15-06-2015، 20:22
طرز پخت شله زرد برای سفره افطاری
مواد لازم شله زرد برای چهار ظرف کوچک :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
برنج
2 لیوان
100 گرم / 360 کالری
شکر
4 لیوان
100 گرم / 400 کالری
گلاب
1 لیوان
نامشخص
کره
5 تا 6 قاشق سوپ خوری
100 گرم / 737 کالری
خلال بادام
سه چهارم لیوان
100 گرم / 612 کالری
خلال پسته برای تزیین
به دلخواه
100 گرم / 680 کالری
زعفران و هل
به اندازه ی لازم
نامشخص
دارچین برای تزیین
به اندازه ی لازم
نامشخص
آب سرد
14تا 16 لیوان
100 گرم / 0 کالری
روش تهیه شله زرد :
*. برنج را قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم شستشو بدهید و چند بار آب آنرا خالی کنید، سپس دوباره روی آن آب گرم بریزید و برای چهار پنج ساعت بگذارید خیس بخورد.آب برنج را خالی کنید بعد آنرا همراه 14 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید جوش بیاید.
*. پس از جوش آمدن بلافاصله حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بپزد. در صورتی که حرارت زیاد باشد برنج به ته قابلمه خواهد چسبید. کافی است برنج و آب به آرامی بجوشد. وسط های کار کمی زعفران به برنج و آب بیفزاید تا همراه با مرحله آخر بجوشد.
*. مقدار زعفران را خودتان تصمیم بگیرید کم کم بیفزاید و هم بزنید و بگذارید چند دقیقه ای بجوشد، اگر کم بود مقدار دیگری بیفزاید به صورتی که رنگ شله زرد (زرد) شود. اگر احیانا در مدت طبخ آب برنج تمام شد مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.
*. در این مدت تمام وقت آنرا زیر نظر داشته باشید و مدام بهم بزنید در غیر این صورت برنج به کف قابلمه خواهد چسبید.هرچه به آخر طبخ نزدیک تر بشوید امکان چسبیدن ته قابلمه بیشتر می شود در نتیجه در اواخر کار مدام شله زرد را هم بزنید. کمی مانده به آخرهای کار وقتی تقریبا برنج ها خوب نرم و له شد شکر ، گلاب، هل و کره را به آن بیفزاید و هم بزنید.
*. معمولا نیازی به افزودن آب نیست چون مقدار آب داده شده کفایت می کند ولی برنج های گوناگون مقدار آب بیشتر یا کمتری نیاز دارند.برای خلال بادام ها روش های مختلفی وجود دارد، خلال بادام را بعضی در آخر طبخ شله زرد توی شله زرد می ریزند و بعضی زودتر دلیل این کار این است که بعضی دوست دارند.
*. خلال بادام سفت باشد و بعضی برعکس دوست دارند خلال بادام نرم باشد این بستگی به سلیقه خود شما دارد. اگر مطمئن نیستید می توانید خلال بادام را در ظرفی جداگانه بجوشانید و هنگامی که نرمی (سفتی) آن باب میل شما بود آنرا کنار بگذارید و در آخر طبخ شله زرد خلال بادام را به شله زرد بیفزاید و کمی هم بزنید و بگذارید چند دقیقه ای بجوشد.
*. دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف می ریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد . البته دقت کنید شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفت تر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد.بعد از خاتمه کار شله زرد را در ظرف بریزید و با دارچین و خلال پسته آنرا تزئین کنید.
خواص دارچین :
*. دارچین، رمز جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد و بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و به عنوان تب بر استفاده می شود.دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید. حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.
مواد لازم شله زرد برای چهار ظرف کوچک :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
برنج
2 لیوان
100 گرم / 360 کالری
شکر
4 لیوان
100 گرم / 400 کالری
گلاب
1 لیوان
نامشخص
کره
5 تا 6 قاشق سوپ خوری
100 گرم / 737 کالری
خلال بادام
سه چهارم لیوان
100 گرم / 612 کالری
خلال پسته برای تزیین
به دلخواه
100 گرم / 680 کالری
زعفران و هل
به اندازه ی لازم
نامشخص
دارچین برای تزیین
به اندازه ی لازم
نامشخص
آب سرد
14تا 16 لیوان
100 گرم / 0 کالری
روش تهیه شله زرد :
*. برنج را قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم شستشو بدهید و چند بار آب آنرا خالی کنید، سپس دوباره روی آن آب گرم بریزید و برای چهار پنج ساعت بگذارید خیس بخورد.آب برنج را خالی کنید بعد آنرا همراه 14 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید جوش بیاید.
*. پس از جوش آمدن بلافاصله حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بپزد. در صورتی که حرارت زیاد باشد برنج به ته قابلمه خواهد چسبید. کافی است برنج و آب به آرامی بجوشد. وسط های کار کمی زعفران به برنج و آب بیفزاید تا همراه با مرحله آخر بجوشد.
*. مقدار زعفران را خودتان تصمیم بگیرید کم کم بیفزاید و هم بزنید و بگذارید چند دقیقه ای بجوشد، اگر کم بود مقدار دیگری بیفزاید به صورتی که رنگ شله زرد (زرد) شود. اگر احیانا در مدت طبخ آب برنج تمام شد مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.
*. در این مدت تمام وقت آنرا زیر نظر داشته باشید و مدام بهم بزنید در غیر این صورت برنج به کف قابلمه خواهد چسبید.هرچه به آخر طبخ نزدیک تر بشوید امکان چسبیدن ته قابلمه بیشتر می شود در نتیجه در اواخر کار مدام شله زرد را هم بزنید. کمی مانده به آخرهای کار وقتی تقریبا برنج ها خوب نرم و له شد شکر ، گلاب، هل و کره را به آن بیفزاید و هم بزنید.
*. معمولا نیازی به افزودن آب نیست چون مقدار آب داده شده کفایت می کند ولی برنج های گوناگون مقدار آب بیشتر یا کمتری نیاز دارند.برای خلال بادام ها روش های مختلفی وجود دارد، خلال بادام را بعضی در آخر طبخ شله زرد توی شله زرد می ریزند و بعضی زودتر دلیل این کار این است که بعضی دوست دارند.
*. خلال بادام سفت باشد و بعضی برعکس دوست دارند خلال بادام نرم باشد این بستگی به سلیقه خود شما دارد. اگر مطمئن نیستید می توانید خلال بادام را در ظرفی جداگانه بجوشانید و هنگامی که نرمی (سفتی) آن باب میل شما بود آنرا کنار بگذارید و در آخر طبخ شله زرد خلال بادام را به شله زرد بیفزاید و کمی هم بزنید و بگذارید چند دقیقه ای بجوشد.
*. دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف می ریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد . البته دقت کنید شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفت تر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد.بعد از خاتمه کار شله زرد را در ظرف بریزید و با دارچین و خلال پسته آنرا تزئین کنید.
خواص دارچین :
*. دارچین، رمز جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد و بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و به عنوان تب بر استفاده می شود.دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید. حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.