امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بهاران شهر

#1
شهر جدید بهاران با وسعت تقریبی 5/10 کیلومتر مربع با داشتن باغات فراوان ، بیشه زارهای حاشیه زاینده رود و کوههای نسبتا مرتفع از نقاط دیدنی شهرستان فلاورجان می باشد. از دیگر جاذبه های دیدنی می توان به مقبره امام زاده سید محمد ، برج های کبوتر و خانه های قدیمی اشاره کرد. حاج حسن باقریان سهلوانی متخلص به الکن از مفاخر این شهر است که علیرغم بی بهره بودن از سواد خواندن و نوشتن تاکنون سه دیوان از نامبرده به چاپ رسیده است.
موقعیت جغرافیایی شهر بهاران
شهر جدید بهاران از ترکیب چند روستا بصورت یک مجموعه تشکیل شده است که عبارتند از: باغکومه،سهلوان ،اجگرد،حبیب آباد و آب نیل که بعد از گذشت از شهر کلیشاد و سودرجان به سمت چهارراه آب نیل در سمت راست جاده ای شهر قابل رویت است. شهر بهاران در عرض جغرافیایی حدود32درجه و36 دقیقه تا 32 درجه و31دقیقه عرض شمالی و طول جغرافیایی 51درجه و33دقیقه و30 ثانیه تا51درجه و30دقیقه و30 ثانیه طول شرقی قرار دارد. در سمت شمال شهر کلیشاد و سودرجان و دنباله کوههای ایرانکوه تحت عنوان کوههای شغالو و گردآلو.سمت غرب ساحل زاینده رود وبخش مرکزی شهرستان و قسمت جنوب کوه اجگرد و شهر پیر بکران و در سمت شرق دهستان گرکن شمالی قرار دارد.
معرفی جاذبه های شهر بهاران
در میان نقاط شهری شهر بهاران ،اجگرد دارای توان و پتانسیل های مناسبی در جهت گردشگری می باشد. اجگرد در انتهای غربی شهر واقع شده است. در سمت غرب اجگرد جاری شدن رودخانه زاینده رود و وجود باغات فراوان هر ساله دهها هزار نفر را پذیرا می باشد. هم چنین وجود کوه نسبتا مرتفع با ارتفاع نزدیک به 2000 متر و با امتداد چند کیلومتر تحت عنوان کوه اجگرد، زمینه های لازم برای ورزش کوهنوردی را فراهم کرده کست. بطوریکه بسیاری از افراد علاقمند و بعضی از اردوهای مختلف مانند بسیج از این کوه استفاده می کنند و در کنار دامنه شمالی این کوه ساختمان امام زاده سید محمد اجگرد قرار دارد که دارای محوطه باز و دلنشینی با فضای سبز مناسب با درختان زیاد و نهرهای پر آب می باشد که گروههای کوهنوردی اکثرا از آن جهت استراحت ومحل استقرار استفاده می کنند . تلفیق این دو مجموعه کاملی را تشکیل می دهند و همچنین در ضلع شمالی امامزاده و در فاصله حدود 100 متر از آن یک مجموعه از برجهای کبوتر قرار دارد که در نوع خود در سطح شهرستان بی نظیر است و می توانند برای بینندگان جالب توجه باشد که به شرح آنها پرداخته می شود.
برجهای کبوتر اجگرد
چنانکه ذکر شد در ضلع شمالی امام زاده سید محمد و در فاصله حدود 100 متر از آن ، 5 ردیف برج کبوتر به شکل خمره یا سیلو وجود دارد که هر بیننده را مجذوب خود می کند که هر کدام به ترتیب از7،11،11،11،17 برج که قطر برجهای کناری با پی خشتی 4/2 متر و قطر برجهای میانی با پی خشتی حدود 3است که هر کدام بوسیله یک جرز حدود 70 الی 60 سانتی متر به یکدیگر متصل شده اند.
ارتفاع برجهای کناری حدود 7 متر و برجهای میانی حدود 9 متر که با ارتفاع برجکهای میانی حدود 10 متر از سطح زمین ارتفاع دارند که دارای کمربند و قطار بندی گچی می باشند با رواج انواع کودهای شیمیایی و آلی این برجها و کبوتران آن از طرف صاحبان آنها به فراموشی سپرده شده اند که با گذشت زمان و عدم رسیدگی و تعمیر آنها در حال تخریب شدن کامل هستند و درز و شکاف بین همه این برجها بخوبی قابل مشاهده است.
آنچه باعث برقراری این برجها تا به حال شده است کلاف شدن آنها به یکدیگر بوسیله تیرکهای چوبی می باشد. وجود این برجها در کنار هم و ایجاد منظره جالب و دیدنی که حتی یک الگوی کم نظیر و خاص از برج های کبوتر است از جهت حفظ آثار گذشتگان در بعد اقتصادی و هنری و جلب گردشگران و مشتاقان دیدن آنها حائز اهمیت می باشد قدمت این برجها به گفته اهالی نزدیک به 150 سال است.
امامزاده سید محمد اجگرد
محل امامزاده در کنار کوه اجگرد چنانکه ذکر شد دارای فضای باز با درختکاری فراوان در اطراف و محوطه بیرونی جالب و دلنشین و فراخ که در آن نهرهای آب با فواره تعبیه شده است.

بهاران شهر 1
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان