امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

چرمهین

#1
چـِرمَهین از شهرهای استان اصفهان در بخش باغ بهادران ،شهرستان لنجان زرین شهردر مرکز ایران است. نزدیک‌ترین شهر به چرمهین باغ بهادران است که در ساحل زاینده رود قراردارد. جمعیت چرمهین 13568 نفر (سرشماری سال1390) است. از نام‌های قدیم‌تر آن قلعهٔ چَرمی بوده‌است .
پیشینه تاریخی
بیشتر نوشته‌های تاریخی چرمهین به زمان صفوی و اشغال توسط افغانها منتهی می‌شود هرچند سرانجام با شکست افغان‌ها به‌دست علیمردان خان بختیاری افغانها از اصفهان و منطقه رانده شدند اما منطقه لنجان تا مدت‌ها رونق پیشین را بازنیافت تا زمان مشروطه که یکی از پایگاه‌های مجاهدین برای فتح اصفهان و تهران شد و با وزارت صمصام السلطنه بختیاری و حکومت بر اصفهان رفته‌رفته دوباره لنجان رو به آبادی گذاشت.
در زمان جنگ جهانی اول که حکومت مرکزی ایران بسیار ضعیف شده بود، شرایط اضمحلال سیاسی و عُسرت اقتصادی منجر به قحطی و طغیان دهقانان و خوانین هر منطقه شده بود، در مناطق مرکزی ایران نایب حسین و ماشااله خان کاشی دست به شرارت زده بودند. در نجف آباد و حومه رضاخان جوزدانی و در لنجان جعفرقلی‌خان چرمهینی و علی‌نقی‌چی چرمهینی با تنفگچی‌های خود که از دهقانان و ستمدیدگان بودند، حمله به کاروانها و یا اخذ عوارض راهداری از ایشان، درگیری با نیروهای دولتی، حمله به کاروانهای نیروهای انگلیسی و روسی و غارت اموال ایشان را در پیش گرفته بودند و برای سالیانی بر این نواحی چیره شده بودند که در پایان توسط نیروهای دولتی و سردار ظفر بختیاری در جنگهای خونینی از پای درآمدند و در اصفهان به دار آویخته شدند.
اماکن دیدنی
آبشار شاه لولاک و پارک گل‌ها از نقاط دیدنی شهر هستند.
کارخانه ذوب آهن اصفهان از بزرگ‌ترین صنایع شهرستان است. کارخانه صنایع دفاعی ایران،مجتمع فولاد مبارکه، کارخانه نوید منگنز، کارخانه سیمان سپاهان و زرین خودرو از جمله صنایع در این منطقه‌اند.
بلوار آبشار شاه لوکاک ، خیابان گلستان شهدا، محله مرادآباد و امین آباد، خیابان استقلال، خیابان یاس، محله فرهنگیان، بلوار آیت‌الله ارباب، بلوار بسیج، میدان شهدا، بلوار امام خمینی از معابر اصلی شهر هستند.
در دهه‌های اخیر با توجه به احداث صنایع عظیم دراین شهرستان و کشاورز و دامدار بودن بیشتر مردم بومی منطقه بسیاری از نیروهای فنی از سایر نقاط کشور به‌ویژه خوزستان و چهارمحال بختیاری با توجه به اشتغال فنی قبلی (صنایع فولاد و نورد خوزستان، نفت، گاز و پتروشیمی و نیروگاهی) در این شهرستان ساکن شده‌اند.
مسجد ناروندی (مسجد امیرمومنین) این مسجد در ورودی شهر چرمهین قرار دارد و باسابقه یتاریخی حدود 400 سال پیش می باشد.

چرمهین 1

چرمهین 1

چرمهین 1
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان