امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بررسی ارتش افغانستان

#1
پرچم افغانستان


بررسی ارتش افغانستان 1




نماد افغانستان در میان پرچم


بررسی ارتش افغانستان 1



موقعیت افغانستان در جهان


بررسی ارتش افغانستان 1



یک نقشه با رزولوشن بالا از افغانستان


بررسی ارتش افغانستان 1



افغانستان یک کشور باستانی است که از دیرباز به دلیل قرار گرفتن در جاده ابریشم از دیرباز مورد توجه دولت های آسیایی بوده است. افغانستان به صورت شاهراهی هندوستان و چین را به ایران و از آنجا به غرب متصل می کند و از این رو این کشور دارای موقعیت سوق الجیشی بسیار حساسی می باشد. از زمانی که انگلستان بر هند و منابع عظیم این کشور دست یافت ، راه های دسترسی دشمنانشان بر این کشور را نیز تحت کنترل خود در آورد. دو خطر هند را تهدید می کرد ، یکی روسیه که از قدیم رقیب استعماری انگلستان بود. و دیگری ایران بود که چندین بار سابقه حمله به هند در زمان حکومت سلطان محمود غزنوی و نادر شاه افشار را داشته است. یگانه راهی که این دو کشور می توانستند از طریق آن به هند حمله کنند ، افغانستان بود. افغانستان از قدیم به عنوان دروازه هند شناخته می شد. کشوری که موفق به تسخیر افغانستان می شد ، مسلما به راحتی می توانست به هند نیز دست یابد. به همین دلیل از زمانی که هندوستان تحت استعمار انگلستان در آمد ، افغانستان نیز مورد اهمیت قرار گرفت. انگلیس به دلیل حساسیت زیاد خود بر روی هند همیشه به افغانستان توجه ویژه ای داشت و از آنجایی که افغانستان را دروازه ای برای فتح هند از سوی دشمنان خود می دانست از این رو همیشه نفوذ خود را به طور دائمی بر این کشور اعمال می کرد. تا پیش از جنگ جهانی دوم حکومت های ملوک الطوایفی بر این کشور حاکم بودند که همگی تحت نفوذ و قدرت انگلستان به قدرت می رسیدند ، مثل امیر شجاع خان ، امیر محمد خان ، امیر شیر علی خان و ... که همگی با اعمال نفوذ انگلیس در این کشور به حکومت رسیدند و در واقع حافظ منافع انگلستان در این کشور بودند. پس از پایان جنگ جهانی دوم نیز کشورهای غربی دست از سر این کشور برنداشتند و از آنجایی که این کشور یگانه کشوری بود که از طریق آن هم به چین و هم به شوروی (دو ابرقدرت) دسترسی داشت ، از این رو کشورهای غربی نفوذ خود را در این منطقه از دست ندادند همیشه با ایجاد اختلافات و بحران های مختلف سعی در ناآرام کردن ثبات این کشور دارند.
افغانستان دارای حدود 29 میلیون نفر جمعیت می باشد که اکثریت آنها را مسلمانان تشکیل می دهند و اقلیت کمی از مسیحیان ، کلیمیان و بودائیان نیز در افغانستان ساکن هستند ، افغانستان از جنوب با پاکستان ، از غرب با ایران و از شرق با کشمیر آزاد و از شمال با ترکمنستان و ازبکستان و از سمت شمال شرق نیز به میزان کمی با چین مرز مشترک دارد. این کشور از نظر میزان جمعیت 42 مین کشور جهان به شمار می رود. همچنین افغانستان دارای 650 هزار کیلومتر مربع مساحت می باشد که از این نظر 41 مین کشور پهناور جهان به شمار می رود. تولید ناخالص ملی اسمی این کشور در سال 2010 بنا به صحیح ترین آمارها رقم 15.1 میلیارد دلار می باشد و تولید ناخالص ملی از نظر برابری قدرت خرید این کشور در سال 2010 معادل 26.8 میلیارد دلار می باشد. این کشور در مجموع از نظر جغرافیایی به طور کلی کوهستانی است و تنها بخش های کوچکی از جنوب و جنوب غربی این کشور بیابان های وسیعی وجود دارد. به جز مناطق بیابانی این کشور ، سایر مناطق این کشور دارای آب و هوایی بسیار لطیف و روحبخش می باشد. نوع حکومت این کشور جمهوری اسلامی است و هم اکنون از زمان اشغال این کشور توسط نیروهای ناتو تا کنون شخص حامد کرزای رئیس جمهور این کشور می باشد.




حامد کرزای



بررسی ارتش افغانستان 1 بررسی ارتش افغانستان 1 بررسی ارتش افغانستان 1 بررسی ارتش افغانستان 1




حال با این مقدمه به معرفی ارتش افغانستان می پردازیم.



