15-06-2016، 0:45
متوسط سرانه مصرف نوشیدنی های گازدار در ایران تقریبا 2 برابر سایر کشورهاست؛ این در حالی است که تحقیقات زیادی مصرف زیاد نوشابههای گازدار با عوارض گوناگون مثل اضافه وزن، نفخ، پوكی استخوان و… همراه است. این مطلب به مواد تشکیل دهنده موجود در نوشابههای كولادار اشاره کرده و نگاهی به زیانهای هر یک از آنها انداخته است.
اسید فسفریك: عامل پوكی استخوان و پوسیدگی دندان
قند مصنوعی: عامل ایجاد ولع به مصرف بیشتر نوشابهها و سایر خوراكیهای شیرین
رنگهای خوراكی: این تركیبها در عملكرد مغز اختلال به وجود میآورند، بیشفعالی را تشدید میكنند و باعث از دست رفتن تمركز و افزایش بیقراری میشوند.
رنگ كاراملی: این رنگ از رنگهای شیمیایی تولید میشود و فقط بهبوددهنده ظاهر نوشیدنی است و در طعم آن تاثیری ندارد اما ممكن است با تركیبهای سرطانزا پیوند بخورد و زمینه ابتلا به سرطان را در افراد مستعد فراهم كند.
شربت ذرت با فروكتوز بالا: این تركیب، نوع تغلیظ شده شكر است و فروكتوزش از ذرت استخراج میشود. این تركیب باعث افزایش بافت چربی در بدن میشود، كلسترول و تریگلیسرید خون را افزایش میدهد و زمینهساز افزایش اشتهاست. همین موضوع به صورت چرخه معیوبی باعث تشدید اضافه وزن و چاقی خواهد شد.
بنزوئات پتاسیم: تركیبی نگهدارنده است كه در بدن به بنزن شكسته میشود، البته در صورتی كه نوشابه در آفتاب نگهداشته شده باشد. سرطانزا بودن بنزن به اثبات رسیده است.
فرمالدیید: این تركیب سرطانزاست. قند مصنوعی نوشابههای رژیمی كه آسپارتام دارند حین هضم به دو اسیدآمینه و منتول شكسته و نهایتا اسید فورمیك و فرمالدیید تولید میشود که همانطور که گفته شد، ترکیبی سرطانزاست.