امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

آخرین توفان خورشیدی 2015 و آتش‌بازی طبیعی در شب سال نو

#1
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این خاموشی احتمالا توسط ملوانان و اپراتورهای رادیوی آماتور در محدوده فرکانس 20 مگاهرتز تشخیص داده شده است.
اگرچه این جرقه به شدت جرقه‌های گروه X که شدیدترین انواع آن‌هاست، نبود؛ اما این رویداد باعث تخلیه تاج خورشیدی شد که ذرات باردار ناشی از آن اکنون به سمت زمین در حرکت هستند.
به گفته گزارشگران آب‌وهوای فضا، احتمالا در نزدیکی سال نو میلادی برخوردی با میدان مغناطیسی زمین صورت خواهد گرفت و آتش‌بازی طبیعی را در شب سال نو ایجاد خواهد کرد.
تونی فیلیپس از ناسا اظهار کرد: لکه خورشیدی AR2374 دارای یک میدان مغناطیسی بتا-گامای بی‌ثبات است که می‌تواند در ساعت‌های آینده مجددا منفجر شود. کارشناسان موسسه ملی جوی و اقیانوسی آمریکا تخمین زده‌اند که 55 درصد احتمال جرقه‌های گروه M و 10 درصد احتمال جرقه‌ای گروه X وجود دارد.
جرقه و تخلیه تاج خورشیدی توسط یک پدیده مغناطیسی مشابه ایجاد می‌شوند. در دوره‌های فعالیت زیاد مغناطیسی خورشید، میدان مغناطیسی داخلی این ستاره به سمت سطح فشار آورده و بخش داخلی آن که برخلاف سطح، تاج و جو خورشید، سرد و تاریکتر است را در معرض قرار می‌دهد. از این رو می‌توان مناطق فعال مغناطیسی را براحتی به شکل لکه‌ها و خوشه‌هایی از لکه‌های سیاره موسوم به لکه‌های خورشیدی روی دیسک خورشید مشاهده کرد.
با فشار وارد شدن به خطوط میدان مغناطیسی روی این لکه‌های خورشیدی،‌ اتصال مجدد مغناطیسی رخ داده و با تسریع پلاسمای خورشیدی تا سرعت نسبیتی، انفجارهای شدیدی از تابش را ایجاد می‌کند. این‌ها به جرقه خورشیدی معروف هستند و تابش‌های آن‌ها بسرعت و طی چند دقیقه به زمین می‌رسند. اما تخلیه تاج خورشیدی، حباب‌هایی از پلاسمای پر انرژی مغناطیسی شده‌اند که با سرعت بالا به فضا پرتاب می‌شوند اما سرعت آن‌ها نزدیک سرعت نسبیتی نیست. این حباب‌ها بسته به شدت انفجار طی چند ساعت یا چند روز به زمین می‌رسند.


منبع : ایسنا
پاسخ
 سپاس شده توسط Interstellar
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  اندازه‌گیری بادهای خورشیدی و مَگنِتوسفِر زمین
  کاوشگر خورشیدی پارکر با موفقیت به فضا پرتاب شد
  آخرین انسان هایی که روی ماه گام نهادند
  ثبت اولین توفان‌های مغناطیسی در نزدیکی زمین
  لکه عظیم خورشیدی نمایان شد +تصاویر
  پیشگیری از اثرات طوفان‌های خورشیدی با مدل پیشرفته زمین
  آخرین عضو مجموعه ماهواره‌های جی‌پی‌اس به فضا پرتاب شد
  «جونو» رکورد‌دار دورترین فضاپیمای خورشیدی شد
  تصاویر فضایی وحشتناک از توفان پاتریشیا
  وجود یخچال‌های طبیعی بر روی سیاره پلوتون

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان