امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

با کم خونی فقر ویتامین ب 12 آشنا شوید

#1
دس آنلاین: داشتن کم خونی فقر ویتامین ب 12 به معنای آن است که بدن تان از کمبود این ویتامین رنج می برد. شما به ویتامین ب 12 نیاز دارید تا بدن تان گلبول قرمز بسازد و اکسیژن لازم اندام های گوناگون را به آنها برساند.


با کم خونی فقر ویتامین ب 12 آشنا شوید 1
به گزارش گروه سلامت و بهداشت قدس آنلاین، کمبود ویتامین ب 12 می تواند به معنای کمبود گلبول های قرمز خون و نرسیدن اکسیژن لازم به اندام های بدن است. یکی از علایم و نشانه های فقدان ویتامین ب 12 و کمبود گلبول های قرمز خون احساس خستگی و ضعف است.


عوامل ابتلا به کم خونی فقر ویتامین ب 12


اکثر افراد مقادیر زیادی از ویتامین ب 12 را با مصرف پنیر، گوشت، شیر، تخم مرغ به دست می آورند. به طور طبیعی، این ویتامین توسط دستگاه گوارش، معده و روده، جذب می شود. کم خونی فقر ویتامین ب 12 معمولا زمانی بروز می کند که دستگاه گوارش به علل زیر توانایی جذب این ویتامین را از دست دهد:

- وقتی به کم خونی شدید و خطرناک مبتلا هستید. در این نوع از کم خونی، بدن سلول هایی که در دستگاه گوارش به جذب ویتامین ب 12 کمک می کنند را از میان می برد.
- وقتی معده تان جراحی یا بخشی از روده کوچک تان برداشته شده است.
- وقتی با بیماری هایی مانند سلیاک و رشد انگل در روده دست و پنجه نرم می کنید.
همچنین، این نوع کم خونی می تواند به علت عدم مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین ب 12 بروز یابد. افراد گیاه خوار و کهنسالانی که مواد غذایی متنوع نمی خورند ممکن است به مکمل های دارویی ویتامین ب 12 نیاز پیدا کنند.

میزان نیاز روزانه بدن به ویتامین ب 12


میزان نیاز بدن به ویتامین ب 12 بستگی به سن و سال افراد دارد.

سن

میزان نیاز روزانه به ویتامین ب 12




3-1

0.9 میلی گرم




8-4

1.2 میلی گرم




13-9

1.8 میلی گرم




14 سال به بالا

2.4 میلی گرم




زنان باردار

2.6 میلی گرم




زنان شیر ده

2.8 میلی گرم















مواد غذایی حاوی ویتامین ب 12


ویتامین ب 12 در مواد غذایی مانند گوشت، ماهی، میگو، شیر، ماست، تخم مرغ و مرغ یافت می شود. این ویتامین در غذاهای گیاهی وجود ندارد. برخی مواد غذایی، مانند غلات عنی شده حاوی ویتامین ب 12 هستند. مکمل های ویتامین در دو نوع - حاوی ویتامین ب 12 یا همراه با فولیت ( folate ) در دسترس هستند. همچنین، ویتامین ب 12 معمولا در مکمل های مولتی ویتامین نیز یافت می شوند.

غذا

حجم غذا

میزان ویتامین ب 12


جگر گوساله

105 گرم

71 میلی گرم


صدف

105 گرم

10 میلی گرم


غلات غنی شده با ویتامین ب 12

یک وعده

6 میلی گرم


ماهی قزل آلا

105 گرم

3 میلی گرم


ماست کم چرب

228 گرم

یک میلی گرم





علایم و نشانه های کم خونی فقر ویتامین ب 12

کمبود ویتامین ب 12 در بدن تان احتمالا علایم و نشانه ای ندارد یا شما به آنها توجه نمی کنید. برخی از افراد ممکن است فکر کنند در حال رشد اند یا پا به سن گذاشته اند اما علایم و نشانه های زیر نشان دهنده ابتلا به کم خونی فقر ویتامین ب 12 است:

- احساس ضعف، خستگی
- رنگ پریدگی پوست بدن
- خونریزی لثه و قرمز شدن زبان
- معده درد و کاهش وزن
- اسهال و یبوست
اگر فقدان ویتامین ب 12 در بدن ادامه پیدا کند سلول های عصبی صدمه می بینند و عوارض زیر بروز می یابند:
- بی حسی و احساس سوزن در نوک انگشتان دست و پا
- ناتوانی در حفظ تعادل
- افسردگی
- جنون و از دست رفتن توانایی ذهنی
چگونگی تشخیص ابتلا به کم خونی فقر ویتامین ب 12


پزشک آزمایش خون - شمارش گلبول های قرمز، میزان ویتامین ب 12 و اسید فولیک - تجویز می کند و سوالات متعددی درباره سابقه ابتلا به بیماری ها و ... می پرسد.


روش های درمان کم خونی فقر ویتامین ب 12



کم خونی فقر ویتامین ب 12 را می توان با مصرف مکمل های ویتامین ب 12 درمان کرد. مصرف مکمل های ویتامین ب 12 میزان ویتامین ب 12 بدن را به حد طبیعی می رساند. برای نگه داشتن میزان ویتامین ب 12 بدن تان در حد طبیعی باید تا آخر عمر مکمل این ویتامین را مصرف کنید. همچنین می توانید با اصلاح رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی مانند شیر، پنیر، ماست، گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ میزان ویتامین ب 12 دریافتی بدن تان را افزایش دهید. همچنین مصرف مواد غذایی سرشار از اسید فولیک - نوع دیگری از ویتامین ب - مثل سبزیجات برگ سبز، نان و غلات غنی شده از روش های دیگر تامین ویتامین ب 12 بدن است.


روش های پیشگیری از ابتلا به کم خونی فقر ویتامین ب 12


اکثر افراد با مصرف مواد غذایی مانند لبنیات، گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم مرغ و پنیر که سرشار از ویتامین ب 12 هستند می توانند از ابتلا به کم خونی فقر ویتامین ب 12 جلوگیری کنند. گیاه خواران نیز می توانند با مصرف روزانه مکمل های ویتامین ب 12 و غذاهای غنی شده با این نوع ویتامین از ابتلا به کم خونی پیشگیری کنند. خون کودکانی که مادران گیاه خوار دارند باید از نظر میزان ویتامین ب 12 بررسی شود. در صورت کمبود ویتامین ب 12 پزشک مکمل ویتامین ب 12 را برای آنها تجویز می کند.

پاسخ
 سپاس شده توسط ستاره مشرق زمین
آگهی
#2
کمبود ويتامين ب 12 باعث کم خوني ميشود

به گفته يك متخصص تغذيه، کمبود ويتامين «ب 12» علاوه بر ايجاد کم خوني مي تواند عوارض و ضايعاتي در سيستم اعصاب محيطي بدن ايجاد کند و با نشانه هايي نظير بي حسي و به اصطلاح گزگز کردن در دستها و پاها و عوارض مشابه ديگر همراه است.
دکتر مظاهري در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا- منطقه سيستان و بلوچستان، گفت: ويتامين «ب 12» از عوامل سازنده گلبولهاي قرمز و مولکول وراثتي «دي ان آ» است و در کار سيستم عصبي نقش بسيار مهمي دارد. گياهخواران و افرادي که از رژيمهاي غذايي کم گوشت و لبنيات استفاده ميکنند، همچنين افراد مسنتر در معرض خطرات ناشي از کمبود اين ويتامين هستند.
وي تاکيد کرد: اين ويتامين در بدن موجب تشکيل و تجديد گلبولهاي قرمز خون مي شود، تحريک پذيري روده ها را کاهش داده و منجر به افزايش اشتها در کودکان مي شود. دستگاه عصبي را سالم نگه مي دارد و موجب مي شود بدن در استفاده از پروتئين ها و کربوهيدراتها و چربي ها بهتر عمل نمايد.
دكتر مظاهري خاطر نشان کرد: از آن جا كه ويتامين B12 براي توليد گويچه هاي سرخ اهميت دارد، كمبود شديد آن، كه كم خوني بدخيم ناميده مي شود، مي تواند انرژي فرد را كاهش دهد. اگر كم خون هستيد، در صورت مصرف ويتامين B12 تقريباً بلافاصله شاهد فعاليتي انفجاري در مغز استخوان خود خواهيد بود. يعني سلول هاي خوني شما افزايش مي يابند و اين بدان معني است كه ظرفيت حمل اكسيژن به بافت ها بيش تر خواهد شد.
وي اشاره کرد: از آن جا كه ويتامين B12 در فراوده هاي حيواني يافت مي شود، گياهخواران افراطي كه علاوه بر گوشت از خوردن لبنيات و تخم مرغ نيز امتناع مي كنند در معرض خطر كمبود ويتامين B12 قرار دارند. در حقيقت، يک بررسي تحقيقاتي نشان داده كه برخي از كودكان افراد گياهخوار به دليل عدم مصرف كافي ويتامين B12 رشدشان متوقف شده بود.
دکتر مظاهري افزود: تقريباً يک سوم افراد بالاي شصت سال، حتي با خوردن گوشت و لبنيات، قادر به كسب ويتامين B12 مورد نياز خود از طريق مواد غذايي نيستند. زيرا معده آن ها ديگر اسيد معده كافي ترشخ نمي كند. در نتيجه غذا به خوبي هضم نمي شود و بنابراين ويتامين B12 نمي تواند در كبد و عضلات ذخيره شود. بدون اسيد معده، حتي كسي كه مقادير كافي ويتامين B12 در رژيم غذايي خود مصرف مي كند، ممكن است دچار كمبود اين ويتامين شود.
اين متخصص تغذيه در پايان گفت: خوردن گوشت، مرغ، ماهي و لبنيات باعث بالارفتن هوموسيستئين مي گردند. در اين مورد اضافه کردن مکمل هاي ب 12 يا اسيد فوليک هيچ نوع اثري در كاهش خطر بيماريهاي قلبي و سکته ندارد. غذاهاي حيواني که از نظر اسيد فوليک فقير مي باشند در حقيقت داراي ميزان بالاي اسيد آمينه ميتونين مي باشد که هوموسيستئين را مي سازد. سبزيجات و ميوه جات و انواع لوبياها داراي ميزان بالاي اسيد فوليک و ويتامين ب 6 بوده از بيماريهاي قلبي جلوگيري مي کنند.
پاسخ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  درمان خونریزی بواسیر (بواسیر خونی)
  بخوانید و شگفت زده شوید از فواید علمی روزه گرفتن
  از عوارض نگران کننده قرص سیپروهپتادین باخبر شوید
  چرا باید تا دو سالگی به کودک ویتامین AD دهیم ؟
  با فواید و خواص قارچ صدفی بیشتر و کامل تر آشنا شوید
  پوست خشک ویتامین برای پوست : ۸ مکمل و ویتامین که برای درمان خشکی پوست توصیه می
  سازگاری گروه های خونی با هم
  حقایقی درباره ویتامین D
  در فصل زمستان بدن نیاز اساسی به این 5 ویتامین دارد
  چرا در هنگام حوادث نیاز اساسی به گروه خونی O منفی است؟

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان