11-02-2019، 14:18
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بر اساس مقالهای نظری که توسط دکتر «اویدین رکورئان» از رومانی در مجلهی Annals of Physics به چاپ رسیده است، میتوان گفت که هندسهی فضازمان در اطراف سیاهچالهای که به سرعت در حال چرخش است، مانند یک کامپیوتر کوانتومی عمل میکند و میتواند با پیامهای کوانتومی از فوتونها رمزگشایی کند.
در رقابت برای ساخت کامپیوترهای کوانتومی در مقیاس بزرگ، دستگاههایی که از پرتوهای نوری برای حمل اطلاعات کوانتومی استفاده میکنند، پیشتاز هستند. دلیل این واقعیت این است که استفاده از درجههای آزادی فوتونها برای رمزگشایی از بیتهای کوانتومی که واحدهای اطلاعاتی استاندارد محاسبات کامپیوتری هستند، ساده است. اصطلاح «درجهی آزادی» به مشخصاتی از فوتون اشاره دارد که میتوانند مقادیر صفر و یک را در کامپیوترهای کلاسیک به خود اختصاص دهند.
دکتر رکورئان میگوید: «در این تحقیق، ما از قطبش و مومنتوم زاویهای مداری فوتونها بهعنوان حمل کنندههای بیتهای کوانتومی استفاده کردهایم. هندسهی تحریفشدهی فضازمان در نزدیکی سیاهچالههای دوار میتواند اطلاعات کوانتومی را در پرتوهای نوری منتشر شده و یا عبوری از سیاهچالهها ساخته و یا دستکاری کند. این کار شبیه فرآیندی است که بهصورت تئوری در کامپیوترهای کوانتومی صورت میپذیرد. فرآیند محاسبات کوانتومی شامل فوتونهای عبورکننده از مجموعهای از آینهها، تقسیمکنندههای پرتوی و منشورها است که قطبش و فاز فوتونها را بهنحوی عوض میکند که بتوان آنرا به صورت صفر و یک درآورد.»
فوتونهایی که به این شکل پردازش شدهاند، میتوانند دروازهها و مدارات کوانتومی را رمزگشایی کنند. این کار کم و بیش مانند کامپیوترهای کلاسیک است. دکتر رکوزئان میگوید: «هندسهی فضازمان در نزدیکی سیاهچالهها بسیار منحصربهفرد و مشابه سیستم آینهها و منشورها است.» این به این معنی است که سیاهچالههای دوار کدهای کوانتومی مینویسند که ما در آیندهی نزدیک پس از ساختن کامپیوترهای کوانتومی میتوانیم از آنها رمزگشایی کنیم. دکتر رکورئان میگوید: «ما اکنون در لبهی عصر جدیدی از تکنولوژی هستیم؛ عصری که در آن تکنولوژی کوانتومی نقش اصلی را بازی میکند. ما امیدوار هستیم این کامپیوترهای کوانتومی بتوانند در برملا کردن رازهای جهان کمک کنند.»