28-12-2014، 14:23
سینه مرغ با سفیده تخم مرغ و گردو
مواد لازم (4 نفر)
• سینه مرغ متوسط ۴ عدد
• گردوی خرد کرده ۱ فنجان
• سفیده تخم مرغ ۲ عدد
• روغن مایع ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
• روغن مایع برای سرخ کردن به حد کافی
• نمک و فلفل بقدر کافی
طرز تهیه
1. هر یک از قطعات سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کرده،کمی نمک و فلفل به آنها می زنیم. سفیده تخم مرغ را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری روغن مخلوط کرده، هم می زنیم تا کف کند؛ روغن فراوان را در ظرف گودی داغ می کنیم. به حدی که دود نکند.
2. حرارت را ملایم نموده، قطعات سینه را در سفیده می زنیم و در گردوی خرد کرده می غلتانیم و آنها را تک تک در روغن می اندازیم.
3. گاهی زیر و رو می کنیم. وقتی طلایی شدند، آنها را با کفگیر از روغن خارج کرده،در دیس می چینیم و روی آن مقداری گوجه فرنگی خرد کرده و فلفل دلمه سبز خلال شده و مقداری زیتون سیاه می ریزیم.
ته چین زرشک و گردو
مواد لازم
• برنج آبكش شده5 پيمانه
• گوشت چرخ كرده گوسفندي350 گرم
• زرشك1 پيمانه
• گردو نگين شده يك و يك دوم پيمانه
• ماست چكيده زعفراني1 پيمانه
• زرده تخم مرغ4 عدد
• پياز رنده شده سرخ شده3 قاشق غذاخوری
• روغن مايع براي داخل مواد2 قاشق سوپخوری
• نمك و فلفل
• ادويه پلویی، زردچوبه و دارچين
• زعفران سائيده1/3 قاشق چایخوری
طرز تهیه
1. برای تهیه ته چين زرشك و گردو، ابتدا فر را روی درجه 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتيگراد) تنظیم کنید.
2. پياز را با گوشت چرخ كرده و روغن در تابه ای سرخ نموده و سپس ادويه و زردچوبه و گردو و زرشك و نمك و دارچین و كمي زعفران حل شده در آب به آن اضافه كنيد.
3. آن را به مدت 10 دقيقه مي گذاريم تا خوب بپزند.
4. برنج آبکش (چلو) را از قبل آماده کنید.
5. ماست و تخم مرغ، روغن مايع و زعفران را در درون كاسه ريخته با قاشق مخلوط كرده و برنج آبکش شده را به این مواد اضافه كنيد (مخلوط ته چین) و خوب به هم بزنید.
6. نیمی از مخلوط ته چین را در قالب موردنظر که کمی چرب کرده اید، بريزيد. مایه گوشت را روی درون قالب ریخته و سپس روي آن باقیمانده مخلوط ته چین را بريزيد.
7. روي قالب را يا فويل بپوشانيد و چند سوراخ روي آن ايجاد نمایید.
8. ته چين زرشك و گردو را به مدت 1 الي 1.5 ساعت در فر از قبل گرم شده قرار دهید.
9. آن را از فر خارج نموده و در ظرف مورد نظر برگردانید و با کمی ماست و زرشک تزئین کنید.
خورشت فسنجان
مواد لازم
• ران و سینه مرغ 3 قطعه
• مغز گردو 150 گرم
• پياز 1 عدد بزرگ
• رب انار 2 قاشق غذاخوري
• شكر 1 قاشق غذاخوري
• نمك به اندازه كافي
• روغن 3 تا 4 قاشق غذاخوری
طرز تهيه
1. پياز را رنده ريز كنيد روي حرارت بگذاريد تا آب پياز تبخير شود سپس با روغن تفت دهيد.
2. گردو را در آسياب بريزيد تا پودر شود. از تمام قسمتهاي مرغ غير از بال و گردن مي توانيد استفاده كنيد.
3. بعد از تفت خوردن پياز، گردو را ريخته با حرارت كم مرتب هم بزنيد تا رنگ گردو تيره شود. رب انار را هم اضافه كنيد و بعد از كمي تفت دادن، 4 پيمانه آب بريزيد. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید با حرارت ملايم 1 تا 2 ساعت بپزد تا گردو به روغن بيفتد.
4. در قابلمه ديگري مرغ را با 3 تا 4 قاشق روغن تفت دهيد تا طلایی شود و با نصف استكان آب بپزید.
5. روغن را تا می توانید کم مصرف کنید چون گردو و مرغ هر دو، روغن پس می دهند و اگر روغن را زیاد بریزید خورشت چرب می شود. مرغ نبايستي له شود يا از هم برود بلكه مرغ را نیم پز بردارید چون بقیه پخت آن باید با گردو انجام شود.
6. برخی ران و سینه مرغ را به طور کامل در خورشت می اندازند و برخی برای خوردن آسان تر آن، قطعات مرغ را کوچک و اندازه جوجه کباب می کنند و سپس سرخ می کنند.
7. مرغ نیم پز، نمک و شکر را به گردو اضافه كنيد. حدود 30 تا 40 دقیقه دیگر زمان می خواهد تا خورشت جا بیفتد و غلیظ شود. این خورشت غلیظ تر از دیگر خورشت هاست.
8. تنظيم ميزان رب انار و شكر بايد به گونه اي باشد كه مزه ترش و شيرين یا ملس دهد و در اصطلاح «مي خوش« باشد. قبل از خاموش كردن اجاق حتماً خورشت را مزه كنيد و مزه ترش و شيرين را تنظيم كنيد. هنر ساخت فسنجان در تنظيم همين مزه است!
9. برخی فسنجان را به جای مرغ با کوفته ریزه تهیه می کنند و بیشتر می پسندند برای تهیه کوفته ریزه هم می توانید پیاز را رنده ریز کنید و آب پیاز را گرفته و در خورشت بریزید سپس گوشت چرخ کرده گوساله، ادویه، نمک و پیاز رنده شده را ورز دهید و به گلوله های کوچک و هم اندازه در آورید. کوفته ریزه ها را با روغن کم، تفت دهید و در 20 دقیقه آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید.
10. شما می توانید خورشت فسنجان را یک بار با مرغ و بار دیگر با کوفته ریزه امتحان کنید تا ببینید کدام را می پسندید.
11. در برخی از شهرها، به جای رب انار، از شیره انگور در فسنجان استفاده می کنند.
12. این خورشت لذیذ و آسان معمولا با پلو سفيد صرف می شود. خصوصا در فصل سرد سال و برای نهار بسیار خوشمزه است.
کیک نسکافه با گردو
مواد لازم
• تخم مرغ سه عدد
• شکر 250 گرم
• آرد 320 گرم
• شیر یک لیوان
• روغن مایع یک سوم لیوان
• نسکافه دو قاشق غذا خوری سر صاف
• کشمش سه قاشق غذا خوری
• گردو خورد شده نصف لیوان
• بیکینگ پودر سه قاشق چای خوری
• وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
1. ابتدا فر را روی درجه 180 سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود.
2. آرد وبیکینگ پودر را سه بار الک می کنیم.
3. بهتر است تخم مرغ ها حدود نیم ساعت در هوای بیرون باشد.
4. سه عدد تخم مرغ کامل و شکر و وانیل را حدود ده دقیقه خوب می زنیم تا سفید و کشدار شود.
5. نسکافه را در شیر حل می کنیم و به همراه روغن به مواد قبلی اضافه می کنیم و با دور کم حدود دو دقیقه دیگه می زنیم .
6. سپس هم زن را کنار می گذاریم و آرد را به تدریج می افزاییم و با لیسک به صورت دورانی هم می زنیم تا کاملا آرد مخلوط شود ودر آخر گردو را اضافه می کنیم .
7. مواد کیک را در قالب چرب شده می ریزیم .بهتر هست کشمش ها را در کمی آرد بغلتانیم و مقداری از آن را وسط مایع کیک یا روی کیک بریزیم تا حین پخت کشمش ها به ته قالب نروند و در کیک خوب پخش شوند.
8. کیک را در طبقه وسط کیک قرار می دهیم .مدت پخت آن حدودا 50 دقیقه هست .
9. اما باز این نکته مهم را یاد آوری می کنم که درجه حرارت فرها متفاوته و این زمان برای فر استاندارد مناسب است.
کیک سیب با گردو
مواد لازم
• آرد 250 گرم
• تخم مرغ 4 عدد
• شکر 200 گرم
• روغن مایع یک پیمانه
• شیر نصف فنجان
• گردوی چرخ کرده یک فنجان
• سیب رنده شده یک فنجان
• دارچین یک قاشق چای خوری
• پودر جوز هندی نصف قاشق چای خوری
• نمک نصف قاشق چای خوری
• بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه
1. آرد، بیکینگ پودر، دارچین و جوز هندی را الک کرده و کنار می گذاریم.
2. تخم مرغ ها و شکر را با هم زن خوب به هم می زنیم تا مایع پف کرده و سفید شود. سپس شیر و روغن را مخلوط کرده و در سه مرحله به مایع تخم مرغی اضافه می کنیم.
3. آرد و بقیه مواد الک شده را نیز در سه مرحله به مواد فوق اضافه می کنیم و گردو و سیب را هم در مخلوط می ریزیم.
4. سپس مایع کیک را در قالب چرب شده و آرد پاشی شده، می ریزیم. قالب را در وسط پنجره فر با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 176 درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت قرار می دهیم تا کیک بپزد. سطح این کیک را می توانیم با مقداری مارمالاد، سیب و گردو تزئین کنیم.
مواد لازم (4 نفر)
• سینه مرغ متوسط ۴ عدد
• گردوی خرد کرده ۱ فنجان
• سفیده تخم مرغ ۲ عدد
• روغن مایع ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
• روغن مایع برای سرخ کردن به حد کافی
• نمک و فلفل بقدر کافی
طرز تهیه
1. هر یک از قطعات سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کرده،کمی نمک و فلفل به آنها می زنیم. سفیده تخم مرغ را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری روغن مخلوط کرده، هم می زنیم تا کف کند؛ روغن فراوان را در ظرف گودی داغ می کنیم. به حدی که دود نکند.
2. حرارت را ملایم نموده، قطعات سینه را در سفیده می زنیم و در گردوی خرد کرده می غلتانیم و آنها را تک تک در روغن می اندازیم.
3. گاهی زیر و رو می کنیم. وقتی طلایی شدند، آنها را با کفگیر از روغن خارج کرده،در دیس می چینیم و روی آن مقداری گوجه فرنگی خرد کرده و فلفل دلمه سبز خلال شده و مقداری زیتون سیاه می ریزیم.
ته چین زرشک و گردو
مواد لازم
• برنج آبكش شده5 پيمانه
• گوشت چرخ كرده گوسفندي350 گرم
• زرشك1 پيمانه
• گردو نگين شده يك و يك دوم پيمانه
• ماست چكيده زعفراني1 پيمانه
• زرده تخم مرغ4 عدد
• پياز رنده شده سرخ شده3 قاشق غذاخوری
• روغن مايع براي داخل مواد2 قاشق سوپخوری
• نمك و فلفل
• ادويه پلویی، زردچوبه و دارچين
• زعفران سائيده1/3 قاشق چایخوری
طرز تهیه
1. برای تهیه ته چين زرشك و گردو، ابتدا فر را روی درجه 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتيگراد) تنظیم کنید.
2. پياز را با گوشت چرخ كرده و روغن در تابه ای سرخ نموده و سپس ادويه و زردچوبه و گردو و زرشك و نمك و دارچین و كمي زعفران حل شده در آب به آن اضافه كنيد.
3. آن را به مدت 10 دقيقه مي گذاريم تا خوب بپزند.
4. برنج آبکش (چلو) را از قبل آماده کنید.
5. ماست و تخم مرغ، روغن مايع و زعفران را در درون كاسه ريخته با قاشق مخلوط كرده و برنج آبکش شده را به این مواد اضافه كنيد (مخلوط ته چین) و خوب به هم بزنید.
6. نیمی از مخلوط ته چین را در قالب موردنظر که کمی چرب کرده اید، بريزيد. مایه گوشت را روی درون قالب ریخته و سپس روي آن باقیمانده مخلوط ته چین را بريزيد.
7. روي قالب را يا فويل بپوشانيد و چند سوراخ روي آن ايجاد نمایید.
8. ته چين زرشك و گردو را به مدت 1 الي 1.5 ساعت در فر از قبل گرم شده قرار دهید.
9. آن را از فر خارج نموده و در ظرف مورد نظر برگردانید و با کمی ماست و زرشک تزئین کنید.
خورشت فسنجان
مواد لازم
• ران و سینه مرغ 3 قطعه
• مغز گردو 150 گرم
• پياز 1 عدد بزرگ
• رب انار 2 قاشق غذاخوري
• شكر 1 قاشق غذاخوري
• نمك به اندازه كافي
• روغن 3 تا 4 قاشق غذاخوری
طرز تهيه
1. پياز را رنده ريز كنيد روي حرارت بگذاريد تا آب پياز تبخير شود سپس با روغن تفت دهيد.
2. گردو را در آسياب بريزيد تا پودر شود. از تمام قسمتهاي مرغ غير از بال و گردن مي توانيد استفاده كنيد.
3. بعد از تفت خوردن پياز، گردو را ريخته با حرارت كم مرتب هم بزنيد تا رنگ گردو تيره شود. رب انار را هم اضافه كنيد و بعد از كمي تفت دادن، 4 پيمانه آب بريزيد. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید با حرارت ملايم 1 تا 2 ساعت بپزد تا گردو به روغن بيفتد.
4. در قابلمه ديگري مرغ را با 3 تا 4 قاشق روغن تفت دهيد تا طلایی شود و با نصف استكان آب بپزید.
5. روغن را تا می توانید کم مصرف کنید چون گردو و مرغ هر دو، روغن پس می دهند و اگر روغن را زیاد بریزید خورشت چرب می شود. مرغ نبايستي له شود يا از هم برود بلكه مرغ را نیم پز بردارید چون بقیه پخت آن باید با گردو انجام شود.
6. برخی ران و سینه مرغ را به طور کامل در خورشت می اندازند و برخی برای خوردن آسان تر آن، قطعات مرغ را کوچک و اندازه جوجه کباب می کنند و سپس سرخ می کنند.
7. مرغ نیم پز، نمک و شکر را به گردو اضافه كنيد. حدود 30 تا 40 دقیقه دیگر زمان می خواهد تا خورشت جا بیفتد و غلیظ شود. این خورشت غلیظ تر از دیگر خورشت هاست.
8. تنظيم ميزان رب انار و شكر بايد به گونه اي باشد كه مزه ترش و شيرين یا ملس دهد و در اصطلاح «مي خوش« باشد. قبل از خاموش كردن اجاق حتماً خورشت را مزه كنيد و مزه ترش و شيرين را تنظيم كنيد. هنر ساخت فسنجان در تنظيم همين مزه است!
9. برخی فسنجان را به جای مرغ با کوفته ریزه تهیه می کنند و بیشتر می پسندند برای تهیه کوفته ریزه هم می توانید پیاز را رنده ریز کنید و آب پیاز را گرفته و در خورشت بریزید سپس گوشت چرخ کرده گوساله، ادویه، نمک و پیاز رنده شده را ورز دهید و به گلوله های کوچک و هم اندازه در آورید. کوفته ریزه ها را با روغن کم، تفت دهید و در 20 دقیقه آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید.
10. شما می توانید خورشت فسنجان را یک بار با مرغ و بار دیگر با کوفته ریزه امتحان کنید تا ببینید کدام را می پسندید.
11. در برخی از شهرها، به جای رب انار، از شیره انگور در فسنجان استفاده می کنند.
12. این خورشت لذیذ و آسان معمولا با پلو سفيد صرف می شود. خصوصا در فصل سرد سال و برای نهار بسیار خوشمزه است.
کیک نسکافه با گردو
مواد لازم
• تخم مرغ سه عدد
• شکر 250 گرم
• آرد 320 گرم
• شیر یک لیوان
• روغن مایع یک سوم لیوان
• نسکافه دو قاشق غذا خوری سر صاف
• کشمش سه قاشق غذا خوری
• گردو خورد شده نصف لیوان
• بیکینگ پودر سه قاشق چای خوری
• وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
1. ابتدا فر را روی درجه 180 سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود.
2. آرد وبیکینگ پودر را سه بار الک می کنیم.
3. بهتر است تخم مرغ ها حدود نیم ساعت در هوای بیرون باشد.
4. سه عدد تخم مرغ کامل و شکر و وانیل را حدود ده دقیقه خوب می زنیم تا سفید و کشدار شود.
5. نسکافه را در شیر حل می کنیم و به همراه روغن به مواد قبلی اضافه می کنیم و با دور کم حدود دو دقیقه دیگه می زنیم .
6. سپس هم زن را کنار می گذاریم و آرد را به تدریج می افزاییم و با لیسک به صورت دورانی هم می زنیم تا کاملا آرد مخلوط شود ودر آخر گردو را اضافه می کنیم .
7. مواد کیک را در قالب چرب شده می ریزیم .بهتر هست کشمش ها را در کمی آرد بغلتانیم و مقداری از آن را وسط مایع کیک یا روی کیک بریزیم تا حین پخت کشمش ها به ته قالب نروند و در کیک خوب پخش شوند.
8. کیک را در طبقه وسط کیک قرار می دهیم .مدت پخت آن حدودا 50 دقیقه هست .
9. اما باز این نکته مهم را یاد آوری می کنم که درجه حرارت فرها متفاوته و این زمان برای فر استاندارد مناسب است.
کیک سیب با گردو
مواد لازم
• آرد 250 گرم
• تخم مرغ 4 عدد
• شکر 200 گرم
• روغن مایع یک پیمانه
• شیر نصف فنجان
• گردوی چرخ کرده یک فنجان
• سیب رنده شده یک فنجان
• دارچین یک قاشق چای خوری
• پودر جوز هندی نصف قاشق چای خوری
• نمک نصف قاشق چای خوری
• بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه
1. آرد، بیکینگ پودر، دارچین و جوز هندی را الک کرده و کنار می گذاریم.
2. تخم مرغ ها و شکر را با هم زن خوب به هم می زنیم تا مایع پف کرده و سفید شود. سپس شیر و روغن را مخلوط کرده و در سه مرحله به مایع تخم مرغی اضافه می کنیم.
3. آرد و بقیه مواد الک شده را نیز در سه مرحله به مواد فوق اضافه می کنیم و گردو و سیب را هم در مخلوط می ریزیم.
4. سپس مایع کیک را در قالب چرب شده و آرد پاشی شده، می ریزیم. قالب را در وسط پنجره فر با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 176 درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت قرار می دهیم تا کیک بپزد. سطح این کیک را می توانیم با مقداری مارمالاد، سیب و گردو تزئین کنیم.