13-06-2015، 18:18
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
همانطور که میدانید کمپانی ال جی به تازگی از پرچمدار جدید خود یعنی گوشی هوشمند LG G4 رونمایی کرد. این گوشی هوشمند در عین حال که عملکردی مناسب را نشان داده میتوانست در برخی از جنبههای طراحی خود بهتر از این هم باشد. گوشی هوشمند LG G4 از صفحه نمایشی 5.5 اینچی با وضوح تصویر 1440*2560 پیکسلی (QHD) بهرهمند بوده و تراشهی سیستمی اسنپدراگون 808 در آن به کار گرفته شده است. این تراشهی سیستمی 64 بیتی پردازندهای شش هستهای، رمی 3 گیگابایتی و از نوع LPDDR3 و حافظهی داخلی 32 گیگابایتی را به همراه دارد. البته حافظهی داخلی این محصول با استفاده از رم میکرو اس دی (Micro SD) قابل افزایش خواهد بود.
سنسور دوربین اصلی به کار گرفته شده در گوشی LG G4 سنسور 16 مگاپیکسلی با دیافراگم F1.8 در نظر گرفته شده که قابلیت OIS 2 یا "نسخهی دوم لرزشگیر اپتیکال تصویر " را به همراه دارد. بدین سبب میزان لرزشهای دست کاربر در حین فیلبمبرداری و عکسبرداری حول محورهای X، Y و Z خنثی خواهد شد. همچنین سیستم عامل اندروید 5.1 با رابطه کاربری جدید UX 4.0 و باتری 3000 میلی آمپر ساعتی سایر خصوصیات و ویژگیهای پرچمدار جدید کمپانی کرهای ال جی را تشکیل میدهند؛ اما به نظر شما گوشی هوشمند LG G4 از همه نظر یک محصول کامل بوده و قابلیت رقابت با سایر گوشیهای هوشمند پرچمدار موجود در بازار نظیر گلکسی S6 سامسونگ، گلکسی S6 Edge سامسونگ، One M9 اچ تی سی، آیفون 6 اپل و... را دارد؟
از نظر ما طراحی گوشی هوشمند LG G4 در عین جال که نقاط قوت و مثبت متعددی را به همراه دارد، نقاط ضعف فاحشی را نیز نسبت به سایر پرچمداران کنونی موجودر در بازار به همراه خواهد داشت. ما در این مقاله قصد داریم که شش نمونه از نقاط ضعف طراحی گوشی هوشمند LG G4 را به شما عزیزان معرفی کنیم، بنابراین با مجلهی بیست ستون و مقالهی اختصاصی ما همراه باشید.
1. سیستم روی یک چیپ (SoC)
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
هنوز هم به طور دقیق مشخص نشده که چرا کمپانی ال جی پرچمدار جدید خود را به سیستم روی یک چیپ اسنپدراگون 808 تجهیز کرده! در حالی که پرچمدار سیستم روی یک چیپهای کوالکام هم اکنون اسنپدراگون 810 است. در این بین بسیاری از افراد معتقدند که دلیل اصلی عدم استفاده از تراشهی سیستمی اسنپدراگون 810 در پرچمدار جدید ال جی رابطهی مستقیمی با تولید حرارت بیش از اندازه و کنترل نشدهی این تراشه در شرایط بارگذاری اطلاعات سنگین دارد. تراشهی اسنپدراگون 810 پردازندهای هشت هستهای و مبتنی بر هستههای Cortex A53 و Cortex A57 را در خود جای داده که هستههای آن در دو مجموعهی چهار هستهای مجزا به منظور فعالیت در شرایط متنوع کاری دسته بندی شدهاند؛ بنابراین در شرایط بارگذاری اطلاعات سنگین مجموعهی دوم و قدرتمندتر هستههای پردازندهی این تراشه (Cortex A57) وارد عمل شده و نهایتا با فعالیت کنترل نشدهی خود تولید حرارت بیش از اندازهای را به همراه خواهند داشت.
اما تراشهی سیستمی اسنپدراگون 808 از پردازندهای شش هستهای بهرهمند است که چهار هستهی آن از نوع Cortex A53 و دو هستهی دیگر آن از نوع Cortex A57 هستند؛ بنابراین این تراشهی سیستمی در شرایط بارگذاری اطلاعات سنگین نسبت به تراشهی اسنپدراگون 810 و پردازندهی هشت هستهای آن حرارت کمتری را تولید نموده و نهایتا با عملکرد کنترل شدهی خویش منجر به افت بازده دستگاه نخواهد شد؛ اما با وجود تمامی این تفاسیر استفاده از پردازندهای شش هستهای در این روزها امری نه چندان مناسب و حداقل از دید عموم افراد نامعقولانه به نظر میرسد، چرا که اغلب کاربران در اولین قدم تعداد هستههای پردازندهی یک گوشی و سیستم روی یک چیپ آن را با محصول دیگر مقایسه نموده و نسبت به عملکرد بهتر آن تصمیمگیری میکنند. این امر در بسیاری از موارد میتواند نتیجهگیری اشتباهی را به همراه داشته باشد، اما در هر حال یک دید کلی محسوب میشود و نمیتوان از این موضوع چشمپوشی کرد. شایان ذکر است که بر اساس بررسیهای انجام شده عملکرد سیستمی گوشی LG G4 نسبت به گوشی HTC One M9 که از سیستم روی یک چیپ اسنپدراگون 810 بهرهمند است به مراتب ضعیفتر بوده، بنابراین به واقع استفاده از تراشهی سیستمی اسنپدراگون 808 در گوشی LG G4 به ویژه زمانی که عملکرد پردازشی این محصول را با گوشیهای هوشمندی نظیر گلکسی S6 سامسونک نقایسه کنیم میتواند امری عجیب و یک نقطه ضعف در طراحی آن به شمار آید.
