04-08-2018، 15:50
طرز تهیه نخود پلوی مجلسی و خوشمزه
نخود پلو یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی که میتوانید به عنوان یک ناهار خوشمزه آنرا در خانه درست کنید و از خوردنش لذت ببرید. اگر طرفدار پلوهای مخلوط هستید و از طرفی علاقه دارید که برنامه خوراکی متنوعی داشته باشیدن و مزه هاي جدید را هم امتحان کنید بشما پیشنهاد میکنم نخود پلو را درست کنید، مخصوصا اگر غذاهایی که حبوبات دارند را دوست دارید. دراین پست طرز تهیه این پلو مخلوط خوشمزه را برایتان گذاشتم امیدوارم آنرا درست کنید و از مزه آن لذت ببرید.با ایران ناز همراه باشید
مواد لازم برای تهیه نخودپلو :
برنج خام ۲ پیمانه
نخود خام ۱/۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
دارچین ۱/۲ قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه نخود پلو:
برای تهیه غذاهایی که داخل آن از حبوبات استفاده میشود باید حبوبات را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آنرا عوض کنیم تا نفخ آن برود، پس نخود را هم از شب قبل خیس میکنیم.حالا نخودهایی که خیس کرده بودیم رابا دو لیوان آب سرد داخل قابلمه ریخته ودر قابلمه را هم نیم لا میگذاریم و اجازه میدهیم تا نخود برای حدود ۱ الی ۲ ساعت کاملا بپزد.
وقتی نخود پخت آنرا آب کش میکنیم.داخل یک ماهیتابه دیگه کمی روغن، پیاز داغ، نمک، فلفل، زرچوبه و گوشت چرخ کرده رابا هم تفت میدهیم تا گوشت سرخ شده و بپزد. مزه این غذا به پیاز داغ آن است پس در صورتی که پیاز داغ دوست دارید میتوانید بیشتر بریزید.
بعد نخود را بپزید و به مقدار کافی زعفران دم کرده رابه مایه گوشتی اضافه کرده و مواد را کمی باهم تفت میدهیم. اما توجه کنید تا مواد را زیاد هم نزنید تا نخودهای پخته له نشوند.در انتهای کار هم دارچین رابه مواد اضافه میکنیم. مقدار دارچین و این که اصلا استفاده شود یا نه هم سلیقه اي است.
حالا مایه نخود پلو رابا برنجی که آب کش شده خوب مخلوط می کینم.در انتها برنج مخلوط را داخل قابلمه اي که کف آنرا روغن ریختیم، می ریزیم و حدود ۱/۲ فنجان آب هم دور تا دور قابلمه میدهیم و برنج را دم میگذاریم. در ابتدا حرارت را زیاد می کینم
تا بخار برنج بلند شود و بعد حرارت را ملایم میکنیم تا برای حدود نیم ساعت الی ۴۵ دقیقه برنج دم بکشد.حالا نخودپلو خوشمزه ما حاضر است و بشما پیشنهاد میکنم تا این پلو مخلوط خوشمزه رابا ترشی نوش جان کنید.