19-03-2015، 14:38
نان را در یخچال نگهداری نکنید !
نان تازهای که از تنور یا فر بیرون میآید ، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بیتوجهی به اصول نگهداریاش ، مغزش را سفت میکند ، به طوری که کمتر کسی حاضر میشود به آن لب بزند و به اصطلاح به آن نان «بیات» میگویند
عدهای تصور میکنند گذاشتن نان در یخچال ، جلوی بیات شدن آن را میگیرد اما این باور غلط است ؛ زیرا این کار روند بیات شدن را سریعتر میکند
تنها راه پیشگیری از بیات شدن نان ، نگهداشتن آن در فریزر در دمای منفی 10 تا منفی 4 درجه سانتیگراد است
شاید خود شما هم به طور تجربی متوجه تفاوتهای بین این دو شرایط نگهداری شده باشید ؛ هنگامی که نان را در فریزر میگذاریم ، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد میشود و دیگر آبی در بافت نان نمیماند که میان مولکولهای پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود ، به این ترتیب میتوان نان را به مدت 3-2 ماه در فریزر نگه داشت ؛ با بیرون آوردن نان از فریزر ، آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمیگردد و حالت تازه به خود میگیرد
اما در محیط یخچال و اتاق ، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمیرسد بلکه میان مولکولهای پروتئینی و نشاستهای ، منتقل و باعث کریستاله شدن این مولکولها و بیات شدن نان میشود
جالب است بدانید در برخی از روستاها یا مناطقی که به یخچال دسترسی ندارند ، برای افزایش ماندگاری نان ، آن را زیر آفتاب خشک میکنند؛ با این کار آب از بافت نان حذف میشود و روند بیات شدن نان رخ نمیدهد
سرانجام اینکه اگرچه توصیه ما به خرید روزانه نان است ، اما اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان در اختیار دارید ، آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان ، قبل از مصرف آن را 20-5 دقیقه در دمای اتاق بگذارید
نان تازهای که از تنور یا فر بیرون میآید ، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بیتوجهی به اصول نگهداریاش ، مغزش را سفت میکند ، به طوری که کمتر کسی حاضر میشود به آن لب بزند و به اصطلاح به آن نان «بیات» میگویند
عدهای تصور میکنند گذاشتن نان در یخچال ، جلوی بیات شدن آن را میگیرد اما این باور غلط است ؛ زیرا این کار روند بیات شدن را سریعتر میکند
تنها راه پیشگیری از بیات شدن نان ، نگهداشتن آن در فریزر در دمای منفی 10 تا منفی 4 درجه سانتیگراد است
شاید خود شما هم به طور تجربی متوجه تفاوتهای بین این دو شرایط نگهداری شده باشید ؛ هنگامی که نان را در فریزر میگذاریم ، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد میشود و دیگر آبی در بافت نان نمیماند که میان مولکولهای پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود ، به این ترتیب میتوان نان را به مدت 3-2 ماه در فریزر نگه داشت ؛ با بیرون آوردن نان از فریزر ، آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمیگردد و حالت تازه به خود میگیرد
اما در محیط یخچال و اتاق ، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمیرسد بلکه میان مولکولهای پروتئینی و نشاستهای ، منتقل و باعث کریستاله شدن این مولکولها و بیات شدن نان میشود
جالب است بدانید در برخی از روستاها یا مناطقی که به یخچال دسترسی ندارند ، برای افزایش ماندگاری نان ، آن را زیر آفتاب خشک میکنند؛ با این کار آب از بافت نان حذف میشود و روند بیات شدن نان رخ نمیدهد
سرانجام اینکه اگرچه توصیه ما به خرید روزانه نان است ، اما اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان در اختیار دارید ، آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان ، قبل از مصرف آن را 20-5 دقیقه در دمای اتاق بگذارید