ارتش افغانستان با نام ارتش ملی افغانستان و یا Afghan National Army که به اختصار ANA گفته می شود ، شناخته می شود. تا پیش از اشغال این کشور توسط ناتو فاقد یک ارتش منسجم بود ، با اشغال این کشور توسط ناتو و به تبع آن تضعیف موقعیت طالبان در این کشور ، آمریکا و ناتو شروع به تقویت نیروهای نظامی این کشور کردند. نیروی هوایی این کشور از جنگنده ها و هلی کوپترهای قدیمی و فرسوده روسی شوروی استفاده می کند ، از این رو در این تاپیک به نیروی هوایی این کشور پرداخته نمی شود و تنها توان زمینی این کشور بررسی می شود. نظامیان افغانی تحت کنترل و نظارت و آموزش نیروهای ناتو در افغانستان تعلیم می بینند و سبک ارتش آنها متناسب با تاکتیکهای غربی می باشد. ارتش افغانستان که از قدیم از استفاده کنندگان تسلیحات روسی به شمار می رفت در حال حاضر به سمت تسلیحات غربی متمایل شده است و ارتش این کشور با استانداردهای کشورهای ناتو در حال هماهنگی است . ارتش افغانستان دارای 170 هزار نفر پرسنل فعال می باشد. در حال حاضر رئیس ستاد مشترک ارتش افغانستان نیز ژنرال شیر محمد کریمی می باشد که از قدیمی ترین دوره دیدگان یگان های چتر باز می باشد که در ارتش آمریکا تعلیم دیده است. ستاد مرکزی فرماندهی ارتش افغانستان نیز در شهر کابل مستقر است.


نشان ارتش افغانستان


بررسی ارتش افغانستان 1



ژنرال شیر محمد کریمی ، رئیس ستاد مشترک ارتش افغانستان


بررسی ارتش افغانستان 1



بنا به اعلام سایت رسمی ستاد فرماندهی ارتش افغانستان ، نیروی زمینی ارتش افغانستان از چهارده تیپ پیاده در قالب شش لشکر تشکیل شده است ، از این چهارده تیپ ، یک تیپ کماندویی ، یک تیپ مکانیزه و دوازده تیپ پیاده نظام می باشند. در زیر به شرح این لشکرها می پردازیم.


1- لشکر 201 کابل
این لشکر در واقع لشکر مرکزی ارتش می باشد که تعلیم دیده ترین بخش ارتش افغانستان را تشکیل می دهند ، این لشکر از سه تیپ تشکیل شده است که تیپ اول در کابل مستقر است ، تیپ دوم که تنها تیپ مکانیزه ارتش افغانستان به شمار می رود و مجهز به نفربرهای M113 می باشد ، در پل چاکری مستقر است . همچنین تیپ سوم این لشکر نیز در جلال آباد مستقر است. تیپ اول این لشکر وظیفه حفاظت از رجال سیاسی این کشور را نیز بر عهده دارند. این لشکر در واقع حفاظت از بخشهای شرقی افغانستان را بر عهده دارد.


2- لشکر 203 گردیز
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است که تیپ اول در بخش های پکتیکا و پکتیا مستقر است و تیپ دوم نیز در بخش های غزنه و حوالی آن مستقر است.


3- لشکر 205 قندهار
این لشکر نیز جزء لشکر های نسبتا آموزش دیده ارتش ملی افغانستان است. این لشکر از چهار تیپ تشکیل شده است که در مناطق قندهار ، اروزگان ، زابل ، کوته مستقر هستند . گردان های کماندویی تیپ چهارم این لشکر مخصوص عملیات بیابانی تعلیم دیده اند.


4- لشکر 207 هرات
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است، تیپ اول در هرات مستقر است و تیپ دوم نیز در منطقه فرح آباد مستقر است. این لشکر به هشت هلی کوپتر میل روسی مجهزند و دارای گردان های کماندویی می باشند که از زیر مجموعه های تیپ فرح آباد است.


5- لشکر 209 مزار شریف
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است ، تیپ اول در مزار شریف مستقر است و تیپ دوم نیز در منطقه قندوز مستقر است. تیپ دوم این لشکر مجهز به گردان های فنی مهندسی می باشند ، این لشکر به طور کامل توسط نیروهای آلمانی مستقر در افغانستان تعلیم می بینند.


6- لشکر 215 لشکر گاه
این لشکر در اواخر سال 2009 در ایالت هلمند تشکیل شد و مقر اصلی آن نیز شهر لشکر گاه است . این لشکر هنوز از یک تیپ تشکیل شده است و در آینده تیپ دیگری نیز به این لشکر افزوده خواهد شد. این لشکر به طور مستقیم توسط آمریکایی ها تعلیم داده می شود.


نکته ای که می بایست در اینجا در نظر گرفت این است که برخی منابع ارتش افغانستان را دارای هفت لشکر می دانند ، چرا که نیروی هوایی این کشور را نیز لشکری جداگانه به حساب می آورند ، از آنجایی که نیروی هوایی این کشور از هواپیماهای فرسوده و قدیمی روسی که عملا غیر قابل استفاده می باشند استفاده می کند ، ما در این تاپیک این نیرو را به حساب نمی آوریم و در این باره نیز صحبتی نخواهیم کرد.



تجهیزات مورد استفاده در نیروی زمینی افغانستان


ارتش افغانستان از نفربرهای قدیمی BRDM2 و BMP1 و BMP2 استفاده می کند که این نفربرها به تعداد نامعلوم در اختیار ارتش این کشور قرار دارند. همچنین تعداد 63 دستگاه نفربر M113 که توسط آمریکا در اختیار ارتش این کشور قرار داده شده است نیز در اختیار تیپ مکانیزه ارتش 201 کابل قرار دارد. همچنین نزدیک به 7500 دستگاه خودروی سبک هاموی آمریکایی نیز در اختیار ارتش افغانستان قرار دارد که توسط همه تیپ های این کشور مورد استفاده قرار می گیرد. تانک های ارتش افغانستان نیز تانک های قدیمی تی 55 و تی 62 می باشند که هنوز هم هیچ بهینه سازی بر روی آنها صورت نگرفته است و هنوز با همان آپشن های سی سال گذشته در اختیار ارتش این کشور قرار دارند. توپخانه ارتش افغانستان نیز از راکت انداز های BM21 Grad کاتیوشا و توپ های M114 و 2A18 تشکیل یافته است. همچنین توپهای M1943 و M1937 و M1938 نیز در ارتش افغانستان به تعداد بسیار محدود در دسترس است. تسلیحات انفرادی این کشور از تپانچه های توکو ( توکارف تی تی 33) و ماکاروف و استچکین تشکیل شده است ، تفنگ های هجومی ارتش افغانستان نیز شامل مدل های جدید AK 47 می باشد ، همچنین تفنگ های AK 74 نیز در اختیار ارتش این کشور قرار دارد ، ولی می توان گفت تفنگ سازمانی این ارتش M16 است که به تعداد بیش از 100 هزار قبضه از آن برای ارتش افغانستان خریداری شده است. تیربارهای M249 SAW و M240 و PK و RPK و M2 و دوشکا نیز در ارتش این کشور یافت می شود که از همه اینها بیشتر تیربارهای آمریکایی استفاده می شوند. اسنایپرهای دراگانف و ام 24 نیز در ارتش این کشور به عنوان تفنگ تک تیرانداز مورد استفاده است . سیستم ضد تانک میلان و ار پی جی 7 نیز به عنوان تسلیحات ضد تانک این ارتش به شمار می روند . خمپاره اندازهای 60 میلیمتری و 81 میلیمتری آمریکایی نیز در ارتش این کشور یافت می شود. کامیون های MV7000 و کامیون های سبک هندی نیز به عنوان کامیون های سبک ارتش شناخته می شوند. تجهیزات ضد هواگرد این ارتش نیز شامل اتش بارهای ضد هوایی 23 میلیمتری در انواع مختلف و تیربارهای کالیبر 14.5 میلیمتری KPV می باشد ، همچنین موشک های دوش پرتاب استینگر نیز در اختیار ارتش افغانستان قرار دارد.



نیروهای افغان در حال تمرین مقابله با بمب های کنار جاده ای و مین ها


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی ارتش افغانستان 1



هاموی در ارتش افغانستان


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی ارتش افغانستان 1



توپ 2A18


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی ارتش افغانستان 1



توپ M1937


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی ارتش افغانستان 1



توپ M1943


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی ارتش افغانستان 1



توپ M 1938


بررسی ارتش افغانستان 1



توپ M114


بررسی ارتش افغانستان 1



امید است دوستان نیز با نظرات سازنده خود بر غنای هر چه بیشتر این تاپیک بیفزایند

یک خواهش نیز از همه دوستان دارم که تنها در قالب تاپیک نظر بدهند و از بحث های حاشیه ای و غیر مرتبط با موضوع تاپیک به شدت پرهیز کنند و اجازه بدهند که تاپیک سیر و روال عادی خود را داشته باشد.

همچنین از آنجایی که در گرآوری اطلاعات کمی عجله به خرج داده شده است ، اگر جایی اشتباهی دیده شد لطفا از طریق پی ام به بنده خبر بدهید تا نسبت به اطلاح آن اقدام شود

با تشکر





نویسنده : سرگرد گوردون
منبع: میلیتاری
..

 [ ᴇvɪʟ ]
사람들의 수용을 위해 사는 경우, 거절로 죽을거야 

..
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  30 تا از قدرتمند ترین ارتش های جهان
  سرلشکر موسوی: قدرت پهپادی ارتش در زمان تحریم ظهور کرد/ لزوم توجه بیشتر به بودجه‌ دفاع
  نیروی زمینی ارتش به فناوری‌های مهم در حوزه بالگردی دست یافته است
  وحدت نیروی دریایی ارتش و سپاه مایه افتخار نیروهای مسلح است
  تشییع پیکر خلبان شهید «بیک‌محمدی» در ستاد نیروی هوایی ارتش
  قدرت‌نمایی پهپاد ارتش در مقابل پهپاد آمریکایی
  پیوستن اولین هاورکرافت بومی به ناوگان نیروی دریایی ارتش ایران
  سلاح آک-203 سلاح اصلی ارتش هند خواهد شد
  ده‌ها فروند جنگنده و بالگرد اورهال شده به ارتش تحویل شد
  ورود یک کاروان لجستیکی ارتش آمریکا به حومه الحسکه

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان