نتایج تحقیقات علمی ارتباط آنها را با کاهش کلسترول خون نشان داده است.
همچنین روغن گیاهی کانولا دارای مقادیر متوسطی از اسیدهای چرب ضروری میباشد که در بدن ساخته نمیشوند و نیز منبع سرشاری از ویتامین E است که با داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی (ضد اکسید شدن) میتواند در سلامت بدن مۆثر باشد.
همچنین مانند سایر روغنهای گیاهی، روغن کانولا نیز بدون کلسترول است
و ضمناً کمتر از 2 درصد ترکیب اسیدهای چرب آن را اسیداروسیک تشکیل میدهد.
باید دانست چربی بخشی از تمام سلولهای بدن است که نقشهای متعددی از جمله انرژیزایی و کمک به جذب ویتامینهای محلول در چربی (ویتامینهای A، D، E و K) دارد، بنابراین وجود چربی خوب و باکیفیت تغذیهای بالا در رژیم غذایی تأثیر بسزایی در ایفای نقش چربیها در بدن و نهایتاً سلامت ما دارد. بنابراین مصرف روغن گیاهی کانولا به مقدار مناسب در رژیم غذایی میتواند یکی از بهترین انتخابها از لحاظ روغن باشد.
شایانذکر است هر دانه کانولا حدوداً 40 درصد روغن دارد.
این دانهها برای روغنگیری جهت مصارف خوراکی انسان، لِه و فشرده میشوند.
باقیمانده آنها هم که منبع غنی از پروتئین است، برای تولید غذای دام استفاده میشود.
سودمندی روغن گیاهی کانولا در پیشگیری از سرطان
با استفاده از روغن کانولا در برنامه غذایی میتوان خطر ابتلا به سرطان را در مادر و نوزاد کاهش داد.
محققان در نشست اخیر انجمن تحقیقات سرطان آمریکا اعلام کردند، گنجاندن روغن کانولا به جای روغن ذرت در برنامه غذایی مادران باردار به کاهش خطر بروز سرطان سینه در آنان و حتی فرزندانشان کمک میکند.
بررسی اخیر پژوهشگران درباره حیوانات آزمایشگاهی نشان میدهد،
جایگزین کردن روغن ذرت با روغن کانولا به علت وجود مقدار بیشتر اسید چرب امگا 3 در این روغن
و مقدار کمتر اسید چرب امگا 6 در آن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در مادر و کودک میشود.
البته برای تأیید نتایج این تحقیق در انسان به مطالعات تکمیلی نیاز است.
مصرف روغن گیاهی کانولا از بدن در برابر سرطان روده محافظت میکند
مطالعه و آزمایش مصرف روغن کانولا بر روی حیوانات نشان میدهد که اندازه تومورهای روده بزرگ با مصرف این روغن کاهش مییابد.
دانشمندان دانشگاه ایالت داکوتا با آزمایش این روغن میگویند که استفاده از این روغن در پختوپز موجب جلوگیری از گسترش و رشد تومورهای روده بزرگ میشود.
پروفسور «Dwiredi» رئیس بخش SDSU علوم دارویی و همکارانش مقالهای با عنوان «رژیم غذایی کانولا و تأثیرات آن بر سرطان روده بزرگ»
در مجله «تغذیه و سرطان» منتشر کردند. این نخستین بار است
که کسی به بررسی مصرف روغن گیاهی کانولا در جلوگیری از سرطان روده بزرگ در میان حیوانات پرداخته است.
مطالعات نشان میدهد که در این آزمایش تومورهای 58 درصد موشها مهار و کنترل شده است و در 90 درصد آنها اندازه تومور رشد پیدا نکرده است.
سرطان روده بزرگ عامل و میر بسیاری از آمریکاییها نسبت به سایر سرطانها است؛
سال 2010 انجمن سرطان آماری ارائه کرد که در آن 102 هزار و 900 نفر در آمریکا به سرطان روده مبتلا هستند
و 39 هزار و 670 نفر دیگر نیز به سرطان انتهای روده بزرگ مبتلا هستند و از این میان 51 هزار و 370 نفر مردهاند.
تحقیقات پیرامون سرطان روده بر اساس مطالعات اولیه بر روی روغن گیاهی کانولا توسط Dwiredi و همکارانش انجام شد که نشان میدهد،
اسید چرب امگا 3 اثری شیمیایی ایجاد میکند
که باعث مهار آنزیمی به نام «سیکلواکسیژناز» و کاهش سنتز اسید آراشیدونیک در بدن میشود
که هر دو از عوامل ایجاد التهاب هستند.
در سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون سلولهای سرطانی در داخل بافت روده شروع به تکثیر میکنند.
این بیماری در هر سنی بروز مییابد اما میزان بروز در سن بالای 50 سال بیشتر است. از علائم این بیماری، عفونتها، بواسیر، اسهال، یبوست، استفراغ، ضعف و یرقان و زردی است.
روغن کانولا در برابر سندروم متابولیک
بر اساس نتایج پژوهشهای یک تیم از محققین کانادایی و آمریکایی نشان داده شد
که روغن کانولا و روغن کانولای غنی از اسید چرب اولئیک میتواند باعث کاهش چربی شکمی شود.
همچنین محققین دریافتند که مصرف روغنهای گیاهی مشابه میتواند یک روش ساده برای کاهش خطر ابتلا به بیماری سندرم متابولیک باشد،
که میتواند از هر 3 آمریکایی بر روی یک نفر بزرگسال و از هر 5 کانادایی بر روی یک نفر بزرگسال اثرگذار باشد.
به بیان دکتر پنی کریس، متخصص تغذیه؛ اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانهی موجود در این قبیل روغنها میتواند
موجب کاهش چربی شکمی و در نهایت کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک گردد.
در این مطالعه 121 نفر در معرض خطر سندرم متابولیک تحت یک رژیم حفظ وزن 2000 کالری در روز، یک پنجم میزان چربی مورد نیاز خود را یعنی 5/1 از 40 گرم را روغن دریافت کردند. آزمودنیها در این مطالعه 5 عامل خطر را دارا بودند؛ فشارخون بالا، تری گلیسیرید بالا، HDL پایین، چربی شکمی و قند خون بالا که میتوانند موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و حملهی قلبی شوند. این مطالعه برای 5 نوع روغن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روغنهای غنی از اسید چرب با یک پیوند دوگانه و کانولا توانستند در عرض 4 هفته چربی شکمی آزمودنیها را به میزان 6/1 درصد در مقایسه با روغن آفتابگردان کاهش دهند.
خواص دارویی روغن نعناع
روغن نعناع، برای رفع گرفتگی عضله مفید است
نعناع، گیاه دارویی است که برای رفع ناراحتی های گوارشی استفاده می شود.
روغن آن دارای ترکیباتی است که فراوان ترین آن جوهر نعناع است.
روغن نعناع برای درمان سندروم بی قراری روده، درد معده، نفخ، یبوست و اسهال موثر است.
روغن موجود در جوهر نعناع کانال های کلسیم را مسدود می کند
و در نتیجه عضله دیواره روده ها را شل می کند. نعناع ناراحتی پوستی مانند خارش ناشی از گزیدگی حشرات، اگزما و... را برطرف می کند.
غرغره با دمنوش آن قارچ دهان در کودکان و حالت تهوع در دوران بارداری را رفع می کند.
جوهر نعناع با تحریک اعصابی که سرما را حس می کند باعث احساس خنکی می شود.
جوهر نعناع برای درمان بیماری های باکتریایی ، قارچ و ویروس موثر است.
اما به علت داشتن خواص قوی ضد میکروبی به عنوان انتخاب اول برای درمان عفونت ها استفاده نمی شود.