2. نوع رم
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
همانطور که میدانید جدیدترنی و آخرین استاندارد رم دستگاههای هوشمند با نام LPDDR4 شناخته میشود که از پهنای باند حافظهی تقویت شدهای بهرهمند است. این رمها میتوانند در شرایط نیاز عملکرد خود را فوقالعاده تقویت کرده و در شرایط مشابه تا 50 درصد سریعتر و قدرتمندتر از رمهای نوع LPDDr3 عمل کنند. متاسفانه رم 3 گیگابایتی به کار گرفته شده در تراشهی سیستمی اسنپدراگون 808 و گوشی هوشمند LG G4 از نوع LPDDR3 است.
3. جنبههای ظاهری
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
در حالی که تمامی کمپانیهای تولید کنندهی دستگاههای هوشمند پرچمداران جدید خود را با تغییرات عمدهای در ظاهر و بهبود طراحی عرضه میکنند ال جی در بسیاری از موارد پرچمدار جدید خود را بدتر از نسخهی پیشین آن طراحی کرده است. به عنوان مثال نسبت تصویر به بدنهی گوشی هوشمند LG G3 برابر با 75.22 درصد بود، اما این نسبت در طراحی گوشی LG G4 به عدد 72.46 درصد کاهش یافته است. همچنین ال جی در طراحی پرچمدار جدید خود هیچ تغییر عمدهی ظاهری را نسبت به نسخهی پیشین آن ایجاد نکرده و تنها بدنهی محصول را بزرگتر طراحی کرده است. به طور کلی اگر گوشی هوشمند LG G4 را در کنار گوشی LG G3 قرار دهیم متوجه خواهیم شد که بدنهای گوشی هوشمند LG G3 با تجهیز به صفحه نمایشی هم سایز با پرچمدار جدید ال جی به مراتب متراکمتر و زیباتر طراحی شده است. مطمئنا با مشاهدهی این دو گوشی در کنار یکدیگر بسیاری از افراد همچنان ظاهر و جنبههای طراحی گوشی LG G3 را نسبت به LG G4 بهتر خواهند دانست.
4. سنسور تشخیص اثر انگشت کابر
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پس از رایج شدن استفاده از سنسور تشخیص اثر انگشت در گوشیهای هوشمند کمپانیهایی نظیر سامسونگ، هوآوی، میزو، اوپو و ... نیز محصولات اصلی و پرچمداران خود را با تجهیز به این تکنولوژی عرضه میکنند، اما متاسفانه ال جی از این موضوع هم چشم پوشی کرده و در طراحی پرچمدار سال 2015 خود از سنسور تشخیص اثر انشگت کاربر استفاده نکرده است. مطمئنا استفاده از این سنسور ظاهری شیک و حرفهایتر به محصولات هوشمند میبخشد و از این نظر هم گوشی LG G4 ضعفی محسوس را به همراه دارد.
5. بدنهی پلاستیکی
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بدنهی گوشی هوشمند LG G3 از مواد پلاستیکی ساخته شده بود که به طور دقیقی صیقل داده شده و ظاهری مانند بدنهی فلزی را به خود گرفته بود. نسخهی اصلی گوشی هوشمند LG G4 از پنلی پشتی پوشیده شده توسط الیاف چرمی بهرهمند است که مطمئنا عدهی کثیری از کاربران علاقهی چندانی به استفاده از آن نخواهند داشت. در این شرایط شما میتوانید نسخهی ارزان قیمتتر گوشی LG G4 را با پنل پشتی غیر چرمی خریداری نمایید. متاسفانه بدنهی پرچمدار جدید کمپانی ال جی همچنان از مواد پلاستیکی ساخته شده و این موضوع به واقع یکی از نقاط ضعف عمدهی طراحی آن به شمار میرود.
6. حافظهی داخلی
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
همانطور که میدانید استفاده از حافظهی جانبی یا رم میکرو اس دی (Micro SD) در شرایط خاصی ممکن است محدودیتهایی را به همراه داشته باشد. بررسیهای نشان داده که بسیاری از افراد تمایل به استفاده از رمهای جانبی در گوشیهای هوشمند خویش ندارند و ترجیح میدهند که محصولی با حافظهی داخلی پیشفرض بیشتر را انتخاب و خریداری کنند. در اینجاست که عرضهی یک محصول در نسخههای متنوع از نظر حافظهی داخلی میتواند بهترین گزینهی پیش روی محسوب گردد. کمپانیهایی نظیر سامسونگ و اپل پرچمداران خود را از این نظر در نسخههای متنوعی عرضه میکنند و هر یک از کاربران بنا به سلیقهی خود نسخهی مد نظر خویش را خریداری خواهند کرد. در این شرایط نیازی به استفاده از حافظهی جانبی در این محصولات نبوده و از اینرو لزومی به وجود قابلیت پشتیبانی از رم میکرو اس دی هم وجود نخواهد داشت.
اما متاسفانه گوشی هوشمند LG G4 از این نظر هم سبک طراحی قدیمی خود را در پیش گرفته است. این گوشی هوشمند از نظر حافظهی داخلی تنها در یک نسخه با ظرفیت 32 گیگابایت عرضه شده و قابلیت پشتیبانی از رم میکرو اس دی (Micro SD) به منظور افزایش فضای ذخیرهسازی را نیز به همراه خواهد داشت.