06-07-2019، 13:26
همیشه خوشمزگی غذا را به چاشنی های آن و مهارت آشپز نسبت میدهند اما این بار قاشقی ساخته شده است که طعم غذا با آن خوشمزه تر میشود و غذا خوردن با این قاشق احساس لذت بیشتری به فرد میدهد . این قاشق ها در مدلهای مختلف در بریتانیا ساخته شده است.
بدون در نظر گرفتن اینکه چه روشی مناسب تر است؛ اما خوردن غذاهای کرمی و خامهای مثل کره بادام زمینی یا نوتلا با انگشت دست خوشمزه تر است. به نظر می رسد این کار، صمیمیت را به غذا اضافه میکند و مزهاش را هم بهتر.
طراحی با نام Andreas Fabian و سرآشپز Charles Michel، اولین ظروفی را ساختهاند که از همین روش خوشمزه تر کردن غذا با انگشتان دست استفاده میکند و همان و طعم را به غذا میدهد. قاشقی که این کار را میکند، Goûte نام دارد. این قاشق به شکل اشک است و از شیشه و چوب ساخته شده است. پژوهشهای اولیه نشان میدهد خوردن غذا با آن برای مردم واقعا خوشمزگی غذا را افزایش میدهد!
تئوری پشت قاشق Goûte بر اساس مطالعهای از Charles Spence و Vanessa Harrar است که در سال 2013 مطرح شد. چیزی که آنها فهمیدند این بود که ظروف مورد استفاده افراد در طعم غذا تاثیر دارد. وزن، رنگ، اندازه و شکل ظرف، همگی بر روی طعم غذا تاثیر دارند و حتی میتوانند ارزش غذاها را از نگاه افراد تغییر دهند. طبق این پژوهش، زمانی که ماست با یک قاشق پلاستیکی سبکتر از خود خورده میشود، سنگینتر و گرانتر از زمانی که با یک قاشق سنگینتر از خود خورده میشود، احساس میشود.
طراحی Goûte با اضافه کردن یک دسته به انگشتان دست با یک پرینتر سه بعدی صورت گرفت. از آنجا بود که Fabian تصمیم گرفت آن را انتزاعیتر کند و شیشه به عنوان ماده سازنده آن انتخاب شد، او می گوید، شیشه هنگام خوردن زیبا به نظر میرسند. Goûte در سه نوع چوبی و از چوب گلابی، چوب افرا و چوب زیتون ساخته شده است. نوع چوبی بیشتر برای عسل مورد استفاده قرار میگیرد.
برای امتحان، Fabian و Michel به آزمایشگاه تحقیقاتی Crossmodal در آکسفورد رفتند. این آزمایشگاه بر روی ادراک مولتی-سنسوری تمرکز دارد. آزمایش ها نشان داد که طعم ماست هنگام استفاده از قاشق پلاستیکی متفاوت بود. در واقع با قاشق Goûte، خوشمزهتر و خامهای تر به نظر می رسید.طبق گفته مجله Fast Company، او خواست تا آزمایش را در آشپزخانه انجام دهد. Fabian و Michel امیدوار بودند تحقیقشان را در مجله اکادمیک Frontiers منتشر کنند. کار آنها بخشی از یک سوال بزرگتر بود که Fabian منتظر جوابش است؛ آیا تغییر روند غذا خوردن باعث سالم غذا خوردن افراد میشود؟ آزمایش بعدی او با یک قاشق کروی بود. ایده این است که وقتی افراد وزن چیزی که میخورند را حس کنند، حس بهتری خواهند داشت.
تمام قاشق های Goûte دست ساز بریتانیا هستند و از وبسایت آن هم قابل خریداند. قیمت قاشق شیشه ای 30 دلار و قیمت انواع چوبی آن نیز در همین رنج قیمتی است.