05-10-2015، 13:19
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه یکی از اهداف برگزاری جشنوارههای دانشجویی این است که رقابت از صورت فردی به صورت گروهی تبدیل شود گفت: نگاه این است که در سالهای آتی رقابت در سطح کانونها برگزار شود.
به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،دکتر حسام الدین علامه در نشست خبری هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور با بیان اینکه جشنواره هفتم دارای تفاوتهایی با جشنوارههای سالهای گذشته است افزود:این جشنواره نسبت به جشنواره ششم با کمی تاخیر برگزار میشود. برای برگزاری این جشنواره از برندگان جشنوارههای پنجم و ششم،کارشناسان فرهنگی و غیره در قالب پرسشنامههای کتبی و همچنین به صورت شفاهی خواسته شد تا آسیبها و نقاط ضعف جشنوارههای قبلی را رصد کنند و سعی شد تا این آسیبها اصلاح شود.در نتیجه بررسی این آسیبها برخی رشتهها از جشنواره امسال حذف شدند.
دکتر علامه با اشاره به سایر تغییرات جشنواره امسال گفت: در جشنواره امسال رشتههای قرآنی به جشنواره عترت منتقل شدند و جشنواره رسانه مستقل شد. همچنین رشته موسیقی به رشتههای دیگر اضافه شد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد برگزاری کنسرتها اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که در فضای دانشگاهها نباید کنسرت برگزار شود. ما هم به این فرمایش پایبند هستیم زیرا فضای دانشگاهی چه در ایران و چه در خارج از ایران یک محیط علمی است که شأن خاص خود را دارد و ما معتقدیم که این شأن باید حفظ شود.
علامه در مورد ترانهها نیز توضیح داد: ترانههایی که در این جشنواره استفاده میشود نیز ترانههای غنی از فرهنگ ایران بوده که دارای موضوعات اجتماعی هستند و در راس این موضوعات بحث سلامت قرار دارد. البته این گام اول در این زمینه است و ما به دنبال این هستیم که با کمک اساتید ترانههای خوبی را با رعایت جوانب شرعی و ترانه هایی که شایسته محیط علمی هستند را برگزینیم.
تغییر زمان برگزاری جشنواره فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی
وی در ادامه با اشاره به تغییر زمان برگزاری جشنواره فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی گفت: مشکل دیگر این جشنواره این بود که در فصل تابستان و زمانی برگزار میشد که دانشجویان دیگر به جز دانشجویان شرکت کننده در دانشگاه حضور نداشتند. به همین دلیل زمان برگزاری جشنواره تغییر کرد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت ادامه داد: جشنواره نمایشی، موسیقی و مجازی از تاریخ 6 تا 8 دی ماه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برخی از سالنهای این دانشگاه برگزار میشود و در زمان برگزاری هم دانشجویان و هم داوران حضور دارند.
همچنین جشنواره هنرهای تجسمی و ادبی در تاریخ 24 تا 26 بهمن ماه در شیراز برگزار میشود.
علامه با بیان اینکه اختتامیه این جشنواره در شیراز برگزار میشود افزود:ویژگی این اختتامیه این است که آثار فاخر که در مرحله اول در همایش تهران برگزیده شدهاند در شیراز به نمایش در میآید.
تغییر رقابت فردی به سمت رقابت گروهی
وی در ادامه با تاکید بر اینکه هدف این است که در برگزاری این جشنوارهها از رقابت فردی به سمت رقابت گروهی حرکت کنیم افزود:این امر باید در کانونها شکل بگیرد و هدف این است که در سالهای آتی رقابتهای کانونها پیش گرفته شود. امسال به صورت پایلوت کانونهای برتر با یکدیگر رقابت خواهند شد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین آثار با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت بستههای مجازی تدوین و در اختیار دانشجویان علوم پزشکی کشور قرار میگیرند. برای کشف استعدادهای دانشجویان نیز کانون ها در سطوح مقدماتی، متوسطه و پیشرفته دورههای آموزشی برگزار میکنند و برای این امر از اساتید خود یا اساتید برجسته کشوری بهره خواهند برد.
علامه از راه اندازی سایتی برای ثبت آثار خبر دادو افزود: سایتی در نظر گرفته شده که دانشجویان میتوانند از تاریخ هشت شهریور لغایت پایان آبان ماه آثار خود را در آن ثبت کنند.
انتخاب دو موضوع ثابت برای برگزاری جشنوارهها
وی با بیان اینکه دو موضوع ثابت فرهنگ ایرانی اسلامی و فرهنگ سلامت برای برگزاری جشنوارهها در نظر گرفته شده است افزود: موضوع جشنواره ها هر ساله ثابت است اما محورهایی که برای آن در نظر گرفته میشود که هر سال تغییر خواهد کرد. امسال موضوع فرهنگ ایرانی اسلامی با دو محور اسلام ناب محمدی که دارای سه زیر شاخه اخلاق، آزاد اندیشی و وحدت است و همچنین هویت ایرانی آثار فرهنگی و هنری ثبت میشود. موضوع دوم خانواده و موضوع سوم تمدن ایرانی است.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت درباره موضوع دوم که همان فرهنگ سلامت است باید گفت: برخی اعتقاد دارند هنر برای هنر است ولی میتوان به این موضوع نگاه فاخر تری داشت.
دانشجویان وزارت بهداشت دارای استعدادهای فرهنگی و هنری هستند اگر دو حوزه سلامت و هنر با یکدیگر آمیخته شوند آثاری که در فرهنگ سازی سلامت به وجود میآید تاثیرگذار است.
علامه با اشاره به تشکیل انجمنهای علمی در هر دانشکده اظهار کرد:آیین نامه انجمنهای علمی توسط وزیر ابلاغ شد و در ترم جدید هر دانشکده یک انجمن علمی دارد. در این انجمنهای علمی موارد خام حوزه سلامت تولید میشود و این مواد خام در کانونهای فرهنگی و هنری تبدیل به محصولات فرهنگی هنری شده و از طریق نشریات یا رسانههای دانشجویی به مردم اطلاع رسانی میشود.
وی ادامه داد: اولین محور برای فرهنگ سلامت چالشهای جمعیتی است و محور دوم سلامت اجتماعی است که بر سه عنصر نشاط، اعتماد و مدارا تاکیددارد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در پایان در مورد اهداف جشنواره اظهار کرد: اهداف هفتمین جشنواره دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی تقویت فضای فرهنگی و هنری در دانشگاههای علوم پزشکی، توسعه و تقویت مشارکت دانشجویان در فعالیتهای فرهنگی و هنری، ایجادبستری برای بروز و ظهور استعدادهای هنری دانشجویان و غیره است.
انتهای پیام