امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AIM-152 OR AIM 54D

#1
در اواسط دهه‎ی هشتاد سده‎ی گذشته، نیروی دریایی ایالات متحده، نیاز خود را جهت یک موشک پیشرفنه‎‎ی هوا به هوای دوربرد جهت جایگزینی موشکهای AIM-54 Phoenix (فونیکس) اعلام کرد. پروژه‎ی ساخت موشک تحت نام AAAM که مخفف عبارت Advanced Air-to-Air Missile آغاز شد. این موشک قرار بود به میزان قابل توجهی سبکتر و کوچکتر از موشک فونیکس باشد، اما پیش‎بینی شده بود که دارای برد بیشتر و سرعت کمتری باشد که میزان آن سه ماخ اعلام شده 
AIM-152 OR AIM 54D 1
AIM-54C


جهت انجام این پروژه، برخی تکنولوژی‎های کلیدی نظیر استفاده از یک موتور رم جت به همراه موتور معمول موشک‎ها و همچنین هدایت پذیری راداری ـ حرارتی توسط [مرکز تست سلاح نیروی دریایی ایالات متحده] (NWC = U.S Naval Weapons Center) در China Lake به سال هزار و نهصد و هشتاد و سه مورد ارزیابی قرار گرفتند. این ارزیابی‎ها، تحت برنامه‎ای به نام ACIMD یا Advanced CommonIntercept Missile Demonstration انجام شدند.
تحت برنامه‎ی ACIMD، اولین موشک‎های آزمایشی طراحی و ساخته شدند، اما تا زمان لغو این پروژه، هیچگاه مورد آزمایش قرار نگرفتند. به سال هزار و نهصد و هشتاد و هفت، دو تیم پیمانکار جهت تکمیل ارزیابی‎های نهایی AAAM برگزیده شدند؛ این شرکتها عبارتند بودند از:
1) هیوز – رایتئون
2) جنرال داینامیکس – وستینگهاوس
AIM-152 OR AIM 54D 1
تصویری از موشک پیشرفته‎ی ساخت شده تحت برنامهء ACIMD


موشک AAAM ساخت هیوز – رایتئون، بر پایه‎ی طراح ACIMD بود، و از یک سیستم راکت هیبریدی با سوخت جامد به عنوان موتور بهره می‎برد که به این موشک، امکان دست‎یابی به سرعت‎های بالاتر به هنگام رسیدن به حداکثر بردش را می‎بخشید.
سامانه‎ی هدایت این موشک بر پایه‎ی هدایت اینرسیایی بود که در میانه‎ی راه با فرمان‎های رادار تامکت اصلاح مسیر می‎کرد؛ [شبیه به سیستم هدایت‎پذیری موشک AIM-120 آمرام] همچنین جهت هدفیابی نهایی، از سیستم دوگانه‎ی هدفیابی راداری و حرارتی بهره می‎برد. 
AIM-152 OR AIM 54D 1
تصویری از نمونه‎‎ی آزمایشی موشک AAAM ساخت هیوز - رایتئون


تیم طراحی جنرال داینامیکس – وستینگهاوس، یک طرح کوچکتر ولی بسیار قابل توجه را پیشنهاد کردند. موشک طراحی این تیم از پیشرانه چند ضربه‎ای multiple-pulse با سوخت جامد بهره می‎‏برد. سامانه‎‎ هدایت‎‎پذیری این موشک بر پایه‎‎ی یک سیستم اینرسیایی به همراه یک هدفیاب نیمه فعال راداری بسیار پیشرفته برای پیمودن مسیر تا نیمه‎‎ی راه و از یک سنسور الکترواپتیکالی جهت هدفیابی مستقل از میانه تا انتهای مسیر بهره می‏برد. همچنین یک سیستم ثانویه و پشتیبان جستجو کننده حرارت نیز پیش‏‎بینی شده بود تا عمل هدفیابی را به هنگامی که جستجوگر الکترواپتیکالی از یافتن هدف ناکام شود، به انجام برساند.
تامکت شلیک کننده‎ی این موشک، از یک غلاف هدفیاب بهره می‏‎برد که مجهز به یک رادار جلونگر و عقب‎نگر بود که بدین جهت به هواپیما این امکان را می‎‏داد که بدون نیاز به پرواز به سمت هدف، آن را مورد شناسایی قرار دهد.
AIM-152 OR AIM 54D 1
جزئیات موشک YAIM-152A ساخت جنرال دینامیکس - وستینگهاوس


در اواخر دهه‎ی هشتاد سده‎ی گذشته، مقرر شد از موشک AAAM بر ضد هواپیماهای ساخت شوروی Tu-22M Backfire و Tu-160 Blackjack که بمب‎‏افکن‎‎‏های دوربرد و فراصوت به شمار می‎‏‎رفتند، استفاده شود. با این حال، پس از پایان دوران جنگ سرد، برنامه‎ی ساخت این موشک به سال 1992 قبل از آنکه طرح و نقشه‎‏‎ای برای تولید انبوه در نظر گرفته شود، برای همیشه کنار گذاشته شد.
اندک زمانی قبل از لغو ساخت این موشک، طرح رسمی ساخته شده به نام YAIM-152A جهت ساخت موشک در نظر گرفته شده طبق برنامه‎‎ی AAAM اختصاص یافت. قبل از خاتمه یافتن طرح AAAM، نیروی دریایی ایالات متحده، نگاه مثبت خود را به نوع دوربرد موشک هوا به هوای AIM-120AMRAAM (شاید موشک AIM-120C-7) جهت جایگزینی موشک‎‎های AIM-54 Phoenix ابراز داشت. موشک‎های دوربرد آمرام ویژه‎ی نیروی دریایی، قرار است پس از به موزه فرستاده شدن جنگنده‎‏‎های موفق اف14 تامکت، از سال دو هزار و هفت وارد سازمان خدمت در این نیرو شوند. [شدیدن موشکی مشابه موشک آمرام را ـ مشابه ایرانی ـ توصیه میکنم. ظاهرن فکور (فونیکس) که ساخته مهندسان عزیز و خلاق کشورمان فقط بر روی تامکت قابل نصب است. فاطر و ... هم تمام نیازهایمان پاسخگو نیست. جای موشکی با سطح کیفی آمرام و یا آر 73 در تولیدات داخلی‎‏مان خالی‎‎ست. امید است که به زودی شاهد شکوفایی در این برنامه و سطح نیز باشیم]


طرح جنرال داینامیکس

خصوصیات:

هیوز – رایتئون

عملکرد:موشک هوا به هوای دوربرد

سازنده: هیوز – رایتئون

کشور سازنده: ایالات متحده امریکا

پیشرانه: integral rocket/ramjet engine

طول: 3.66 متر

قطر:23 سانتی متر

وزن: ~300 کیلوگرم

برد:+180 کیلومتر

سر جنگی: 14-26 کیلوگرم ترکشی

موشک‎های مشابه: AIM-120 AMRAAM

طرح وستینگهاوس

عملکرد:موشک هوا به هوای دوربرد

سازنده: جنرال داینامیکس – وستینگهاوس

کشور سازنده: ایالات متحده امریکا

پیشرانه: multiple-pulse solid-propellant rocket

طول: 3.66 متر

قطر: 14 سانتی متر

وزن: 172 کیلوگرم

برد: +180 کیلومتر

سر جنگی: 14-26 کیلوگرم ترکشی

موشک‎های مشابه: AIM-120 AMRAAM/AIM-54 Phoenix


●منبع: فناوری موشکی

● منبع اصلی:designation-systems

●ذخیره شده از: مجله هوایی
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان