28-08-2015، 17:07
رئیس دانشگاه تربیت مدرس از کاهش 15درصدی پذیرش دانشجو در این دانشگاه خبر داد و گفت: این اتفاق که برای اولین بار در طول دهه اخیر رخ میدهد، در راستای ارتقای کیفیت آموزش دانشگاه است.
محمدتقی احمدی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،با بیان اینکه دانشگاه تربیت مدرس در سال تحصیلی جدید یک طرح راهبردی را برای تطبیق اقدامات اجرائی با اهداف راهبردی کلان تدوین کرده است، افزود:همه اقدامات در سال تحصیلی جدید بر مبنای این طرح راهبردی طراحی میشود. این طرح راهبردی در شرف اتمام است و از مهرماه به صورت روالهای جدید در دانشگاه جاری خواهد شد.
وی افزود: دانشگاه طی این طرح تصمیم گرفته است همه فعالیت های خود را هدفمند کند و سرمایه گذاری در رشتههای مهم و استراتژیک،آمایش رشتههایی که مورد نیاز جامعه نیستند،جایگزینی رشتههای جدید به جای رشتههای قدیمی که در جامعه تقاضا ندارند و... بر اساس این طرح راهبردی صورت خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اهمیت ارتقای کیفیت در این دانشگاه،اظهار کرد:در راستای ارتقای کیفیت،برای اولین بار در طول یک دهه اخیر کاهش ظرفیت دانشجو داشتهایم تا استانداردهای آموزشی را برای پشتیبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی سامان دهیم و از رشد کمی نابسامان گذشته احتراز کنیم.کاهش ظرفیت در همه مقاطع و رشتهها صورت گرفته است و به طور متوسط حدود 15درصد در پذیرش دانشجو تجدید نظر کردهایم،زیرا کیفیت دانشگاه به دلیل رشد بی حساب و کتاب در سال های اخیر به خطر افتاده است.
فعال کردن "پارک علم و فناوری مدرس"
دکتر احمدی در ادامه از فعال کردن پارک علم و فناوری مدرس خبر داد و گفت: حدود 10 سال است که امتیاز تاسیس یک پارک علم و فناوری بزرگ و ملی به دانشگاه تربیت مدرس داده شده اما در فعال کردن آن تاخیر داشتهایم. برنامه همکاری با شهرداری تهران و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری جهت تقویت و راه اندازی بخشهای اصلی پارک علم و فناوری آغاز شده است. امیدواریم از ابتدای سال 95 ظرفیت متنوع پارک علم و فناوری اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه، ایجاد ارزش افزوده و ایجاد ارتباط قوی با صنعت در نوآوریها کمبودهای جدی داشته است.البته یکی از دلایل این موضوع استغنا و رویکرد نسبتا منفی اساتید به مفاهیم تجاری سازی علم است، اما جامعه از دانشگاه انتظار دارد که درصدی از اعضای هیات علمی و فارغ التحصیلان به منافع جامعه بپردازند و در تجاری سازی علم پیشتاز باشند.در این زمینه تاخیر زمانی داشته ایم امیدوار هستیم توسعه پیدا کنیم.
ایجاد تحول در فضای دانشگاه تربیت مدرس
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در ادامه با اشاره به فضای این دانشگاه،اظهار کرد:این عقیده در بین همه و مخصوصا دانشجویان وجود دارد که محیط دانشگاه تربیت مدرس محیط خشک و جدی است،باید توجه داشت شاید یکی از دلایل این موضوع این است که تحصیلات تکمیلی بحث جدی و مهمی است و دانشجو فرصت مانور خارج از برنامههای کلاسیک دانشگاه ندارد اما با این وجود باید نشاط و شادی در دانشگاه رونق پیدا کند.اکثر دانشجویان ما دارای بلوغ ذهنی هستند و باید برای این نخبگان طراحی هوشمندانه ای کنیم که قادر باشند نشاط روحی و احساس شادی قلبی داشته باشند.
دکتر احمدی افزود:امیدوارم بتوانیم تحولی در دانشگاه ایجاد کنیم که دانشجویان انتظار تعامل با مسئولین داشته باشند و دچار نگرانی های عادی و عوام زدگی نباشند و با توجه به اینکه در آستانه انتخابات قرار داریم، فرصت خوبی است که میزان موثر بودن برنامه های خود در این زمینه را ارزیابی کنیم.
کمبود بودجه در تامین پروژههای عمرانی
وی با اشاره به کمبود بودجه در تامین پروژههای عمرانی،اظهار کرد:حدود 20 پروژه عمرانی در دست داریم که برای تامین آن ها با کمبود بودجه مواجه هستیم، اما در تامین بودجه هزینههای جاری مانند حقوق و دستمزد و بودجه پژوهشی در سال گذشته وضعیت نسبتا خوب بود.تخصیص بودجهای که به دانشگاه داده شد، 50 درصد بودجه مصوب بود که باعث شد همه برنامههای توسعه دانشگاه به تعویق بیفتد، اما از آنجائی که درآمدهای دانشگاه بیش از 20 میلیارد تومان است، بخشی از پروژههای عمرانی از طریق درآمدها جبران شد به طوری که یک الی دو ساختمان مهم قبل از مهر سال جاری افتتاح می شود.
افتتاح یک مجموعه خوابگاهی
رئیس دانشگاه تربیت مدرس درمورد ساختمانهای در دست تاسیس یا ساختمانهایی که اخیرا تاسیس شدهاند،توضیح داد:یک ساختمان در سایت دانشگاه مربوط به دانشکده ریاضی،معاونت فرهنگی و استخر در هفته آینده افتتاح میشود که دارای حدود 8 هزار متر زیربنا است.همچنین یک مجموعه خوابگاهی برای دانشکده کشاورزی، دو هفته گذشته با بودجه درآمدی افتتاح شد که 400 دانشجو که در خوابگاه های استیجاری سطح شهر بودند در این خوابگاه سامان پیدا کردند.
احمدی با بیان اینکه دانشگاهها از دولت تدبیر و امید انتظار دارند به دانشگاهها،مخصوصا دانشگاههای برتر توجه ویژهای شود،افزود:حمایتها در گذشته منفی بوده است، نه اینکه ایراد به وزارت خانه و دولت وارد باشد،بلکه به سیستم وارد است.در طول دو سال آخر دولت دهم حدود 80 دانشگاه تاسیس شد که بار سنگینی روی دوش وزارت علوم بود زیرا مقدمات بدیهی این دانشگاهها هم تامین نبود.از طرف دیگر نمایندگان مجلس به شهر و دانشگاههای جدید خود علاقه داشتند،به طوری که بودجه این دانشگاهها حدود 25 تا 27درصد بود،در حالی که بودجه دانشگاهها برتر فقط 12 درصد بود.
وی ادامه داد:البته بودجه در سال 94با همت معاونت پشتیبانی وزارت خانه از 12 الی 13 درصد به 19 درصد رسید. مطمئنا دولت برای این مساله در برنامه ششم همت ویژهای را صرف میکند، ما هم طرح مناسب آن را تهیه کرده ایم که یک مرحله آن تقدیم شده و مرحله بعد آخر شهریور تقدیم میشود.
حدود 30 درصد بودجه جاری صرف پژوهش می شود
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در ادامه با بیان اینکه حدود 30 درصد بودجه جاری صرف پژوهش می شود،اظهار کرد:حدود 30 درصد بودجه جاری صرف پژوهش می شود که این میزان در دانشگاههای دیگر زیر 20 درصد است. دانشگاه تربیت مدرس،دانشگاه چابکی بوده و از مشکلات دورههای کارشناسی فارغ است به همین دلیل توانسته در پژوهش بودجههای خوبی را صرف کند.بودجه پایان نامهها و رسالههای دانشگاه برای مقطع کارشناسی ارشد بین دو الی سه میلیون تومان و برای مقطع دکتری تا 14 میلیون تومان پشتیبانی مالی دارد.
آغاز به کار واحد بین المللی دانشگاه تربیت مدرس در سال جاری
دکتر احمدی در ادامه با اشاره به فعالیتهای بینالمللی اظهار کرد:میزان همکاریهای بین المللی در دانشگاه تربیت مدرس به میزانی که درخور دانشگاه ما باشد تامین نشده بود.در حال حاضر حدود 50 موافقت نامه برای همکاری بین المللی وجود دارد اما بسیاری از این موافقت نامهها اجرائی و عملیاتی نشده است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه جایگاه مناسب در عرصه بینالملل برای اعتلای سازمان لازم است،افزود:در همین راستا یک واحد بین برای افزایش پذیرش دانشجویان خارجی و تعامل با اساتید خارجی به صورت جدی امسال کار خود را در تهران شروع می کند.
انتهای پیام