28-12-2014، 14:38
مواد لازم براي 4 نفر
عدس: 150 گرم
آب سرد: يك ليتر
سير: 5 حبه
برگ بو: يك عدد
پياز: يك عدد، چهارقاچ
روغن مايع: 2 قاشق غذاخوري
پياز كوچك: يك عدد، خلالي
پودر آويشن: يك قاشق چايخوري
كلم سفيد: 150 گرم رشتهرشته
رنده و آبليمو ترش: يك عدد
نمك و فلفل سياه: به ميزان لازم
روش تهيه:
1 - عدس را به همراه آب سرد، پياز، 3 حبه سير و برگبو در قابلمه بريزيد و روي شعله متوسط بگذاريد. از زماني كه آب به جوش آمد 03 دقيقه عدس را بپزيد، سپس سبزيها را از آن خارج كرده، دور ريخته و عدس را آبكش كنيد.
2 - روغن را در يك تابه داغ كرده و 2 حبه سير ساطوري و پياز را 5 دقيقه روي شعله ملايم تفت دهيد تا پياز نرم شود. كلم را اضافه كرده و 3 دقيقه ديگر تفت دهيد تا كمي بپزد اما تردي خود را از دست ندهد.
3 - عدس را همراه پياز خلالي، آويشن، آب و رنده پوست ليمو ترش اضافه كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنيد و هنگامي كه عدس گرم شد، سالاد را سرو كنيد.
فوت آشپزي
هنگام پخت عدس، اندكي نمك به آن اضافه كنيد. برخلاف تصور عمومي باعث ميشود عدس زودتر بپزد. مقدار نمك براي اين دستور غذايي نصف قاشق چايخوري است.
نکات آشپزی
براي اين سالاد از هر نوع كلم يا سبزيهايي كه مايليد ميتوانيد استفاده كنيد.
نخود، لوبياقرمز و لوبيا چشمبلبلي جايگزينهاي مناسبي براي عدس هستند.
اگر با پياز مشكل داريد پيازچه را جايگزين پياز خلالي كنيد.
نکته
معمولا تعريف ما از سالاد چند نوع سبزي خرد شده به همراه سس است كه قبل و هنگام غذا سرو ميشود. نوع ديگري از سالاد كه ميشناسيم، سالادهايي از خانواده الويه است كه معمولا جاي غذاي اصلي را ميگيرند اما مجموعهاي از سالادهاي گرم وجود دارند كه هم به عنوان پيشغذا و هم به عنوان غذاي اصلي بسيار جالب و لذيذ هستند. سالادي كه پيش روي شماست يكي از اين سالادهاست كه اميد است از آن لذت ببريد.